Nyomtatás
Kategória: Tollaslabda
Találat: 65

2024. április 6-án és 7-én három jelenlegi és kettő volt vörösmartys diák - akik a megyei és területi döntőről jutottak tovább - képviselte Újszászt Cegléden az I – VI. korcsoportos Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjén. A rendezvényen az ország legjobb 411 tollaslabdázója vett részt. Az első nap a versenyzők 14 pályán svájci rendszerben játszottak, ami azt jelentette, hogy minden kör végén az azonos győzelemmel és vereséggel rendelkező diákok játszottak egymás ellen. A nap végére derült ki, hogy kik azok a játékosok, akik másnap a kieséses szakaszban folytathatják a versenyt. Az újszásziak a harmadik, negyedik és ötödik korcsoportban voltak érintettek.

A harmadik korcsoportos fiúknál Kiss Vendel versenyzett, aki egyébként lábtoll-labdázó, de keresztedzésként tollaslabdázni is szokott és először vett részt az országos döntőn. Első mérkőzését még meg tudta nyerni, de utána már a rendszeresen tollaslabdázó ellenfeleivel szemben nem tudott érvényesülni. Egy győzelem és három vereséggel a 29. helyen végzett a 37 fős mezőnyben, így nem jutott be a másnapi kieséses szakaszba.

 

Újszászt képviselték az országos döntőn: Dániel Petra, Dániel Zoltán (edző), Ágotai Ede, Dániel Patrik, Vígh Levente,
elől: Kiss Vendel

 

III. korcsoport fiú:
Kiss Vendel eredményei:
Kiss Vendel – Ferenczi Kornél (Borsod – Abaúj - Zemplén): 11 – 5, 11 – 9,
Kiss Vendel – Ren Bingxin (Budapest/Buda): 1 – 11, 1 – 11,
Kiss Vendel – Fischl Baján Levente (Zala): 3 – 11, 4 – 11,
Kiss Vendel – Gerendai Péter (Fejér/Dél): 1 – 11, 0 – 11,

A harmadik korcsoportos lányoknál az újszászi származású Kis Csenge -testnevelőtanárként dolgozik a Szászberki Kolping Katolikus Általános Iskolában - tanítványa Drávucz Gréta először szerepelt az országos döntőn. Az erős mezőnyben négy mérkőzéséből hármat elvesztett és egyet megnyert, így a 31. helyen végzett. Emellett egy dunaújvárosi lábtoll-labdázó Naszádos Kamilla is részt vett a versenyen a harmadik korcsoportos lányoknál. Ő a négy mérkőzéséből Grétához hasonlóan három mérkőzést vesztett és egyet nyert, így a 30. helyen végzett.

Negyedik korcsoportban a Dániel testvérek voltak érintettek. Petra és Patrik a lábtoll-labda mellett heti rendszerességgel jár tollaslabda edzésre is. Az országos döntőre is készültek mind Újszászon apjuk Dániel Zoltán, mind Cegléden Bózsó József irányításával, valamint különböző versenyeken vettek részt. Petra a lányoknál az első nap négy mérkőzéséből hármat megnyert, ezzel a 11. helyre rangsorolta magát és biztosította helyét a másnapi kieséses szakaszra.

IV. korcsoport lány:
Dániel Petra eredményei:
Dániel Petra – Tímár Izabella (Budapest III. kerület): 11 – 8, 11 – 0,
Dániel Petra – Szkok Tünde (Székesfehérvár): 11 – 3, 6 – 11, 7 – 11,
Dániel Petra – Horváth Emese Rita (Zamárdi): 11 – 6, 11 – 9,
Dániel Petra – Fertőszögi Gréta (Kozármisleny): 11 – 8, 11 – 3,

A fiúknál Patrik a selejtező során 50%-os teljesítményt nyújtott, vagyis két mérkőzésen győzedelmeskedett és két összecsapáson vesztett. Az egyik vesztes mérkőzésen három szettben maradt alul a későbbi diákolimpiai bajnok Csiszár Kornél ellen. Összeségében a Dániel fiú a 13. helyre rangsorolta magát és folytathatta tovább a küzdelmeket.

IV. korcsoport fiú:
Dániel Patrik eredményei:
Dániel Patrik – Markos Gergő (Veresegyháza): 8 – 11, 11 – 8, 11 – 6,
Dániel Patrik – Dancs Olivér Noel (Érd): 11 – 10, 11 – 7,
Dániel Patrik – Hegedűs Péter (Budapest XX. kerület): 7 – 11, 6 – 11,
Dániel Patrik – Csiszár Kornél (Szeged): 11 – 9, 9 – 11, 4 – 11,

Az ötödik korcsoportban Ágotai Ede (Verseghy Ferenc Gimnázium) Patrikhoz hasonlóan szintén két győzelemmel, valamint két vereséggel a 10. helyre rangsorolta magát és másnap küzdhetett tovább a minél jobb helyezésért.

V. korcsoport fiú:
Ágotai Ede eredményei:
Ágotai Ede – Sámson Péter (Vas): 11 – 8, 11 – 7,
Ágotai Ede – Farkas Roland (Csongrád – Csanád): 11 – 5, 11 – 2,
Ágotai Ede – Kovács Marcell (Pest/Nyugat): 10 – 11, 9 – 11,
Ágotai Ede – Farkas Martin (Békés): 4 – 11, 9 – 11,

Vígh Levente (Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum) sajnos peches volt és három mérkőzésen is szoros küzdelemben kapott ki. Az utolsó összecsapását viszont rendkívül összeszedett játékkal és hatalmas küzdéssel (még a földön csúszva is visszaadta a labdát) megnyerte, azonban sajnálatos módon nem jutott tovább.

Vígh Levente eredményei:
Vígh Levente – Shah Nivaan (Budapest/Buda): 7 – 11, 7 – 11,
Vígh Levente – Orbán Csanád (Veszprém): 8 – 11, 10 – 11,
Vígh Levente – Sámson Péter (Vas): 8 – 11, 8 – 11,
Vígh Levente – Péterfai Soma (Somogy): 11 – 10, 7 – 11, 11 – 4,
A svájci rendszer végén Levente a 22. helyen végzett a 24 fős mezőnyben.

A döntő második napján már csak három újszászi tollaslabdázó maradt versenyben, akik végig derekasan küzdöttek a minél jobb helyezésért.
A negyedik korcsoportban a legjobb 16 közé jutás Dániel Patriknak nem sikerült, mivel két szoros szettben kikapott a budapesti Pap Márkótól, így Ő a 17-24. helyen végzett a 34 fős mezőnyben.

16 közé jutásért:
Dániel Patrik – Pap Márkó (Budapest I. kerület): 9 – 11, 9 – 11,

Dániel Petra a székesfehérvári ellenfelével szemben az első játszmát elvesztette, a második szettben viszont 6 – 10-ről fordította meg a mérkőzést 11 – 10-re, majd a harmadik szettet fizikálisan jobban bírva bejutott a legjobb 16 közé. A bravúr sajnos nem sikerült, hogy a legjobb 8 közé jusson. Az első szettben még megszorította pécsi ellenfelét (10 – 11), de a másodikban Petra játéka szétesett és kiesett a további küzdelmekből. A 9 – 16. helyen végzett az országos döntőn a 34 fős mezőnyben.

16 közé jutásért:
Dániel Petra – Borka Hedvig Sarolta (Székesfehérvár): 7 – 11, 11 – 10, 11 – 5,
8 közé jutásért:
Dániel Petra – Hornung Zsófia (Pécs): 10 – 11, 5 – 11,

Az ötödik korcsoportban Ágotai Ede már a legjobb nyolc közé játszott. Budapesti ellenfelét – aki később a döntőig jutott - megszorongatta két szettben, de nyerni sajnos nem tudott ellene, így Ő is a 9 – 16. helyen végzett a 24 fős mezőnyben.

8 közé jutásért:
Ágotai Ede – Vietórisz Norbert Péter (Budapest/Észak – Pest): 8 – 11, 8 – 11,
A tollaslabda diákolimpia egy évre lezárult. Itt szeretném megköszöni Bózsó József többszörös felnőtt országos bajnok tollaslabdázónak és Dániel Zoltánnak (kinevezett tollaslabda edző), hogy felkészítették a gyerekeket a versenyekre, valamint a mérkőzések alatt végig ott voltak versenyzőink mellett és tanácsaikkal segítették őket a még jobb eredmények elérésében.

Tóth Gábor

 

Tollaslabda aréna I.

 

Tollaslabda aréna II.

 

Bemelegítés I.

 

Bemelegítés II.

 

 

Kiss Vendel játékban

 

Kiss Vendel a győztes mérkőzéspapírral

 

 

 

Bózsó József taktikai tanácsot ad Dániel Patriknak

 

Dániel Zoltán, mint lapozó

 

Dániel Petra akcióban

 

 

 

Kiss Vendel és kínai ellenfele

 

 

Dániel Petra leütésre készen

 

 

 

 

 

 

 

Vígh Levente támadása

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kis Csenge és Dániel Zoltán

 

Apai jótanács

 

 

Apa és gyermekei: Dániel Patrik, Dániel Zoltán, Dániel Petra

 

Sorsolás a kezdésről

 

 

Ágotai Ede játék közben

 

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.