Nyomtatás
Kategória: Kulturális hírek, események
Találat: 440

2022. május 14-én premier előtti közönségtalálkozós vetítést tartottak a szolnoki TISZApART moziban. A vetítésre belépéskor kiosztott Zanox tabletták piros dobozában rövid ismertető olvasható a filmről. „A kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár.

A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töri tételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.

Baranyi Benő első nagyjátékfilmje romantikus és sci-fi jegyekkel átszőtt vígjáték. A Zanox – Kockázatok és mellékhatások a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült.”

 

Fotó: Fehér János

 

A film és a Zanox tabletták megtették kedvező mellékhatásukat. Nevetés, jókedv, vidámság uralkodott a vetítés közben. A vetítés után Bajnai Zsolt kérdezte az alkotókat – a főszereplő Bálint Elődöt, az operatőr Gajdics Dávidot és a rendező Baranyi Benőt – a filmkészítés folyamatáról, a színészek kiválasztásáról, a forgatás alatti együttműködésről és a további tervekről.

A vetítésen sok újszászi vett részt: Baranyi Gábor Benő szülei, rokonai, barátai és ismerősei. Jelen voltak a film újszászi szereplői is: Barta Ferencné, Konkáné Juhász Erzsébet, Krassóiné Gyüre Rozália. Az újszásziak a vetítés előtt és után közrefogták és kérdezgették a rendezőt, aki nagyon barátságosan és szívélyesen válaszolt földijeinek.

A film május 26-tól látható a mozikban.

Fehér János

 

Cikkajánló:

PORT.HU: Zanox – Kockázatok és mellékhatások

Bajnai Zsolt interjúja a blogszolnokon

A Zanox olyan ritkaság a magyar filmek között, hogy érdemes megnézni

Rossz házipálinka sosem volt még ennyire jó

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.