2017. október 12-én az Újszászi 4H Egyesület kirándulást szervezett a szolnoki repülőmúzeumba, a RepTár-ba. Ez a múzeum egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely, ahol a már nem használatos, restaurált gépek mellett számtalan interaktív eszköz kínál különleges élményt, jó szórakozást a látogatóknak, a kalandra vágyóknak.

Iskolánkból 98 tanuló, egyesületi tag és 10 felnőtt vett részt ezen az izgalmas, rendhagyó programon.

Kirándulásunk elején három csoportban három idegenvezetővel körbejártuk a múzeum területét. Számtalan érdekességet tudhattunk meg szakavatott segítőinktől, akik kedvesen és türelemmel válaszoltak az érdeklődő kérdésekre a hatalmas repülőkkel és a repüléssel kapcsolatban.

 

 

A kiállítás területe hatalmas. Bejárni bizony fárasztó volt, de a játszótéren, a hangárban és az akadálypályán új erőt merítettek gyermekeink, és nem egy délutánt, de egy egész napot is szívesen maradtak volna, ezen az izgalmas, különleges helyen.

Öröm volt nézni, boldog mosolyukat, vidámságukat, csillogó szemeiket.

Egyesületünk, a kiránduláson üdítővel és csokival vendégelte meg lelkes tagjait.

Köszönjük az élményt a RepTár vezetőjének, munkatársainak valamint Konka Csabának, aki segítségünkre volt az időpont egyeztetésében, és aki önkormányzati képviselői fizetéséből 20 000 Ft-ot ajánlott fel a kirándulás megszervezésére és lebonyolítására.

Pomázi Melinda
az Újszászi 4H Egyesület elnöke

 

A TÁMOP 6.1.2 EGÉSZSÉGNEVELÉSI PÁLYÁZAT fenntartási részeként az Újszászi 4H Egyesület, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség valamint iskolánk, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola idén immár harmadik alkalommal rendezte meg a leendő első osztályos kisdiákoknak Gólyatábor elnevezésű programját 2017. augusztus 28-31-ig.

A nyár utolsó hetében „kisgólyáink” számtalan érdekesebbnél érdekesebb játékos, ügyességi, mókás feladatot hajtottak végre.

Közösen gyümölcssalátát, sonkatekercseket és egészséges szendvicseket készítettek, amit a tízórai idején jóízűen el is fogyasztottak.

Sportoltak, tornáztak, vetélkedtek, szaladgáltak, és a nap végére jól elfáradtak.

A gyerekek a leendő elsős tanító nénikkel – Bartáné Mucza Tünde, Kurdiné Tóth Melinda, Szabó Eszter és Lénártné Kontor Barbara tanító nénikkel - megismerkedtek, belekóstolhattak az iskolai életbe. A délutáni munkafoglalkozásokon színeztek, kreatív alkotásokat készítettek.

A hét csúcspontja, a csütörtök délelőtti kirándulás volt. Csoportosan ellátogattak a településünkön lévő Gerendás Ökotanyára, ahol bepillanthattak az állattartás, a hagyományos gazdálkodási formák rejtelmeibe. A házigazdák képviseletében – Dobozi Bogi és Szacsi bácsi - házi baracklekváros kiflikarikákkal és frissítővel kedveskedtek a gyerekeknek.

A gyerekek a tábor ideje alatt sok mindent megtanultak, sok hasznos tapasztalatot szereztek. Megismerték az iskolát, a tanító néniket, a konyhás néniket, felfedezték saját tantermüket, megismerték az ebédlői, a tornacsarnoki szabályokat - ezért remélem, hogy szeptember 1-jén boldogan, félelmek nélkül léptek be iskolánk kapuján.

Bízom benne, hogy ezek a felhőtlen, vidám napok hozzásegítették a „kisgólyáink” könnyebb beilleszkedését az iskolás életbe.

A gyerekek nevében köszönetet mondok Dobozi Róbertnek, hogy lehetővé tette, hogy diákjaink ellátogathattak a Gerendás Ökotanyára.

Köszönöm minden segítőnek, kollégámnak az aktív közreműködést!

Jövőre, következő táborunkba is várjuk nagy szeretettel leendő diákjainkat!

Pomázi Melinda
Újszászi 4H Egyesület elnöke

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: Gonda Adrienn

 

JNSZ Megyei Kormányhivatal határozata az Újszászi Zagyva-holtág (Szászberki Holt-Zagyva) halgazdálkodási vízterületén 2017. május 31. 08:00 óra és 2017. június 4. 07:30 óra közötti időtartamra teljes körű horgászati és halászati tilalom elrendeléséről.

 

 

2017.05.23-án az Újszászi 4H Egyesület megtartotta szokásos évi közgyűlését. A gyűlésünknek több oka is volt.

1. eredményt hirdettünk a plakátkészítő versenyünkről,
2. lezárult a gazdasági év,
3. és természetesen a gyereknap, hisz egyesületünknek 150 regisztrált gyermekkorú tagja van.

A közgyűlés első napirendi pontjaként beszámoltam egyesületünk ez évi munkájáról valamint elhangzott a gazdasági beszámoló, melyet Kasza Józsefné készített el. Ezután eredményt hirdettünk, majd a gyerekek jóízűen elfogyasztották a gyermeknapi ajándék jégkrémeket.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

2016. májusi gyűlésünk óta a következő programokat szerveztük:

A Magyar Lábtoll-labda Szövetség „Egészségnevelés és szemléletformálás Újszászon lábtoll-labdázással” című és az Újszászi 4H Egyesület „Egészségfejlesztés az Újszászi 4H Egyesületnél” című pályázatának részeként a Vörösmarty Mihály Általános Iskolával együttműködve 2016. augusztus 22-től augusztus 26-ig második alkalommal rendeztük meg a leendő első osztályos kisdiákoknak a Gólyatábor elnevezésű egyhetes programot, amely során bajnokságokon, sportfoglalkozásokon, gyalogtúrán vettek részt a gyerekek. Az öt főzőnapon gyümölcsturmixot, zöldségsalátát, egészséges szendvicseket készítettek, amit természetesen el is fogyasztottak.

Bízom benne, hogy ezeken a felhőtlen, vidám napokon jól érezték magukat a kis első osztályosaink.

A tavasz folyamán támogattuk a felsős és alsós farsangi bálokat. Az alsósoknál a tombola tárgyak megvásárlását, míg a felsősöknél az osztályprodukciók díjazását valósítottuk meg.

A tavasz folyamán három pályázat megírásában vettünk részt. Sajnos két pályázatunk nem nyert, de bízunk a harmadikban, ami számos izgalmas programot ígér a következő tanévre tagjaink számára.

Áprilisban meghirdettük a plakátkészítő versenyt, amire nagy örömünkre, számtalan nagyon szép, igényes, színes plakát érkezett.

Támogattuk az iskola gyermeknapi rendezvényét. Az alsós osztályoknak kinti, udvari játékokat vásároltunk.

Tervezzük, hogy szeptember hónap egyik hétvégéjén kirándulást szervezünk tagjaink számára.

Ahogyan fentebb már említettem, szervezetünknek 150 regisztrált tagja van. Szeretettel várunk minden lelkes tagot a következő évben is!

A plakátkészítő verseny eredménye:

Csoportok kategóriában:

 1. helyezés 3.b osztály
 2. helyezés 4.a osztály
 3. helyezés 2.b osztály

Egyéni kategóriában:

 1. helyezés Balázs Kitti 4.b és Németh Panna 2.a
 2. helyezés Novák Veronika 4.b és Varga Flóra 2.a
 3. helyezés Oláh Barnabás 4.b

Pomázi Melinda
az Újszászi 4H Egyesület elnöke

 

 

 

S Z A B A D S Á G   H O R G Á S Z   E G Y E S Ü L E T

5052 ÚJSZÁSZ, SÓLYOM ÚT 18.
e-mail: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. ; web: www.ujszasz.hu/civilforum/szabadsag-he

 

T Á J É K O Z T A T Á S

HALTELEPÍTÉSRŐL
ÉS ÁLTALÁNOS HORGÁSZATI TILALOM
ELRENDELÉSÉRŐL

A Magyar Országos Horgász Szövetség (1124 Budapest, Korompai utca 17.), mint a Magyar Államot megillető halgazdálkodási jog haszonbérlője és a Szabadság Horgász Egyesület (5052 Újszász, Sólyom út 18.), mint halgazdálkodásra jogosult alhaszonbérlő által kötött alhaszonbérleti szerződés alapján a 16-297-1-1 új víztér kód megjelöléssel ellátott, Újszászi Zagyva-Holtág (vízügyi nyilvántartás szerint: Szászberki Holt-Zagyva) megnevezésű vízterületen a Szabadság Horgász Egyesület haltelepítéseket hajtott végre.

A telepítésekről az alábbiak szerint nyújtunk tájékoztatást (a MOHOSZ által közzétett, 2016.09.01-től rendszeresített bejelentő lap adattartalmához igazítottan):

 • 2017. március 27-én (hétfőn) 99 kg kétnyaras ponty került telepítésre a holtág Szászberki (Déli)- ágába. A telepítés során jelen voltak: Paplanos Tibor elnök, Bencsik Gyula halászati őr és Csekő Tamás egyesületi tag.
  A telepítésről fényképfelvételek készültek, melyeket a halászati hatóság és a MOHOSZ felé egyaránt megküldtünk, illetve az egyesületi tagok közül – a soron következő éves közgyűlésen vagy azon kívül is – bárki megtekinthet.
  A telepítést alátámasztó dokumentumok: megrendelő, szállítólevél, víziállat-egészségőri igazolás, számla.
 • 2017. március 29-én (szerdán) 1.025 kg háromnyaras ponty került telepítésre a holtágba, egy-egy tartálynyi a Szászberki (Déli)- ágba és a Szentgyörgyi (Északi)- ágba. A telepítés során jelen voltak: Paplanos Tibor elnök, ifj. Pap Gábor titkár, Bencsik Gyula halászati őr, valamint Csekő Tamás, Pap Gábor, Szabó István egyesületi tagok.
  A telepítésről fényképfelvételek készültek, melyeket a halászati hatóság és a MOHOSZ felé egyaránt megküldtünk, illetve az egyesületi tagok közül – a soron következő éves közgyűlésen vagy azon kívül is – bárki megtekinthet.
  A telepítést alátámasztó dokumentumok: megrendelő, szállítólevél, víziállat-egészségőri igazolás, számla.

A vízterületen az egyesületi közgyűlés döntése értelmében 2017. március 29. (szerda) 8.00 órától 2017. április 2. (vasárnap) 8.00 óráig általános horgászati tilalom került elrendelésre.

A Vezetőség nevében:

Újszász, 2017. március 29.

ifj. Pap Gábor
titkár

 

 

Újszász 2016©