„Kastély Otthon” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézményeként 2017. szeptember 21-én tizenhetedik alkalommal szerveztük meg a Kastély Kupa elnevezésű sportrendezvényt. Az egész napos sportversenyen és nyílt napon hat intézmény csapata versengett egymással: Törökszentmiklós, Tápiógyörgye, Tiszaug, Füzesabony, az újszászi Zagyvaparti Idősek Otthona és a mi csapatunk. 

Sajnos, az időjárás idén nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, szervezőket, ezért az otthon raktárépületében került megrendezésre a sportverseny. 

A bemelegítést, és a jó hangulatot – most már hagyományőrző módon - az intézmény dolgozói által előadott tánc alapozta meg, melyhez a második bemutatásnál csatlakoztak a jelenlévő csapatok, illetve a szurkolótábor is. Ezt követte az „igazi” zenés bemelegítés. 

Délelőtt egyéni versenyszámok kerültek lebonyolításra: íjászat, célba rúgás, kosárra dobás, medicinlabda dobás, célba dobás, asztalitenisz. 

Délután a csapatok versenyeztek egymással kerékpáros ügyességi versenyben, 50 m-es váltófutásban és kötélhúzásban. 

Az eredményhirdetésen a helyezettek érem és oklevél elismerésben részesültek, valamint minden csapat egy ajándékkosarat kapott. 

Idén egyéni összetett győztest is hirdettünk, aki intézményünk versenyzője: Besenyői László. 

A XVII. Kastély Kupa is itt maradt, hiszen a győztes a Kastély Otthon csapata lett. 

Egész napos büfé üzemelt, ahol házilag készített pogácsa, bodzaszörp, kávé várta a résztvevőket. 

A meglepetés programok (mazsorett, tűzoltó bemutató) és az uzsonnára készült lángos elfogyasztása után a vendégcsapatok kellemesen elfáradva, élményekkel gazdagodva indultak haza. 

Komoly, elszánt versenyzőket láthattak, mind az értük szorító közönség, mind a felkészítő kollégák. Sokan ismerősként, barátként köszöntötték egymást, hiszen évek óta versenyeznek, tesztelik ügyességüket, erejüket, társaikat elismerve, egymás sikerének örülve. 

Lajos Tibor
mb. igazgató 

 

Bemelegítés

 

Kötélhúzás

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.