2019.09.01.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

 

TOP-4.1.1-15-JN1-2016-00021 „Egészségház kialakítása Újszászon” fotódokumentáció

 

 

 

 


 

2019.08.05.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

EGÉSZSÉGHÁZ ÁTADÁS ÚJSZÁSZON

Újszász Városi Önkormányzat „Egészségház kialakítása Újszászon” című és TOP-4.1.1-15-JN1-2016-00021 azonosító számú projekt keretében 160,00 millió Ft-os Európai Uniós támogatást nyert el a Szabadság tér 4. szám alatt lévő orvosi rendelő felújítására és bővítésére. A 100%-os támogatási intenzitású támogatás segítségével egy új építésű épületszárny épült meg a meglévő, leromlott állagú, felújításra váró egészségház épületéhez kapcsolódva.

Az épület ünnepélyes átadása 2019. június 30-án volt, a lakosság július hónapban folyamatosan vehette igénybe az új épületbe átköltöző egészségügyi szolgáltatásokat.

Az épület központi rendelőként fog működni, ide költözik mind a négy felnőtt háziorvosi körzet, a gyermek háziorvosi körzet és a védőnői szolgálat.

Az egészségház modern, a mai kor igényeit kielégítő külső és belső „megjelenését” a Bolax Építőipari és Kereskedelmi Szolgáltató Kft (5008 Szolnok, Krúdy Gyula út 84.), azon belül BOZSÓ ROLAND vezető tervezőnek köszönhetjük.

 

 

A projekt megvalósítása több éven keresztül húzódott.  

A projekt csökkentett költségkerete miatt az eredeti műszaki-szakmai tartalmat nem lehetett megvalósítani, ezért az európai uniós támogatási összegből (160,00 millió forint) a jogerős építési engedély első üteme készült el, vagyis megépült az új építésű épület, a meglévő épület felújítása későbbi időpontra halasztódik.

A fejlesztés eredményeként a fogorvosi szolgálat kivételével minden egészségügyi alapellátási forma – felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi és védőnői szolgálat - egy helyre koncentrálása valósult meg az új építésű épületszárnyban. A védőnői szolgálat munkájához szükséges eszközök cseréje, és a méhnyakrák szűrés bevezetéséhez kapcsolódó eszközök beszerzése is megvalósult a projektnek köszönhetően.

Sor került az épület teljes körű akadálymentesítésére, és napelemes rendszer kiépítésére is.

Felújításra került a meglévő udvar, közlekedési útvonalak, járdák kialakításával és akadálymentesítésével, parkolók és akadálymentes parkoló kiépítésével. A beruházás egy új munkahelyet is teremtett.

További információ kérhető:
Újszászi Polgármesteri Hivatal
5052 Újszász, Szabadság tér 1.
tel.: 56/552-022
e-mail:

 


2019.01.31.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

EGÉSZSÉGHÁZ KIALAKÍTÁSA ÚJSZÁSZON

 

Újszász Városi Önkormányzat „Egészségház kialakítása Újszászon” című és TOP-4.1.1-15-JN1-2016-00021 azonosító számú projekt keretében 160,00 millió Ft-os Európai Uniós támogatást nyert el a Szabadság tér 4. szám alatt lévő orvosi rendelő felújítására és bővítésére. A támogatás 100%-os intenzitású.

Ahogyan azt már korábban jeleztük 2018. június 11-én átadásra került a munkaterület, megkezdődött az építkezés.

A kivitelezővel (BOLAX Kft, 5008 Szolnok, Krúdy Gyula út 84.) kötött szerződés szerint az új épület 2019. január 31-éig készült volna el, azonban az országosan kialakult anyagbeszerzési gondok, valamint az újbóli orvostechnológiai egyeztetések miatt, az eredeti befejezési határidő nem tartható.

Műszaki ellenőrrel és kivitelezővel folytatott többszörös tárgyalások eredményeként az új épület műszaki átadás-átvételére 2019. április 15.-én kerül sor. Az új teljesítési határidőről szóló vállalkozási szerződés módosítása 2019. január 11-vel került aláírásra.

 

Folynak a belső munkálatok

 

Műszaki ellenőr szakértő javaslata alapján lett az új teljesítési határidő április 15-ben meghatározva, mivel ezt a határidőt sem a téli időjárás bizonytalansága, sem a beépítendő anyagok esetleges beszerzési nehézségei nem befolyásolják.

A kivitelezésnek 2019. március 15-ig kell elérnie a 75%-os készültségi fokot.

A teljesítési határidő módosulása miatt várhatóan a jövő év júniusában vehetjük birtokba az új rendelőket.

További információ kérhető:
Újszászi Polgármesteri Hivatal
5052 Újszász, Szabadság tér 1.
tel.: 56/552-022
e-mail:

 


2018. július 1.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

 

ÉPÜL AZ EGÉSZSÉGHÁZ !!!

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

EGÉSZSÉGHÁZ KIALAKÍTÁSA ÚJSZÁSZON

 

2018. június 11-én átadásra került a munkaterület, kezdődik az építkezés.

Az eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása eredményeként a kivitelezés nyertes ajánlattevője a BOLAX Kft (5008 Szolnok, Krúdy Gy. út 84.) lett, akivel 2018. május 31-én került aláírásra a vállalkozási szerződés.

2018. június 11-én átadásra került a munkaterület, a kivitelező megkezdte a munkát.

A meglévő épületben folyamatosan biztosítva lesz az orvosi ellátás, ideiglenes parkoló kerül kialakításra az épület elején elhelyezkedő területen.

Kérjük a tisztelt lakosság megértését a kellemetlenségekért.

A vállalkozóval kötött szerződés szerint az új épület 2019. január 31-éig készül el, ezután kezdődik a használatba vételi eljárás lefolytatása, így várhatóan a jövő év március-áprilisában vehetjük birtokba az új rendelőket.

További információ kérhető:
Újszászi Polgármesteri Hivatal
5052 Újszász, Szabadság tér 1.
tel.: 56/552-022
e-mail:

 


2018. április 20.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

EGÉSZSÉGHÁZ KIALAKÍTÁSA ÚJSZÁSZON

 

Kialakult az „Egészségház kialakítása Újszászon” című, TOP-4.1.1-15-JN1-2016-00021 azonosító számú projekt végleges műszaki-szakmai tartalma, melyet az Irányító Hatóság 2018. április 18.-i hatállyal jóváhagyott.

Az eredetileg tervezett beruházás két ütemben valósult volna meg. Az első ütemben a Szabadság tér 4. szám alatt található orvosi rendelő bővítésére került volna sor egy új építésű épületszárnnyal, amely egy ún. nyaktaggal kapcsolódik a meglévő épülethez. A második ütemben a meglévő épület felújítására és átalakítására került volna sor. Az építési engedélyezési eljárás eredményeként jogerős építési engedéllyel rendelkezik az önkormányzat, amely az eredetileg tervezett két ütemű megvalósításról szól.

A projekt csökkentett költségkerete miatt az eredeti műszaki-szakmai tartalom nem valósítható meg, ezért az európai uniós támogatási összegből (160,00 millió forint) a jogerős építési engedély első üteme készül el, vagyis megépül az új építésű épület.

A fejlesztés eredményeként a fogorvosi szolgálat kivételével minden egészségügyi alapellátási forma – felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi és védőnői szolgálat - egy helyre koncentrálása valósul meg az új építésű épületszárnyban. A védőnői szolgálat munkájához szükséges eszközök cseréje, és a méhnyakrák szűrés bevezetéséhez kapcsolódó eszközök beszerzése is megvalósul a projektnek köszönhetően.

Sor kerül az épület teljes körű akadálymentesítésére, és napelemes rendszer kiépítésére is.

Felújításra kerül a meglévő udvar, közlekedési útvonalak, járdák kialakításával és akadálymentesítésével, parkolók és akadálymentes parkoló kiépítésével. A beruházás egy új munkahelyet is teremt.

A projekt megvalósításának üteme: 2017. július 1. – 2019. március 31.

További információ kérhető:
Újszászi Polgármesteri Hivatal
5052 Újszász, Szabadság tér 1.
tel.: 56/552-022
e-mail:

 


2017. július 20.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

EGÉSZSÉGHÁZ KIALAKÍTÁSA ÚJSZÁSZON

 

Újszász Városi Önkormányzat „Egészségház kialakítása Újszászon” című és TOP-4.1.1-15-JN1-2016-00021 azonosító számú projekt keretében 160,00 millió Ft-os Európai Uniós támogatást nyert el a Szabadság tér 4. szám alatt lévő orvosi rendelő felújítására és bővítésére.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 160,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével. A fejlesztés eredményeként minden egészségügyi alapellátási forma – felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi, fogorvosi és védőnői szolgálat - egy helyre koncentrálása valósul meg a Szabadság tér 4. szám alatt lévő orvosi rendelő felújításával és bővítésével. A beruházás során kialakításra kerül 1 db fogorvosi rendelő és fogorvosi röntgenhelyiség, 4 db felnőtt háziorvosi rendelő, 1 db gyermek háziorvosi rendelő, 1 db védőnői tanácsadó helyiség, 1 db multifunkciós, egészségfejlesztési helyiség. A védőnői szolgálat munkájához szükséges eszközök cseréje, és a méhnyakrák szűrés bevezetéséhez kapcsolódó eszközök beszerzése is megvalósul a projektnek köszönhetően.

Sor kerül az épület teljes körű akadálymentesítésére, energiahatékonysági intézkedésekre (meglévő épület hőszigetelése, nyílászárók cseréje, fűtési rendszer korszerűsítése; a bővítmény esetében az energetikai előírásoknak való megfelelés biztosítása).
Felújításra kerül a meglévő udvar, közlekedési útvonalak, járdák kialakítása és akadálymentesítése, parkolók és akadálymentes parkoló kiépítése valósul meg. A beruházás egy új munkahelyet is teremt.

Az európai uniós támogatásnak köszönhetően az alapellátások központosítása lehetővé teszi, hogy egy helyszínen hozzáférhetőek legyenek az ellátások csecsemőkortól az idős korig, és mindenki számára hozzáférhetővé válik a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező közszolgáltatás. A megvalósuló akadálymentesítés a fogyatékkal élők számára is biztosítja ezt a lehetőséget, a tervezett egészségmegőrző, egészségfejlesztő programok hosszú távú hatásaként pedig javul az általános egészségi állapot és életminőség.

A projekt megvalósításának üteme: 2017. július 1. – 2019. március 31.

További információ kérhető:

Újszászi Polgármesteri Hivatal
5052 Újszász, Szabadság tér 1.
telefon: 06-56/552-022
e-mail:

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.