Nyomtatás
Kategória: Tollaslabda
Találat: 758

Négy megye – Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok – 37 iskolájának 88 diák tollaslabdázója mérkőzött öt korcsoportban Rákóczifalván a Tollaslabda Diákolimpia® Dél-alföldi területi döntőjében a március 24-26-i kiskunfélegyházi országos döntőbe jutásért. Legeredményesebben a Csongrád megyeiek szerepeltek. Öt első helyezést értek el a versenyzőik. Bács és Békés megye 1-1 aranyérmet nyert.  Jász-Nagykun-Szolnok megye három bajnoki címmel büszkélkedhet. Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolát nyolc versenyző képviselte. Közülük Szaszkó Dorka érte el a legjobb eredményt, aki a IV. korcsoportban bronzérmes lett, és kvalifikálta magát az országos döntőbe.

Eredmények:

II. korcsoport fiúk (7): 5. Ágotai Ede
II. korcsoport leányok (10): 9. Oláh Lola
III. korcsoport fiúk (12): 6. Kökény Martin, 9. Fodor László
IV. korcsoport fiúk (12): 5. Molnár Dániel, 7. Dániel Márk
IV. korcsoport leányok (8): 3. Szaszkó Dorka, 8. Diós Letícia

Az V. korcsoportban indult Becskereki László, a Rózsa Imre Középiskola tanulója. A négy közé jutásért a későbbi második helyezett kecskeméti Német Viktorral mérkőzött. Mindkét játszmában két-három pontos vezetésről 11-10-re vesztett. Így hatodik helyezettként lemaradt az országos döntőről.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János és Tóth Gábor

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.