Április 11-ét, József Attila születésnapját 1964 óta Magyarországon a Költészet napjaként ünnepeljük. Ez alkalomból országosan minden évben különböző kulturális programokat szerveznek. Intézményünkben is megemlékeztünk erről a napról. Borsányi Jánosné, Deák Endréné, Deák Lászlóné, Domján Gyula, Donáth Béláné, Hegedűs Andrásné, Joó Károly József Attila verseiből adtak elő egy verscsokrot, Eszenyi Ferencné, Györgyfalvay Miklós, Kovács Károlyné, Menkó Boldizsárné, Pálszabó Mátyásné ellátottak előadták az Ilók és Mihók című mesejátékot, mellyel a májusi kulturális vetélkedőre készülnek. 

Idén februárban megrendezésre került „Adj egy órát az idősekért” program sikerességének köszönhetően újabb önkéntes felajánlás keretében Szabó Lászlóné látogatott el hozzánk, aki a papírhajtogatás rejtelmeibe vezette be ellátottainkat. Sok, szép, színes tavaszi virág készült a foglalkozás alatt. Köszönjük lelkes hozzáállását. 

Lakóinkkal ellátogattunk a művelődési házba, ahol a Kend a pap? című komédiát tekintettük meg. Köszönjük a szervezőknek, hogy lehetőséget biztosítottak arra, hogy egy jó hangulatú délutánt töltsünk el. 

Ebben a hónapban intézményünkben véradás volt. Köszönjük a véradók segítéségét, Juhász Jánosné és a véradást szervezők munkáját. 

A Föld napja alkalmából ügyességi vetélkedőt szerveztünk, melyre meghívtuk a Kastély Otthon lakóit, hogy közösen, játékos kedvvel töltsük el a délelőttöt. A résztvevők megismerkedhettek sok érdekes feladattal. Volt lufi fújás, célba dobás, zsákbamacska, vízkanalazás, képkirakó. A nyertesek és a vendégek saját készítésű időjárásjelző táblát kaptak tőlünk ajándékba. Nem ártott a játékok gyakorlása, hiszen ezekkel a feladatokkal fognak találkozni a május 25-én megrendezésre kerülő JNSZ megyei Idősotthonok Szép korú, de Ifjú Szívű Lakóinak Kulturális és Sportversenyén. Ennek a jeles eseménynek minden évben más intézmény ad helyet. Idén intézményünk vállalta a megszervezését és lebonyolítását. A kulturális programnak a művelődési ház, az ügyességi feladatoknak a piactér lesz a helyszíne. Nagy izgalommal készülünk erre a napra. 

Nyitrainé Kiss Katalin és a
mentálhigiénés csoport tagjai 

Szereplők a költészet napján

 

Papírhajtogatás

 

Ügyességi vetélkedő

 

Újszász 2016©