2017.08.14.
ÚJSZÁSZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

KÖZÖSSÉGI TÉR KIALAKÍTÁSA AZ ÚJSZÁSZI VÁROSKÖZPONTBAN

 

Újszász Városi Önkormányzat a TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00018 azonosító számú, „Közösségi tér kialakítása az újszászi városközpontban” című projekt keretében 141,00 millió forint összegű, vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el aktív, rekreációs zöldfelület létrehozására, a művelődési ház fűtéskorszerűsítésére és gazdaságfejlesztésre, valamint településarculat és helyi identitást fejlesztésére.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 141,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg. A fejlesztés eredményeként sor kerül a művelődési ház fűtéskorszerűsítésére, a meglévő kazánház és kémény elbontására; szabadtéri színpad, kondipark és játszótér építésével új, aktív, rekreációs célokat szolgáló városi főtér létrehozására, amely mellett megújul a zöldfelületi rendszer is. A zöldfelület kialakítása során törekszünk a vizekkel történő takarékos gazdálkodásra. A célterületen térfigyelő kamerarendszer és wifi hozzáférés kialakítása is megvalósul. A művelődési házhoz kapcsolódó, alulhasznosított térben büfé kerül kialakításra.

A projekt részét képezik az ún. soft elemek is, amelyeknek keretében a város életét és történelmét bemutató installáció, és a városi arculat formálását szolgáló városmarketing valósul meg, továbbá a helyi identitást segítő közösségi programok kerülnek megszervezésre.

A beruházásnak köszönhetően 3.600 m2 zöldfelület kerül újonnan kialakításra vagy felújításra, továbbá a városi területeken létrehozott vagy helyreállított nyitott terek nagysága eléri a 2.751 m2-t.  A beruházás során minimum 6 fő hátrányos helyzetű lakos foglalkoztatására is sor kerül.

A projekt megvalósítására 2017. július 1 – 2019. április 30. között kerül sor.

A projektről a megvalósítás során folyamatosan információkat teszünk közzé, amelyek a www.ujszasz.hu oldalon, az EU támogatások hivatkozás alatt követhetők nyomon.

További információ kérhető:

Újszászi Polgármesteri Hivatal
5052 Újszász, Szabadság tér 1.
telefon: +36-56/552-022
e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

Újszász 2016©