A hosszú hétvégén gazdag programmal vártuk Újszász lakosságát. Nagy sikert aratott a gobelin kiállítás, melyen 29 újszászi alkotó 160 képét nézhették meg az érdeklődők.

 

Picasaweb | Google Photos

 

A gobelin kiállítás megnyitója után kezdetét vette a Városi Nőnapi mulatság. Az érkező hölgyeket virággal köszöntötték a képviselő-testület férfi tagjai, Konka Csaba, Nagy Zsolt és Molnár Péter polgármester. Az operett összeállítást, Virágh József és Dovalovszky Márta művészek előadásában hallhatta a népes közönség. A színvonalas szórakoztató műsor jutalma vastaps volt. A program élő zenés, estébe nyúló tánccal folytatódott.

 

Picasaweb | Google Photos

 

 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulójára emlékeztünk. Az ünnepi beszédet Fülöp Áldáska a Rózsa Imre Középiskola és Kollégium diákja, a szónoki beszéd-író verseny győztese mondta. A megemlékezésen az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulónak műsorát láthattuk. Hagyomány már, hogy a szavalóverseny helyezettjei a városi ünnepségen, Molnár Péter polgármestertől vehetik át jutalom könyveiket, így volt ez most is. Ezt követően az ünneplők koszorúkat, mécseseket helyeztek el a kopjafánál. Zárásként Sallai Péter szavalatát hallgattuk meg, mellyel a szavalóversenyen első helyezést ért el.

 

Picasaweb | Google Photos

Fotó: Barta Imréné

 

Újszász 2016©