2017.08.14.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ÚJSZÁSZ VÁROS BELTERÜLET BELVÍZ-ELVEZETŐ HÁLÓZATÁNAK FEJLESZTÉSE

 

Újszász Városi Önkormányzat a TOP-2.1.3-15-JN1-2016-00038 azonosító számú, „Újszász város belterület belvíz-elvezető hálózatának fejlesztése” című projekt keretében 80,00 millió forint összegű, vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el a Deák Ferenc út, a városközpont, valamint a Munkás út térségében lévő szegregátum utcáinak bel- és csapadékvíz elvezető csatornáinak kiépítésére.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 80,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg. A fejlesztés eredményeként a Deák Ferenc út – mint fő célterület – mindkét oldalán teljes hosszúságban, továbbá a városközpontban a Kossuth Lajos út egy szakaszán és a piactér környezetében, valamint a Munkás út térségében lévő szegregált lakókörnyezeti rész utcáiban összesen 7.276,2 méter hosszúságban valósul meg bel- és csapadékvíz elvezető csatornahálózat kiépítése.

A beruházásnak köszönhetően a belterület belvízzel leginkább veszélyeztetett területein a lakóházak és a műszaki infrastruktúra veszélyeztetettsége jelentősen mérséklődik. A beruházás során minimum 6 fő hátrányos helyzetű lakos foglalkoztatására is sor kerül.

A projekt során a klímaváltozás hatásaira, a szélsőségesebb időjárás által okozott veszélyhelyzetekre, a vizek helyben történő visszatartására és a vizekkel történő takarékos gazdálkodásra társadalmi szemléletformáló akció keretében hívjuk fel a figyelmet.

A projekt megvalósítására 2017. július 1 – 2019. február 28. között kerül sor.

A projektről a megvalósítás során folyamatosan információkat teszünk közzé, amelyek a www.ujszasz.hu oldalon, az EU támogatások hivatkozás alatt követhetők nyomon.

További információ kérhető:

Újszászi Polgármesteri Hivatal
5052 Újszász, Szabadság tér 1.
telefon: +36-56/552-022
e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

Újszász 2016©