Sport, sport, sport

2009. március

Meggyőződésem, hogy a Megújulás AE klub által tizenharmadszor megrendezett szenvedélymentes sportnap meghozta az eredményét. A meghívottak listája általában az előző évi, de mindig vannak spontán résztvevők. A klubtagok családtagjainak az ismerősei, osztálytársai. Ennek a jelentősége szinte a legfontosabb, melyre nagyon nagy hangsúlyt kell helyezni. PREVENCIÓ!

De lássuk a menetet! A készülődés úgy indult, mint máskor. Legelső feladatunk az volt, hogy Fehér Jánossal, a sportcsarnok vezetőjével egyeztettünk egy szombatot, amikor helyet biztosít nekünk. A klub vezetősége megtervezte az egész nap menetét. Hagyományaink és a gyakorlat alapján 100 körüli főt vártunk, és annyira is készültünk.

 

Fontos, hogy az egész napos rendezvény ideje alatt legyen elegendő üdítő, szendvics, kávé, pogácsa.

Szombaton reggel 8 órától gyülekeztünk.

9 órakor volt a köszöntő és a program ismertetése. Bemelegítővel kezdtük, melyet két kisiskolás vezetett. Ezt a futballcsapatok mérkőzése követte. Három csapat szerveződött, körmérkőzéssel döntöttük el a helyezéseket.

A foci mérkőzések szünetében mindenki uralta a csarnokot. A gyerekek futkároztak, labdáztak, ugrálóköteleztek.

A sportfelelősök lebonyolították a játékokat

– kiskapura rúgás,

– kosárlabdadobás

– teremfutás

– sorverseny.

Minden eredményt pontosan regisztráltunk, és így kialakultak az objektív eredmények, az I., II., III. helyezettek.

Fociban:

I. helyezett a Megújulás AE Klub.

II. helyezett a Reneszánsz csapata

III. helyezett az Ifi csapat.

Kiskapura rúgás:

I. helyezett a törökszentmiklósi pszichiátriai betegek csapata

II. helyezett a Kastély Otthon csapata

III. helyezett a Megújulás AE klub.

Kosárlabdadobás:

I. helyezett a Reneszánsz csapata

II. helyezett Törökszentmiklós csapata

III. helyezett a Megújulás csapata.

Minden helyezettet külön díjaztunk oklevéllel és ajándékokkal, de természetesen vesztes nem volt, hiszen minden résztvevőnek apróbb ajándékokkal, csokikkal kedveskedtünk.

Az egész napos „nyüzsgés” nemcsak testileg frissített fel bennünket, hanem lelkileg is felrázott.

Nagyon jó hatással volt ránk a sok beszélgetés, nevetgélés, melyek hiányoznak a hétköznapokból.

Ez a nap feltöltődés sokak számára, és persze a volt alkoholfüggőknél nagy-nagy segítség a további absztinens élet megtartására.

Kálmán Béláné
szaktanácsadó

 

Karácsony az AE klubban

Ünnepi közgyűlés

Molnár György elnök és családja már jó előre elkészített mindent a művelődési ház nagytermében. Felesége, Icuka vezetésével megterítették az asztalokat, kávét főztek, pogácsát és szaloncukrot raktak az asztalokra. Fia, Józsi a zenei berendezést szerelte össze, így gyönyörű zene mellett várhattuk vendégeinket. 17 órától az elnöki köszöntő után a titkári beszámoló következett Szabó Lászlótól.

"Tisztelt Ünnepi Közgyűlés!

Eljött az ideje, hogy ismét számot vessünk az elmúlt év eseményeiről.

A 2007. évi beszámolómban elhangzott, hogy a 2008. évben is tovább folytatjuk hagyományainkat, és megrendezzük szokásos programjainkat.

Az év első jelentősebb eseménye a márciusi AE Sportnap volt. Az országos szintű rendezvény idén is igen jól sikerült. A közel 100 fős találkozón sok gyermek, fiatal és idős is képviseltette magát. Mindenki megtalálta a magának megfelelő, számára teljesíthető számot. Erről a programról részletes beszámolót írt az Újszászi Híradónak és a Klubhíradónak Kálmánné Gizike.

Péntekenkénti klubtalálkozókon igyekszünk megbeszélni az aktuális eseményeket. A nyári hónapok alatt leginkább rutinfeladatainkat végezzük.

A Szolnoki Regionális Civil Szervezettel szoros szakmai és baráti kapcsolatot tartunk.

A pontos és precíz könyvelésünket nekik köszönhetjük, valamint a pályázataink sikeres megírását is.

A 2008-as évben az NCA-n nyert pályázati összeg 175 000 Ft, az szja 1 %-a 30 000 Ft volt, az újszászi önkormányzat 40 000 Ft-tal támogatta klubunkat. Kiadásaink viszont elég jelentősek minden évben.

Egy példával szeretném illusztrálni anyagi helyzetünket.

Ugye tudjuk, hogy egy gépkocsi fenntartása jelentős terhet ró a tulajdonosára még akkor is, ha ki sem gurul vele. Ilyen a klub fenntartása is. Alig-alig mozdulunk ki, mégis jelentős kiadásunk van. Például: az egész évi bankszámlafenntartás, továbbképzés (Egerváron két fő vett részt), kapcsolattartás a társklubokkal, tagdíjak, stb.

Általában az AE klubok egyik fő célkitűzése a szabadidő hasznos eltöltése lenne, ezért gondolunk arra, hogy néha jó lenne egy-egy kirándulásra menni, megnézni egy színházi előadást, vagy talán több sportnapot szervezni.

Klubfoglalkozásainkon sokat beszélgettünk tagfejlesztésünk sikertelenségéről, hiszen évek óta nagyon nehéz új tagot beszervezni és megtartani. Az önsorsrontó alkoholbetegek nehezen fogadják el a segítséget, illetve nehezen látják be, hogy saját életük jobbá tételéért tenniük kell, dolgozni kell érte.

Biztos, hogy a mi aktivitásunkkal is baj lehet. Talán lanyhult egy kicsit. A kórházzal való kapcsolatunk is meggyengült, amivel éppen a napokban szembesültünk. Kontroll vizsgálaton voltam, ahol dr. Krisár Zoltán adjunktus és Ladár Edit terapeuta is erre figyelmeztetett. Többször kellene tagjainknak csoportokra járni, és ott közvetlenül találkoznánk a páciensekkel.

Ebben az évben jómagam megkaptam az Arató Emil emlékérmet.

Az októberi megyei közgyűlésen két személyt terjesztettünk elő kitüntetésre.

2009-ben 15 évesek leszünk. Ebből adódóan több és talán minőségileg jobb munkánk és feladatunk lesz, amit meg kell oldani."

A hozzászólásokban értékes gondolatok hangzottak el a klub működésével kapcsolatos nehézségekről is, pl.: a tagfejlesztés sikertelenségéről. Elhangzott, hogy talán a háziorvosokkal kellene felvenni a kapcsolatot, és együttműködni annak érdekében, hogy a városunkban alkoholproblémával küzdő betegek éljenek a klub adta lehetőségekkel a gyógyulásuk érdekében.

Az "érdemi munka" után a Szász étteremben készült finom menüt fogyaszthattuk el. Az együtt töltött este jó hangulatban telt el, ahol természetesen jelen volt a szeretet, a karácsonyi várakozás is. A kultúrház igazgatónője, Fehérné Szekeres Zsuzsa meghívott bennünket különböző programokra.

Búcsúzáskor boldog ünnepeket és egészségben gazdag, békés új évet kívántunk egymásnak, amit a kedves olvasóknak is kívánunk.

"Mintha itt lenn
A nagy Isten
Szent kegyelme súgna, szállna,
Az én kedves kis falumban
Minden szívben
Csak szeretet lakik máma."
(Ady Endre)

Kálmán Béláné
szaktanácsadó

 

Rehabilitáció, prevenció sporttal

Március utolsó szombatján tartottuk meg a szenvedélymentes sportnapot a helyi sportcsarnokban.

Az Újszászi Megújulás AE Klub már 12 éve központi programként kezeli ezt a rendezvényt.

Tudvalevő, hogy hazánkban országos mozgalmak szerveződtek azért, hogy a gyógyulni vágyó és absztinenciát megtartó, egészségesebb életre vágyó embereknek segíteni tudjanak.

Különböző klubok, civil szervezetek a rehabilitáció mellett nagy hangsúlyt helyeznek a prevencióra is.

100-120 fős rendezvényünkön legalább 30-40 fiatal vett részt. Egy részük közvetlen családtagok, gyerekek, más részük a gyerekek barátai, iskolatársai. Többségük tisztában van a sportnap célkitűzéseivel, tisztában van azzal, hogy a káros szerektől távol kell tartani magukat.

Nagyon fontos, hogy fiatal, iskolás gyermek ne nyúljon a droghoz, alkoholhoz, cigarettához. Az iskolán túli szabadidőt szervezetten töltse el a gyermek, sporttal, sétával, kirándulással.

A Megújulás AE Klub törekszik arra, hogy a „kocsmában” töltött idő helyett valami hasznosabbat találjon ki. Jó lenne, ha egyre több lehetőségünk lenne ilyen jellegű rendezvényre, de az anyagi lehetőségeink igen szerények.

A jelen lévő csapatok felsorakoztak a csarnokban, és az elnök, Molnár György megnyitójával, köszöntőjével 9 órakor elkezdődött a rendezvény.

Az AE sportnap résztvevői

Egy 15 éves lány segítségével bemelegítő gyakorlatokat végeztünk.

A 70 évestől a 3 évesig mindenki tornázott, utána a fő attrakció, a focimérkőzések kezdődtek. Négy csapat vetélkedett egymással, egyenrangú félként, az ifi és az idősebb tagokból álló csapatok.

Készülődés a versenyekre

Az egyes fordulók közben és a végén is mindenkit megmozgató ügyességi játékokon lehetett részt venni. Az eredményeket, helyezéseket pontoztuk és díjaztuk, de ügyeltünk arra is, hogy mindenki kapjon egy apró ajándékot.

A mostani ajándéközön hosszú ceruza, műanyag tálka, törölköző, édesség, csokik, stb. volt.

A rendezvény ideje alatt szendvicsekkel, üdítővel, kávéval és pogácsával kínáltuk a résztvevőket.

A délutánig tartó felhőtlen szórakozást a díjak, oklevelek átadásával zártuk.

Zárszóként az Országos AE Szövetség titkára üdvözölte a részt vevő csapatokat, méltatta törekvéseinket, és jó egészséget kívánt mindenkinek.

Kálmán Béláné
szaktanácsadó

 

Sportnap az absztinenciáért

A tizedik AE Sportnapot rendeztük meg 2007. március 31-én, szombaton.

Nagy igyekezettel készültünk, tervezgettük ezt a napot. A 2006. évi költségvetésből maradt egy összeg, melyet erre a rendezvényre fordítottunk. Kb. 100-110 fő egész napos ingyenes büfé ellátásban részesült (szendvics, kávé, üdítő). Szokásaink közé tartozik az is, hogy minden résztvevőt megajándékozunk, a gyerekeknek csokival kedveskedünk.

Molnár György elnök köszöntötte a résztvevőket.

– a Szolnoki Reneszánsz AE Klubot,

– a Kunszentmártoni Egyetértés AE Klubot,

– a Törökszentmiklósi Pszichiátriai Betegek Otthonának csapatát,

– az Újszászi Kastély Otthon Tölgy AE Klub csapatát,

– Budapest Megyei Szövetség csapatát,

– az Újszász IFI csapatát, (VR csapat)

– a Hetényi Géza Kórház Pszichiátriai Osztály segítők csapatát.

Az elnök köszöntője után Kovács Gábor, a Reneszánsz Klub tagja őszinte vallomással erősítette meg sorstársai hitét, miszerint a gyógyulás azzal kezdődik, hogy „bevallom magamnak, hogy alkoholproblémám van”.

A sportprogramokért felelős Siposné Joó Katalin a játékokat változatosan állította össze. Bemelegítéssel kezdődött a rendezvény.

A futball elengedhetetlen, nagyon kedvelt sportág: 3 csapat indult, és körmérkőzéssel döntötték el, hogy ki a legjobb. Nagyon jó volt látni és szurkolni nekik, hiszen az amúgy még amatőrnek sem nevezhető csapatok nagyon komolyan vették a küzdelmet.

A következő népszerű sportok:

– kosárlabda-dobás

– kiskapura-rúgás

– dekázás

– ugrókötelezés

– pingponglabda ütögetés

– sorversenyek.

A sorverseny a jelenlévők többségét megmozgató, vidám, mulatságos játék, amelybe a gyerekek is bekapcsolódnak. Sok esetben egy-egy ügyességi versenyben a gyermekek fürgesége és mozgékonysága menti meg a csapatokat.

Mint mindig, most is a Városi Sportcsarnok adott helyet rendezvényünknek, amit ezúttal is szeretnénk megköszönni Fehér Jánosnak.

Ezen a rendezvényünkön különösen sok családtag, gyermek és fiatal is megjelent.

Az újszászi fiatalok csapata tisztában volt rendezvényünk céljaival, miszerint az alkoholmentes életre törekszünk, ez a klubunk célkitűzéseiben a prevenciót foglalja magába.

A rendezvény végén kellemesen elfáradva, ajándékosztások közepette hangzott el a következő: "Jövőre ugyanitt, ugyanekkor."

Kálmán Béláné
szaktanácsadó
Hetényi Géza Kórház

 

Ünnepi közgyűlés

A Megújulás AE. Klub Immár 12 éve minden decemberben ünnepi közgyűléssel zárja az évet. Karácsony közeledtével nemcsak az egész évi munkánkat értékeljük, hanem erősítjük az összetartozás érzését, a szeretetet, és békés ünnepi hangulatra törekszünk.

Az elnök, Molnár György köszöntötte a résztvevőket. Nem tudott jelen lenni Molnár Péter polgármester, Fehérné Szekeres Zsuzsanna, a kultúrház igazgatónője, Ulviczki Józsefné, a civil fórum elnöke, valamint dr. Krisár Zoltán, a Hetényi Géza Kórház Pszichiátriai Osztály adjunktusa. Mindannyian üdvözletüket küldték, és valamennyi résztvevő számára kellemes karácsonyt és boldog új évet kívántak.

Molnár György felkérte Szabó László titkárt, hogy tartsa meg éves beszámolóját.

Az AE Klub közgyűlésén (Fotó: Fehér Judit)

Titkári beszámoló

A 2006. év ugyanúgy kezdődött, mint az előző. Klubunk életében különösebb változás nem történt, de nagyon fontos, s egyre fontosabb működésünk fenntartása. Ebben a rohanó világban, ebben az elgépiesedett világban nagyon nagy szerepe van az emberi szónak, az emberi összefogásnak.

Klubunk immár 12 éve bizonyítja erejét, összetartozását, hiszen jelenleg is a megyében működő összes klub képviselteti magát.

2006. évben is volt NCA pályázatunk, valamint az SZJA 1 %-ából is sikerült gyűjteni. Segített még 40 000 Ft-tal a Városi Önkormányzat és a Városi Civil Fórum vezetője is.

Ebben az évben is megrendeztük 120 fővel az AE Sportnapot, amely felhőtlen szórakozást nyújtott számunkra. Augusztusban egy kiterjesztett közgyűlést tartottunk, ahol megyei és helyi dolgainkról beszélgettünk. Terveztük, hogy a jövőben szorosabb kapcsolatot kellene teremteni az iskolákkal, a fiatalsággal a hatékonyabb prevenció érdekében. Ezt a kiterjesztett közgyűlést elnökünk házánál bográcsolás mellett tartottuk meg. Családias, jó hangulatú rendezvény volt.

Ebben az évben két fő vett részt az egervári továbbképzésen, az elnök és jómagam.

Taglétszámunk egy fővel szaporodott, de változatlanul fő feladatunk minél több egyén segítése és megmentése.

Októberben megyei közgyűlésen vettünk részt, ahol az új megyei vezetőség választása volt a fő téma. Javaslatainkkal, szavazatainkkal segítettük a lebonyolítását.

Hibáinkról is szeretnék néhány gondolatot mondani.

Ebben az évben azt tapasztaltam, hogy a heti klubfoglalkozásokon igen kicsi az aktivitás. Sok esetben 2-3 személy jelenik meg, ami talán érdektelenséget jelent, de jelentheti azt is, hogy klubtagjaink dolgoznak, és ezért nem tudnak eljönni. A továbbiakban arra törekszünk, hogy valamilyen formában motiválódjanak tagjaink, hiszen a visszaesés veszélye fenyegetheti őket.

Úgy gondolom, ebben az évben is lehetőségeinkhez képest teljesítettük célkitűzéseinket.

Ami még a beszámolóm fontos része, hogy a megyei regionális civil szervezetekkel való együttműködés pozitív, hiszen dokumentációink, elszámolásaink, naplófőkönyvünk naprakész, rendben van.

Ez év októberében MÁK ellenőrzést kaptunk, és mindent rendben találtak.

A pályázati lehetőségeket mindig kihasználjuk, segítik klubunk munkáját.

A Megyei Szövetség arra törekedett, hogy egy gazdagabb karácsony legyen ez a mai.

Nekik köszönhetjük a kis ajándékokat, amelyeket most szétosztunk. A közös karácsonyi vacsoránk költségeinek fedezésébe a Szolnoki Reneszánsz AE Klub is besegített.

Az ünnepi közgyűlés alkalmából külön köszöntjük és megköszönjük munkájukat fő segítőinknek Valikának és Gizikének, és mindenkinek békés, boldog karácsonyt kívánok.

A beszámoló után a résztvevők hozzászólásokkal, illetve elismerő szavakkal illették klubunk munkáját és minden klubtársnak, hozzátartozónak, segítőnek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívántak.

A tartalmas beszélgetés után a Szász Vendégházban készült Szász-tál elfogyasztása következett, kellemes karácsonyi zenehallgatás közben.

Itt köszönöm meg Bálint Ferencnek, a Szász Vendégház vezetőjének, hogy még plusz hússzeletekkel segítette a közel 60 fős csapat étkezését.

A klubelnök, a klubtitkár és a magam nevében is egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk minden kedves olvasónak.

Molnár György elnök
Szabó László titkár
Kálmán Béláné szaktanácsadó

 

"Sporttal az életért"

a Megújulás AE Klub Sportnapja - 2006. március 11.

Szűkös költségvetésünk ellenére ebben az évben is sikerült megrendeznünk a IX. Szenvedélymentes Napot.

Immár hagyomány kis klubunk életében, hogy március első vagy második szombatján egésznapos sportos, jó hangulatú rendezvényre invitáljuk a megyében működő társklubokat, családtagjaikat, civil szervezeteket, pártoló és segítőtársainkat is.

Gondos előkészület előzte meg a március 11-i napunkat. Február közepén már szétküldtük a meghívókat, és tervezgettük, hogy milyen apróbb ajándékkal díjazzuk a versenyre nevezetteket és a szurkolókat is.

A közel százfős rendezvény apraja-nagyja összefogva, egy emberként mozgott. Különösen a bemelegítő tornán, ahol a 6 évestől a 60 évesig mindenki végezte a tornagyakorlatokat.

Ma is, mint már annyi éve, népszerű sportág volt a foci.

Rögtönzött, lelkes csapatok álltak ki egymás ellen, és a legjobb helyezésért rúgták a labdát.

Az I. helyet a Szolnoki Reneszánsz csapata, a II. helyet az Újszászi Megújulás csapata, a III. helyet a Törökszentmiklósi Pszichiátriai Betegek Otthona csapata nyerte el.

Mások a szünetekben sorversenyeken igyekeztek teljesíteni, a legjobb formájukat hozva. A zsákban futás, az ugrálókötelezés, a stafétabot átadása, stb. komoly versenyszellemet alakított ki az amúgy nem sportoló emberek között.

A városi sportcsarnok lehetőségét kihasználva mindig indítunk kiskapura rúgási versenyt, kosárba dobási versenyt, teniszlabda ütögető versenyt is. Az összetartozás érzése, az öröm, a lelkesedés természetesen egy újabb lendület ahhoz, hogy egy újabb év következik, amely „talán” ismét alkoholmentesen fog eltelni.

Kosárba dobó verseny (Fotó: ifj. Fehér János)

A nap végén kellemesen elfáradva, leizzadva vártuk az eredményhirdetést, melyeket oklevelekkel is emlékezetesebbé tettünk.

Természetesen a sportolás mellett folyamatosan lehetett szendvicset fogyasztani, kávézni és üdítőt inni.

A családiasságot mi sem igazolja jobban, hogy a szendvicskészítést az ott lévő nők, feleségek készítették Molnárné Valika segítségével.

A sportprogram megszervezése Siposné Joó Katalin feladata volt.

A városi sportcsarnok vezetőjének, Fehér Jánosnak külön köszönjük a lehetőséget, hogy itt lehettünk, és jöhetünk jövőre is.

Az egésznapos zenét az elnök, Molnár György fia és barátai szolgáltatták.

Végezetül megköszönöm minden résztvevőnek, civil szervezetnek és a Hetényi Géza Kórház II. Pszichiátriai Osztály segítőinek lelkes munkáját, és azzal a gondolattal búcsúzunk, hogy jövőre ugyanitt, ugyanekkor.

Kálmán Béláné szaktanácsadó
Hetényi G. Kórház
II. Pszichiátriai Osztály

 

AE Klub karácsony

2005. december 16-án péntek délután már 15 órától gyülekezett kis csapatunk. Készültünk az évadzáró ünnepi közgyűlésünkre. Szokásainkhoz híven meghívtuk a megyében működő klubok tagjait is. A közös együttlét erősíti céljaink elérését, erősíti az összetartozás-érzést, erősíti a barátságokat. Fontos, hogy rohanó világunkban legyenek pillanatok, amikor megállunk, odafigyelünk egymásra, és megosztjuk gondolatainkat, beszélünk terveinkről, mindennapjainkról.

Molnár György elnöki köszöntője után gondolatébresztő titkári beszámolót hallottunk. Szabó László elmondta, hogy a Megújulás AE Klub a 2005. évben is igyekezett a kitűzött célokat megvalósítani.

Ebben az évben is megrendeztük az AE Sportnapot, klubtalálkozókat szerveztünk, továbbképzéseken vettünk részt, megünnepeltük névnapjainkat, részt vettünk a társklubok rendezvényein.

Most is kiemelt feladatunk volt a tagfejlesztés, de néhány átmeneti kísérletezés után nem tudtunk új tagot megtartani. Sajnos azt kell tapasztalni, hogy a „vesztébe rohanó” ember már a segítő kezet sem fogadja el.

A titkár a beszámolója végén boldog ünnepeket, és a vacsorához jó étvágyat kívánt.

Ezeket a gondolatokat a társklubok hozzászólásai követték, majd az országos szövetség titkára, Fekécs Imre méltatta kis klubunk működését.

Elmondta, hogy szívesen jön Újszászra, szívesen jön kis közösségünkbe. Úgy látja, jókedvű, jó hangulatú klub ez, amely igyekszik céljait megvalósítani, és már komoly eredményeket tudhat magáénak (tagjainak többsége 10 éve absztinens).

A beszélgetés után karácsonyi dalokat hallgattunk, melyeket elnökünk fia szolgáltatott.

Vacsoránk a Szász étteremben készült, melyet ezúttal is megköszönünk Bálint Ferenc étteremvezetőnek, hogy a létszámra való tekintettel, pótadagokkal segített.

Köszönjük az újszászi Civil Fórum elnök asszonya, Ulviczki Józsefné támogatását, valamint társklubunk, a Szolnoki Reneszánsz AE Klub hozzájárulását.

A közös vacsora maradandó emlékeket hagy bennünk, és szinte egész évre szóló gondolatok, témák maradnak meg bennünk a következő ünnepi közgyűlésig, amelyre újra mindenkit szeretettel várunk.

S végezetül klubtagjaink és a magam nevében békés, boldog új évet kívánok minden kedves olvasónak!

Kálmán Béláné
szaktanácsadó
II. Pszichiátriai Osztály

 

A Megújulás AE Klub 2004. évi közhasznúsági jelentése

Jász-Nagykun-Szolnok megyében Újszászon 1994. május 14-én alakult meg a Megújulás AE Klub. A JNKSz. megyei bíróság Pk. 61.638/1994/2. számmal bejegyezte a klubot. 1994. 09. 05. napján a JNKSz. megyei bíróság végzése alapján a 1151-es sorszámon nyilvántartásba vette a Megújulás AE klubot, mint társadalmi szervezet. Székhelye Újszász, Szabadság tér 1. szám alatti székhelyén. A JNKSz. megyei bíróság Pk. 61.638/1994/10. számmal 1151-es sorszámmal bejegyezte az 1997. évi CLVI. Tv. 4. §-ában meghatározottak alapján 1999. 12. 14. napjától, mint közhasznúsági szervezet. Az egyesület tagja az Alkoholizmus Ellenes Megyei Egyesületek és klubok országos szövetségének. A klubot 3+2 tagú elnökség irányítja az aktívák segítségével. Az egyesület elnöksége 2004-ben az egyesületi és államigazgatási beszámolási kötelezettségének eleget tett.

Az egyesület feladata:

  1. Egészségmegőrzés
  2. Szociális tevékenység, családsegítés
  3. Nevelés, oktatás
  4. Kulturális tevékenység
  5. Gyermek- és ifjúságvédelem
  6. Emberi és állampolgári jogok védelme.

Az egyesület a közhasznú feladatok ellátásán túlmenően az alapszabályban megfogalmazottak szerint végezte tevékenységét, vállalkozási tevékenységet a 2004-es évben nem végzett.

A közhasznú társaság tisztségviselői pénzbeli juttatásban nem részesülnek, munkájukat társadalmi munkában végzik, ellenszolgáltatás nélkül.

Közhasznúsági jelentés
2003. évről áthozott összeg: 35 800 Ft
Az egyesület bevételei 2004-ben: 170 418 Ft
Tagdíjbevétel 9 000 Ft
Szja 1 % 80 527 Ft
Önkormányzati támogatás 20 000 Ft
Megyei szövetség támogatása 10 000 Ft
Kamat 91 Ft
Reneszánsz Klub támogatása 15 000 Ft

Az egyesületi kiadásai 2004-ben:

Megyei szövetség 1 000 Ft
Számlafenntartás 13 200 Ft
Útiköltség (üzemanyagköltség) 25 999 Ft
Rendezvényekre felhasználva 90 238 Ft
Írószer vásárlás 7 500 Ft
Bélyegző készítés 2 750 Ft

Közhasznúsági jelentéshez pótköltségvetés

2003. évről áthozott összeg: 35 800 Ft

Egyesület bevételei 2004-ben:

Tagdíj bevétel 9 000 Ft
Szja 1 % 80 527 Ft
Önkormányzati támogatás 20 000 Ft
Megyei szövetség támogatása 10 000 Ft
Banki kamat 91 Ft
Reneszánsz Klub támogatása 15 000 Ft
NCA Pályázaton megnyert összeg: 200 000 Ft
Az egyesület összes bevétele: 370 418 Ft
2005. évre átvitt összeg: 229 731 Ft

Molnár György
elnök

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.