Nyomtatás
Kategória: Vörösmarty Mihály Általános Iskola
Találat: 340

Az elmúlt két év viszontagságai után, amelyben az iskolánk hagyományos programjait, szabadidős tevékenységeit nélkülöznünk kellett, úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy újra kinyissuk az iskola kapuit. Még csak szabad térben mertünk gondolkodni, így jött a kerti parti ötlete. Azt gondolom, jó ötletnek bizonyult, hiszen 2022. május 14-én hatalmas összefogással, rengeteg érdeklődővel és nagyon jó hangulatban telt iskolánk kerti partija.

 

Fotó: Szőke Zoltán

 

A délután folyamán különböző műsorszámokkal léptek fel diákjaink, nem volt olyan osztály, amely ne képviseltette volna magát. Többnyire zenés-táncos koreográfiákat láthattunk, hiszen egy laza kora nyárestén, kint a szabadban mi sem esik jobban a fülnek és a léleknek, mint egy lendületes, látványos zenés produkció.

A műsorban felléptek:

Az osztályprodukciók mellett felléptek a Teátrum Művészeti Alapiskola kisdiákjai, a Bartók Béla Zeneiskola újszászi növendékei, akik fúvós hangszereken játszottak. A Tallinka Néptáncegyüttes vezetője két csoporttal készült és mutatta be a gyermekek néptánc tudását, amelyet ebben a tanévben a város önkormányzata által támogatott néptánc órákon sajátítottak el. A Diákszínpad pedig a Holle anyó című zenés-táncos produkciót állította színpadra. A színdarab ötlete Nagy Rajmundtól, a Római Katolikus Egyházközösség kántorától származott, és a színpadra állítását is ő koordinálta iskolánk Diákszínpadának vezetőjével, Székelyfalvi Gábornéval közösen.

A közel 200 fellépő gyermek a műsor végén, a fináléban együtt is színpadra állt, és a Pál utcai fiúk: Mi vagyunk a Grund című dalát énekelték közösen. Fergeteges produkció volt. A rendezvény házigazdái, a műsorvezetők Pap-Valentin Nikoletta és Vígh Levente 7. évfolyamos diákok voltak.

Míg az érdeklődők a színpadi produkciókat nézték, addig vállalkozó kedvű kollégánk Eszesné Csizmadia Melinda néhány szülővel közösen palacsintát sütött. Ebben a vállalásban közreműködtek Dobozi Erika, az Újszász Városi Önkormányzat Dózsa György úti főzőkonyha vezetője, Pintácsi Lívia, Gintlné Nagy Melinda, Dánielné Lengyel Beáta, Dániel Zoltán, Vígh Róbertné, Oláh Ágnes, Jakab Sándor szülők. Szorgos kezük alatt közel 600 palacsinta sült ki, melyet a szünetben a büfében vásárolhattak meg a vendégek. A palacsintába valóról Mérész Zoltán, a Sváb Gasztro Kft. és Pomázi János gondoskodott. A büfét szintén a szülői munkaközösség üzemeltette. A feladat bevállalásáért köszönet Muczáné Csényi Szilvia SZMK elnöknek és a büfét üzemeltető szülői csapatnak, név szerint: Alföldiné Hende Márta, Dombainé Pozsgai Andrea, Jenes Orsolya, Vakhal Erzsébet, Silyéné Ignácz Heléna, Lukács Erika, Gudics Dorottya és Samu Nóra.

A műsort követően került sor a tombolahúzásra. A múlt hét folyamán egy tantermet töltöttünk meg a tombola felajánlásokkal, értékesebbnél értékesebb ajándékok érkeztek hozzánk. A tombolahúzás alkalmával az osztályok felajánlásai mellett az újszászi vállalkozók halmoztak el bennünket a tombola felajánlásaikkal. Leírhatatlan az az érzés, amit vezetőként átéltem ezen mértékű támogatás láttán. Szinte egyetlen vállalkozó sem mondott nemet, mikor megkerestük őket. Sőt! Nem egy, hanem több ajándékkal is megajándékozták iskolánkat. A tárgyi ajándékok mellett pénzbeli felajánlások is érkeztek. A tombola ajándékok mennyiségét mi sem jelzi jobban, mint az, hogy közel 2 óra hosszáig húztuk azokat.

Tombolatárgyakat ajánlottak fel: minden osztály közössége, Tündérszem Optika, Földi Kinga fotográfus, Benyus-Ker 2009 Kft., Kiss Zsuzsanna vállalkozó Aranykürt Étterem, Horváth István, Vénusz Szépségszalon-Konka Kitti, Szőke Zoltán és családja, Újszászi  4H Egyesület, Fecske Kft, Eszesné Csizmadia Melinda és családja, Ágotai Dentál Kft. Menkó Attila, Extrém Café, Napraforgó Cukrászda, Alföldiné Hende Márta, Újszász Városi Óvoda és Bölcsőde, Rehák Ágnes, Joó Zoltánné Zsidei Rita, Rézsó Tamás és családja, Komáromi Gyula és családja, Pege Marianna, Gintlné Nagy Melinda, Szent István Király Gyógyszertár, Patkó Ferenc és családja, Hajdú Gyula vállalkozó, Ádám Dóra és családja, Oláh Ágnes, Vígh Róbertné, Farkas Dániel és Huli Katalin, Buzás Roland és családja, Szentpéteri Tímea, Bogárné Simon Klára, Földi Zoltán, Bagi László, Big-Train Kft, Bugyi József, Enikő Virág, Reálspedíció Kft., Gyere Segíts Alapítvány, Együtt Újszászért Egyesület, Makai Zérczi Zsuzsanna, Paplanos Tibor, Egyed Józsefné, Pintácsi Lívia és családja, Zóna Center Kft, Veres Józsefné, Mérész Tímea, Dobozi Róbert, Szolnoki Tankerületi Központ, Sasa Étterem.

Czétényi Krisztián felajánlásaként a hangosításért mondhatunk köszönetet, míg a rendezvény fotódokumentációját Szőke Zoltán, Bathó Albert, Barta Imréné és Tóth Ágnes állították elő.

Az időjárás is megtette jótékony felajánlását. Egy igazi kora nyári, kellemesen napos idővel ajándékozott meg minket. Minden adott volt tehát annak a mintegy 500 érdeklődőnek, (aki támogatói jegyet vásárolt) közel 200 Vörösmartys diáknak és a délután szervezésében aktív szerepet vállaló kollégáknak a jó hangulatához. Fergeteges délután volt.

Zárszóként csak annyit tudok mondani: A tanulók és kollégáim nevében mindenkinek KÖSZÖNÖM!

Makainé Zérczi Zsuzsanna
intézményvezető

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.