Március 8-án Szacskóné Kovács Orsolya intézményvezető ápoló köszöntötte az ünnepségen jelenlévőket, röviden ismertette a Nemzetközi Nőnap történelmi hátterét, majd férfi lakóink verssel köszöntötték a női lakótársaikat, dolgozókat. Zenehallgatással, énekléssel, a konyha által készített habos kávé és üdítő kortyolgatásával zárult a program. 

Az 1848-49-es eseményekről március 11-én emlékeztünk meg. A Vörösmarty Mihály Általános Iskola színjátszó körének diákjai nálunk is előadták a városi ünnepségre készített műsorukat. Köszönjük felkészítő tanáruk, Székelyfalvi Gáborné munkáját és a gyerekek színvonalas előadását, ami nagy tetszést aratott ellátottaink körében. 

Ebben a hónapban André Anikó gyógytornász látogatott el hozzánk, aki eseti rendszerességgel jár intézményünkbe. Az ágyban fekvők tornáztatása mellett minden osztályon csoportosan is megmozgatta a lakókat. Mozgásra a téli napok után igény is van, egyre többen tesznek rövid sétát az intézmény udvarán. A kerti bútorok is ki lettek helyezve, bár a jóleső tavaszi meleg még várat magára. 

A húsvétra készülődés jegyében tojást festettünk, ahol ellátottaink különböző technikákkal ismerkedhettek meg. Érdekes, szép alkotások készültek. A férfiak közben locsolóvers gyakorlással foglalkoztak a 25-én megrendezett húsvéti ünnepségünkre. Nagycsütörtökön Rácz Lajos református lelkész tartott istentiszteletet mindkét épületben, ahol úrvacsorát osztott, és az ünnep valóságos értékeiről beszélt. Az ünnepre Zsákai József és Zsákai Tibor társadalmi munkában ajándékként készítette és szépítette egy szentképpel az imaszobát. Nagyon szép lett, köszönjük szépen. 

Nyitrainé Kiss Katalin igazgató
és a mentálhigiénés csoport tagjai 

 

Zsákai József és alkotása

 

Rácz Lajos tartott istentiszteletet

 

Az ünnepség résztvevői

 

Szacskóné Kovács Orsolya mondott ünnepi beszédet

 

Újszász 2016©