2017. július 20.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

EGÉSZSÉGHÁZ KIALAKÍTÁSA ÚJSZÁSZON

 

Újszász Városi Önkormányzat „Egészségház kialakítása Újszászon” című és TOP-4.1.1-15-JN1-2016-00021 azonosító számú projekt keretében 160,00 millió Ft-os Európai Uniós támogatást nyert el a Szabadság tér 4. szám alatt lévő orvosi rendelő felújítására és bővítésére.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 160,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével. A fejlesztés eredményeként minden egészségügyi alapellátási forma – felnőtt háziorvosi, gyermek háziorvosi, fogorvosi és védőnői szolgálat - egy helyre koncentrálása valósul meg a Szabadság tér 4. szám alatt lévő orvosi rendelő felújításával és bővítésével. A beruházás során kialakításra kerül 1 db fogorvosi rendelő és fogorvosi röntgenhelyiség, 4 db felnőtt háziorvosi rendelő, 1 db gyermek háziorvosi rendelő, 1 db védőnői tanácsadó helyiség, 1 db multifunkciós, egészségfejlesztési helyiség. A védőnői szolgálat munkájához szükséges eszközök cseréje, és a méhnyakrák szűrés bevezetéséhez kapcsolódó eszközök beszerzése is megvalósul a projektnek köszönhetően.

Sor kerül az épület teljes körű akadálymentesítésére, energiahatékonysági intézkedésekre (meglévő épület hőszigetelése, nyílászárók cseréje, fűtési rendszer korszerűsítése; a bővítmény esetében az energetikai előírásoknak való megfelelés biztosítása).
Felújításra kerül a meglévő udvar, közlekedési útvonalak, járdák kialakítása és akadálymentesítése, parkolók és akadálymentes parkoló kiépítése valósul meg. A beruházás egy új munkahelyet is teremt.

Az európai uniós támogatásnak köszönhetően az alapellátások központosítása lehetővé teszi, hogy egy helyszínen hozzáférhetőek legyenek az ellátások csecsemőkortól az idős korig, és mindenki számára hozzáférhetővé válik a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező közszolgáltatás. A megvalósuló akadálymentesítés a fogyatékkal élők számára is biztosítja ezt a lehetőséget, a tervezett egészségmegőrző, egészségfejlesztő programok hosszú távú hatásaként pedig javul az általános egészségi állapot és életminőség.

A projekt megvalósításának üteme: 2017. július 1. – 2019. március 31.

További információ kérhető:

Újszászi Polgármesteri Hivatal
5052 Újszász, Szabadság tér 1.
telefon: 06-56/552-022
e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

Újszász 2016©