Nyomtatás
Kategória: Lábtoll-labda
Találat: 165

A tanév kezdetével a lábtoll-labdázók számára is kezdődik az őszi szezon teli versenyekkel és sportági bemutatókkal. Szeptember 3-án máris Budapestre látogattunk, ahol a Családi Mozgásfesztiválon rengeteg érdeklődővel ismertettük meg a lábtoll-labdázást.

A Puskás Aréna nyugati parkjában a megszokottól hűvösebb és szeles, de napos időben játszottunk. A Magyar Lábtoll-labda Szövetséget tizenhárom újszászi lábtoll-labdázó képviselte. Breszkó Dominik, Breszkó Sándor, Debrei Alexandra, Jónás Károly Krisztián, Kanalas Richárd, Kiss Vendel, Lénárt Liza, Oláh Krisztián, Rab Bence, Steczina Nikol, Tóth Ákos és Zsákai Dzsenna egész nap fáradhatatlanul rúgták a labdát a nagy széllel megküzdve Farkas Lilla vezetésével.

 

 

A Családi Sportnap a Magyar Szabadidősport Szövetség által rendezett esemény, melyen számos sportágat próbálhatnak ki az ide érkezők. Standunkat a Mozgáscentrum pontnál állíthattuk fel a tollaslabda, lézerlövészet, minifoci, óriás társas játékok és kerékpáros ügyességi pálya mellett. A hatalmas területen egészségügyi méréseket végeztek, kiállításokat, nyereményjátékokat tartottak, időről időre vezetett programokat koordináltak, mint kutyás bemutató vagy tabata. A Mozgásélmény Ponton is számos érdekes program várta a sportolni vágyó lakosokat, többek között íjászat, floorball, szivacs akadálypálya, zsinórlabda, pickleball.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a nap során több olyan érdeklődő is érkezett, akik korábban már hallottak a lábtoll-labdázásról vagy látták a sportágunkat, és ki szerették volna próbálni. Természetesen sok olyan érdeklődő is volt, akik számára teljesen ismeretlen volt a mai napig a sportág. Külön sikerélménynek tekintjük, hogy megismerték a sportágunkat és pozitív élményekkel távoztak. Régi ismerősökkel is találkoztunk, akik otthonosan mozognak a lábtoll-labda pályán. Ézsiás Tamás, korábbi válogatott lábtoll-labdázó is elhozta a családját. Gyermekei érdeklődve figyelték és rúgták a lábtoll-labdát apukájukkal. A III-IV. korcsoportos országos diákolimpiák helyszínéül szolgáló Seregélyesről is érkezett a lábtoll-labdázással már jó ismertégben álló testnevelés tanárnő, aki unkájának mutatta be sportágunkat. A tanárnő egy másik pontról is kapcsolódik a lábtoll-labdázáshoz, hiszen a sportág jánoshidai meghonosítójának, Viller Józsefnének az egykori kollégiumi szobatársa volt, akinek ezúttal is üdvözletét küldi.

Összességében eredményes napot zárunk, körülbelül 200-an lábtoll-labdáztak a standunknál. A szövetséget képviselő utánpótlás korosztályú sportolók számára külön élmény volt, hogy az aréna parkjában jelen lévő többi sportágat is kipróbálhatták. A bemutató után egy gyorséttermi vacsorával köszöntük meg a segítségüket mielőtt hazavonatoztunk Újszászra. A Családi Mozgásfesztivál kiváló beharangozója az Európai Sporthétnek, felvezető eseményként nagy tömegeket szólít meg, és mozgat évről évre. A Magyar Lábtoll-labda Szövetség és az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület is csatlakozott a #BeActive eseményekhez lábtoll-labda, labdarúgás, tollaslabda és asztalitenisz sportágakban, melyekre szeptember 23. és 30. között kerül sor.

Farkas Lilla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.