Szeptember 5-én az Újszászi Római Katolikus Plébánia zarándoklatot szervezett Mátraverebély- Szentkútra. Újszászról és Zagyvarékasról voltak jelentkezők. Mind a két település külön busszal indult a saját plébániájáról.

AZ újszászi résztvevők a templom elől indultak, miután János atya megáldotta őket. Az oda vezető úton Urbán Tamás hitoktató vezetésével ,,mindenki” énekelt, és rózsafűzért imádkozott. Úgy tűnt, hogy az időjárás nem nagyon kedvező, de nem sokkal a megérkezés után az esőt felváltotta a napsütés, és ez végigkísérte az ott töltött időt. A szentmise 11 órakor kezdődött, melyet Dr. Erdő Péter bíboros mutatott be. A mise keretében megáldásra került a már teljesen felújított kegyhely. Jelen volt még Áder János köztársasági elnök is, aki ünnepi beszédet mondott. A szertartások után még mindenkinek maradt ideje szétnézni, vásárolni, vizet meríteni a kútból. A tervezettnél picivel később, de élményekkel gazdagodva elindultunk haza. Úgy gondolom mindenki számára feltöltődést jelentett a részvétel, látni a különböző egyházmegyék híveit, látni azt, hogy nem vagyunk egyedül az egyházban. Ezek a zarándoklatok ezt kívánják elérni. Ahogy végignéztem a résztvevők többségén, láthatóvá vált ennek az eredménye. Köszönet a zarándokok nevében Miklós János atyának a szervezésért. Bízom abban, hogy még nyílik ilyen alkalom a jövőben is.

Farkas József Attila

 

Szentmise a felújított szabadtéri oltárnál
(Fotó: Farkas József Attila)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.