Nyomtatás
Kategória: Tájékoztatók
Találat: 778

2023. június 10-én elhunyt Szilvási Ferenc, városunk 2008 évi Sport Díjasa, az ÚVVSE elnökségi tagja, labdarúgás szakosztályának vezetője.

 

 

Szilvási Ferenc 1967-ben született. Az általános iskolát Újszászon, a középiskolát Szolnokon végezte. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola Szolnoki Tagozatán 1988-ban kereskedelmi üzemgazdász végzettséget, majd 2005-ben regionális gazdasági szakértő másoddiplomát szerzett. Szolnokon dolgozik, mint a Hervais Áruház vezetője.

Gyorsan eldőlt, hogy labdarúgó lesz, mert közel lakott az Úttörőparkhoz, amely a "grund" szerepét töltötte be az 1970-es, '80-as években. Nem rossz "nevelőmunka" folyhatott itt, hiszen az ott játszók közül többen is igazolt focisták lettek. Szilvási Ferenc első igazolását 1977-ben töltötték ki. A serdülőben első edzője Varga László volt. A nyolcvanas évek eleje nagyon rossz periódusa volt az újszászi labdarúgásnak, így az ifi csapatban szinte nem is szerepelt, hanem már tizenhat évesen a felnőtt csapatba került, ahol 2004-ig játszott. Sokszor csábították NB I-es csapatok is, de mindig Újszászon maradt. Mindössze egy szezonban játszott Martfűn. Több mint két évtizedet játszott folyamatosan az újszászi csapatban. Szerencsére elkerülték a sérülések, kiállítva pedig egyszer sem volt. Tagja volt a bajnokcsapatnak a megyei első, illetve másodosztályban is. Mindkét osztályban volt gólkirály is. Legemlékezetesebb eredménye 1995-ben a megyei bajnokság megnyerése volt, Újszász ekkor jutott fel először az NB III-ba. A következő kiemelkedő eredmény az NB III-ban 1999-ben elért bronzérem, amely az újszászi labdarúgás eddigi legnagyobb sikere. Körülbelül 600 mérkőzést játszott újszászi színekben, amelyeken közel 300 gólt rúgott. A szurkolók ma is szívesen emlékeznek a Szilvási cselekre és a nagy szabadrúgásokra. A labdarúgást manapság kispályán műveli. A városi bajnokságban visszatért "nevelőegyesületébe", az Úttörőparkba.

Még aktív labdarúgóként elvégezte az edzőképző tanfolyamot, majd megszerezte az UEFA "B" licencet. Volt edző a serdülő csapatnál, játékosedző a felnőtteknél. Jelenleg annak az újszászi labdarúgócsapatnak az edzője, amelyik a 2007/2008-as szezonban ezüstérmes lett a megyei első osztályú bajnokságban, és amelyik a Magyar Kupában a legjobb 32-ben van azon az országos táblán, ahová korábban még soha nem jutott újszászi focicsapat.

Hosszú ideje tagja a sportegyesület elnökségének. A helyi foci hírekről 1990 óta tudósítja az Újszászi Híradót. Pár éve az újszászi honlapon megjelennek írásai.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.