Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 43

2024. március 19 és 21-én tovább folytatódott a lábtoll-labda egyéni bajnokság az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az 5-6. és 7-8. osztály legjobb kilenc fiú és lány játékosainak. A tét nem más volt, mint az iskola bajnoki cím megszerzése mind a lányoknál és a fiúknál. Agócs Laura és Breszkó Dominik a második fordulóban nyújtott jó játékuknak köszönhetően „szabadkártyával” tovább küzdhetek a legjobbak között.

A mérkőzések két nyert szettig tartottak és az előző fordulóktól eltérően a játszmák 11 pontról 15-re emelkedtek. A versenyzők körmérkőzést játszottak, tehát mindenkinek összesen nyolc mérkőzést kellett játszania. Ez fizikálisan is megterhelő volt a játékosok számára, de egyben egy nagyon intenzív edzésként is szolgált, ami az áprilisi versenyekre is jó felkészülés volt.

 

Iskolabajnokság lány dobogósai: 2. Fajkó Norina, 1. Dániel Petra, 3. Debrei Alexandra és Steczina Nikol

 

 Dániel Petra tanulva az előző fordulóból, esélyt sem adva a többieknek 100%-os teljesítménnyel – mindössze a „szabadkártyás” Agócs Laura ellen vesztett egy szettet – nyerte a lányoknál az iskola bajnoki címet. A második helyen a rendkívül tehetséges 6. osztályos Fajkó Norina végzett, míg a harmadik Debrei Alexandra és a negyedik Steczina Nikol lett.

A fiúknál Kanalas Renátó nagy vetélytársa Oláh Olivér távollétében a verseny nagy esélyesévé lépett elő. Hét mérkőzésen keresztül magabiztosan játszott, majd a nyolcadik meccsén kisebb húzódással bajlódott, amit Dániel Patrik kegyetlenül kihasznált és két szettben megnyerte az összecsapást. Ez a hiba majdnem Renátó első helyébe került, hiszen Rézműves Alexnek is csak egy veresége volt. Kettőjük között a jobb szettarány döntött Renátó javára. A körbeverés következtében három játékos is öt győzelemmel rendelkezett a bronzéremért, és itt is a játszmaarány volt az irányadó, ami Kanalas Richárdnak kedvezett. A továbbjutást érő negyedik helyért Dániel Patrik és Kiss Vendel is azonos szettarány mellett azonos győztes és a vesztes játszmákkal rendelkezett, így az egymás elleni mérkőzés döntött, amit utóbbi nyert meg. Mivel ennyire kiegyenlített és izgalmas volt a fiúk versenye, ezért Patrik is a jó játékának köszönhetően „szabadkártyával” továbbjutott és esélyt kapott, hogy harcoljon a Fehér János vándorserlegért.

Folytatás a Fehér János vándorserlegért.

Tóth Gábor

 

Legjobb lány
1. Dániel Petra 8. a
2. Fajkó Norina 6. a
3. Debrei Alexandra 7. a
4. Steczina Nikol 8. b
5. Agócs Laura 8. b
6. Lénárt Liza 8. a
7. Debrei Loretta 6. b
8. Zentay Zoé 6. b
9. Nagy Gabriella 6. a
     
Legjobb fiú
1. Kanalas Renátó 8. b
2. Rézműves Alex 5. b
3. Kanalas Richárd 6. b
4. Kiss Vendel 5. a
5. Dániel Patrik 8. a
6. Rab Bence 6. a
7. Breszkó Dominik 6. a
8. Szűcs Dominik 7. a
9. Rab Dávid 8. b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iskolabajnokság fiú dobogósai: 2. Rézműves Alex, 1. Kanalas Renátó, 3. Kanalas Richárd, Dániel Patrik és Kiss Vendel

 

2018 – 2019-es tanév lány dobogósai: 2. Nagy Barbara, 1. Suki Bianka, 3. Breszkó Klaudia és Balaska Leila, Érmeket Peter von Rüden adta át

 

2018 – 2019-es tanév fiú dobogósai: 2. Kulcsár Zalán, 1. Sebők Roland, 3. Béki Norbert

 

2020 – 2021-es tanév lány dobogósai és helyezettjei: 2. Bubori Hajnalka, 1. Oláh Lola, 3. Dániel Petra és Ézsiás Lotti, 5. Hajdú Fanni, 6. Oláh Barbara, 7. Ribka Erika

 

2020 – 2021-es tanév fiú dobogósai és helyezettjei: 2. Jónás Károly Krisztián, 1. Kulcsár Zalán, 3. Konka Dániel és Csobai Levente, 5. Sörös László, 6. Kanalas Renátó

 

2021 – 2022-es tanév fiú dobogósai: 2. Fajkó Márk, 1. Oláh Olivér, 3. Szentpéteri Tamás

 

2021 – 2022-es tanév lány dobogósai: 2. Dániel Petra, 1. Nagy Leila, 3. Bubori Hajnalka és Kovács Boglárka

 

2022 – 2023-as tanév fiú dobogósai: 2. Kanálos Péter, 1. Oláh Olivér, 3. Sörös László

 

2022 – 2023-as tanév lány dobogósai: 2. Nagy Leila, 1. Kovács Boglárka, 3. Dániel Petra és Agócs Laura

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.