Nyomtatás
Kategória: Események
Találat: 125

Már hatodik előadásán van túl az az előadás-sorozat, melyet a szolnoki Kaméleon Társulattal együttműködésben kifejezetten városunk felkérésére találtak ki a társulatban dolgozó szakemberek.

Az úgynevezett fórumszínházas technikát alkalmazó interaktív előadások közben szociológus, addigtológus, drámapedagógus szakemberek segítenek a gyermekeknek felismerni a drogfogyasztásra utaló jeleket és kilépni azokból a szituációkból, mikor őket tudatmódosító szerek használatára szeretnék rávenni.

 

01.jpg 02.jpg 03.jpg

Fotó: Dobozi Róbert | facebook | 2022.11.10.

 

A droghasználók és a résztvevők közötti fizikai kapcsolatot minden előadás alatt egy festmény ad, melyet egy-egy elítélt fest, kifejezetten erre az alkalomra. A képeken elmesélt történetek adják az előadás keretét, azonban a történetet minden esetben az előadás nézői és szereplői alakítják saját gondolataik alapján, így lehetőségük van akár kijavítani, rendbe tenni az akkor elkövetett hibákat is.

Körülbelül két évvel ezelőtt, egy áldozatmegelőzési tréningen láttam először munkában a társulatot. Elkötelezettségük, szakmaiságuk magával ragadó volt. Az előadás után felkerestem őket, majd némi közös gondolkozás után összeültek, és megalkották új drogprevenciós, 16 alkalomból álló újszászi tematikájukat.

A foglalkozások költségét Önkormányzatunk egy pályázat jóvoltából teljes egészében át tudta vállalni, így oktatási intézményeinkbe járó gyermekeink ingyenesen vehetnek azokon részt.

Bízom benne, hogy általános iskolánk és technikumunk diákjai az itt elsajátított hasznos tudásokkal is felvértezve, könnyebben tudják majd elkerülni az életben rájuk leselkedő veszélyeket!

Dobozi Róbert
polgármester

 

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.