2017. december 9-éntartották a hagyományos „Mosolyt az arcokra, melegséget a szívekbe” karácsonyi ünnepváró jótékonysági gyermekrendezvényt Budapesten. Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolából 40 tanuló és 5 pedagógus vett részt az eseményen, amelynek védnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter, dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, dr. Szabó Tünde, az EMMI Sportért felelős államtitkára és dr. Hatala József, a BM Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke voltak.

Az újszászi csapatból 13-an vettek részt a sportversenyeken, a többi tanuló színpadi műsorokat nézett és különböző ügyességi játékokban vett részt. A rendezvényt több színpadi műsor színesítette. Ilyen volt a Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség harcművészeti bemutatója, a Grácia Sportegyesület ritmikus gimnasztika bemutatója, fitness bemutató a Biofit Sportegyesület által és akrobatikus rock and roll táncbemutató a Tornádó Hungária Sportegyesület révén. A zenei blokkban Handel Károly vezetésével a Színes Karikák együttes dalra fakasztotta a gyerekeket. Emellett a télapó rengeteg ajándékot osztott szét a gyerekek között, és ismert közéleti személyekkel, sportolókkal is találkozhattak a diákok.

 

Google Photos

Fotó: Tóth Ágnes

 

A sportversenyen részt vevők több technikai és ügyességi versenyszámban mutathatták meg tudásukat: kerékpáros ügyességi versenyen, laser lövészetben, légpuska lövészetben, sorváltóban, kapura rúgásban, dartsban, bűnmegelőzésben, csúszókorong célbadobásban és szánkóhúzásban.

13 iskola indult a sportversenyen, és az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola az előkelő 5. helyen végzett. A legjobb légpuska lövő csapatnak járó díszes serleget is iskolánk hozhatta haza.

A csapat tagjai voltak: Nagy Noémi, Balaska Leila, Breszkó Viktória, Seres Lívia, Szita Máté, Kökény Martin, Köböl Richárd, Kiss Milán, Kenyeres Krisztián, Czétényi Krisztián, Zakar Mihály, Kovács Bendegúz és Sallai Péter.

Különdíjat kapott a Küzdősport Szövetségtől Czétényi Krisztián és Tukacs Adrienn boxban való jártasságukért.

Ajándékokkal felpakolva szálltunk fel a buszra, és mentünk a Vörösmarty térre, ahol a karácsonyi forgatagban és pompában kiteljesedett a gyermekek karácsonyi napja.

Tóth Gábor

 

Újszász 2016©