Nyomtatás
Kategória: Tájékoztatók
Találat: 1068

 

 

TÁJÉKOZTATÓ ÚTLEZÁRÁSRÓL

Tisztelt Újszászi Lakosok! Tisztelt Közlekedők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a MÁV-FKG Kft. tájékoztatása alapján, felújítási munkálatok miatt Újszász Jász út- Abonyi út csatlakozásánál lévő közúti és gyalogos vasúti átjáró (120-a-s számú vasútvonal 524+28-as szelvényében, és a 3122 j. út 11+945 km szelvényben lévő vasúti átjáró) 2022. szeptemberében tervezetten, több ütemben teljes szélességben lezárásra kerül.

Tervezett lezárások időpontjai:

  • 2022.09.02. (péntek) 20:00 – 2022.09.06. (kedd) 05:00
  • 2022.09.16. (péntek) 21:00 – 2022.09.17. (szombat) 05:00
  • 2022.09.30. (péntek) 21:00 – 2022.10.01. (szombat) 05:00

A kivitelezővel történt mai egyeztetés után Önkormányzatunk útkezelői hozzájárulásának kiadására a következő feltételekkel kerülhet sor:

  • a vasúti átjáró felújítása során a gyalogos forgalom átközlekedését a lehető legszélesebb idősávban biztosítani kell, a nappali órákban.
  • az alállomási vasúti átjáró személyautóval történő megközelíthetőségét segíteni kell az odavezető külterületi út kátyúzásával.
  • forgalomterelési szempontból kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani az átmenő tehergépjárművek lakott területről történő kitiltására
  • az élet-, vagyon- és rendvédelmi feladatokat ellátó szervek értesítéséről kivitelező kiemelten köteles gondoskodni

Az érintett vasúti átjárót a lezárások időpontjaiban gépjárművel nem lehet majd igénybe venni.

Az adott időszakokban közlekedő érintett autóbusz járatok terelt útvonalon közlekednek, melyről bővebb tájékoztatást a Volánbusz ügyfélszolgálatán adnak.

Az a mozgásában akadályozott lakos, akinek a felújítás alatti útzár halaszthatatlan és általa elháríthatatlan problémát okoz, segítséget kérhet Önkormányzatunk ügyfélszolgálatán az 56/552-022 telefonszámon.

Kérését legkésőbb 2022.09.02. 12:00 óráig jeleznie kell!

Vészhelyzet esetén az útlezárás alatt is a 112- központi segélyhívó számot kell tárcsázni!

A Nagykerti városrészben élő lakosokhoz szórólapozás útján is el fogjuk juttatni ezeket az információkat.

Tisztelettel: Újszász Város Önkormányzata

 

 

Tisztelt Újszászi Lakosok!

Rengeteg bejelentést kapunk az Abonyi úti vasúti átjáró felújításával, lezárásával kapcsolatos problémákról.

A kivitelező többszöri egyeztetés és ígérete ellenére sajnos nem történt meg az Alállomáshoz vezető földút megfelelő kátyúzása és a közlekedési táblák véleményem szerint nem egyértelműen jelzik a teherautók súlykorlátozását a bevezető utakon.

Munkatársaimmal napok óta, folyamatosan egyeztetünk a kivitelező képviselőivel, és folyamatosan jeleztük/jelezzük feléjük ezeket a problémákat.

A kora reggeli órákban telefonon egyeztettem Sejkóczki András úrral, a MÁV FKG Kft ügyvezetőjével. Kérésemre ismételt helyszíni bejárást tartottunk ma reggel az érintett területeken, ahol ismételt ígéretet kaptam az Alállomáshoz vezető dűlőút soron kívüli kátyúzására, feljavítására.

Kérem, a hétvégén mindenki csak halaszthatatlan ügyben közlekedjen arra!

A felújítás alatt álló vasúti átjáróban a személyközlekedés ottlétünk alatt is folyamatos volt, babakocsit, kismotort, kerékpárt is több ízben segítettek át a jelzőőrök.

A bejárás közben érkezett egy újabb lakossági jelzés, mely szerint a Volán Zrt tájékoztatást tett közzé, hogy a helyi járatú autóbusz hétfőn a Nagykerti városrészben nem fog közlekedni.

Aljegyző úr elmondása alapján a menetrend változásáról ezt megelőzően Önkormányzatunk nem kapott értesítést, az ügyben nem történt egyeztetés vele.

Tekintettel arra, hogy hétfői napon már iskola van, megkértem a Volán Zrt munkatársait, találjanak megoldást a problémára. Ma délelőtt többször egyeztettünk telefonon és segítőkészen, konstruktívan álltak a kérésemhez. Amint megszületik a megfelelő megoldás, tájékoztatni fogjuk a lakosságot!

FRISSÍTVE:

A Volán Zrt-vel történt egyeztetés eredményeként a hétfői helyi buszjárat az eredeti, tehát változatlan menetrend szerint fog közlekedni. A gyermekek iskolába történő eljutása hétfőn is biztosított autóbusszal, de megnövekedett menetidőre kell számítani.

Dobozi Róbert
polgármester

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.