×

Figyelmeztetés

JFolder: :files: Az útvonal nem könyvtár. Útvonal: [ROOT]/images/sport/teremfoci/kepek/15_bejgli_kupa
×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

Újszász Kupa - Újszász, 2007. március 15.

Március 15-én befejeződött a 2006/2007. évi újszászi teremlabdarúgó idény. A befejezés a szokásoknak megfelelően immár tizenkettedik alkalommal az Újszász Kupával történt, amit a résztvevők "egynaposnak" hívnak. A név utal a lebonyolítási formára, ugyanis a csapatok általában egész nap rúgják a labdát, és csak az esti órákban dől el a kupa sorsa. Így volt ez most is. A bajnokságban résztvevő csapatok közül nyolc nevezett a kupára. Az "alsó házból" (a bajnokság 7-12. helyezett csapatai) mind a hat csapat jelentkezett. Az élcsapatok közül csak a bajnok Dögkeselyűk és a második helyezett Orange nevezett. Az Atletico, a B.Előre és a Bikavér néhány játékosa most más csapatokat erősített. Az Úttörőpark játékos kerete a bajnokság végére teljesen elfogyott, még az eredményhirdetésre sem tudtak képviselőt küldeni. Jászalsószentgyörgy benevezett, de az előző esti kilengésük után számukra korainak bizonyult a 8 órás kezdés. Sportszerűtlen távolmaradásuk némileg felborította az "A" csoport rendjét, amelyben így csak három csapat játszott rangsoroló körmérkőzést. Az Orange mindkét ellenfelének tizenhárom gólt rúgva (13-6, 13-1) szerezte meg a csoportelsőséget, 2. No Fear, 3. VR.

Az "A" küzdelmei után a bajnokság eredményhirdetéséhez sorakoztak fel a csapatok, hogy átvegyék az érmeket, serlegeket és a különdíjakat.

A bajnoki címet veretlenül, megvédve előző évi bajnoki címét a Dögkeselyűk csapata szerezte meg.
A csapat tagjai: Kaló Gábor, Konka Olivér kapusok, Adorján Roland, Czapkó Csaba, Kasza István, Konka Tamás, Kaló Zsolt, Kaló Tibor, Major László, Szarvák Norbert, Szűcs József mezőnyjátékosok. Csapatmenedzser: Szabó János.
2. Orange, 3. Úttörőpark, 4. Bikavér, 5. Atletico, 6. B.Előre, 7. No Fear, 8. Kell az X, 9. Nemmindegy, 10. Jászalsószentgyörgy, 11. VR. 12. Nagypályások.
A Fair play díjat a Nagypályások csapata érdemelte ki.
Gólkirály: Szilvási Ferenc (Úttörőpark) 66 góllal, 2. Farkas Gábor (Orange) 54 góllal, 3. Szarvák Norbert (Dögkeselyűk) 48 góllal.
Szarvák Norbert a bajnokság 1000. góljának szerzőjeként is díjat kapott.
Az "alsó ház" legjobb góllövője Kovács Szabolcs (VR) 29 góllal. A legkevesebb gólt kapó kapus különdíját Szöllősi Zoltán (Orange) érdemelte ki. Az "alsó házban" Czakó Tamásé (No Fear) lett ez a díj. A bajnokság legfiatalabb játékosaként Bobotán Róbert, a Nagypályások önfeláldozóan és jól védő kapusa kapott különdíjat.

Az eredményhirdetés után folytatódott a játék. A "B" csoportban négy csapat játszott 2 x 15 perces mérkőzéseket. A Dögkeselyűk 12-0-ra verték a Nagypályásokat, utána nehezen nyertek a Kell az X ellen 5-3-ra, majd kiszenvedtek egy 5-4-et a megerősített Nemmindegy ellen, és pontveszteség nélkül végeztek a csoport élén. 2. No Fear, 3. Nemmindegy, 4. Nagypályások. A selejtező mérkőzéseket Kormos Gábor vezette. Őt a kieséses, az igazi kupa szakaszban Varga Sándor váltotta. A csoporthelyezésektől függően kaptak ellenfelet a csapatok. A csoportelsők a másik csoport utolsóival játszottak, a másodikok a harmadikokkal. Eredmények a négy közé jutásért: Orange-Nagypályások 10-3. A papírforma érvényesült. Nemmindegy-No Fear 7-4. Az Atleticóból érkezett erősítés győzelemhez segítette a Nemmindegyet. VR-Kell az X 3-3 (hetesekkel 5-3). 1-3-ról egyenlített a lelkes VR, majd a hetes rúgásokban is jobbnak bizonyult. A Dögkeselyűk ellenfele Jászalsószentgyörgy lett volna.

A döntőbe jutásért a bajnokság két "kiscsapata" játszott a bajnokság két legjobbjával. Orange-Nemmindegy 7-2, Dögkeselyűk-VR 4-2. Az oroszlánként küzdő VR játékosok majdnem meglepetést okoztak. A versenykiírás szerint a harmadik helyért csak heteseket kellett volna rúgni. A Nemmindegy rábeszélte a VR-t egy mérkőzésre, és aztán 8-2-re legyőzte a fáradt ellenfelét.

A döntőben: Dögkeselyűk-Orange 4-0 (1-0)

A két csapatban a bajnoksághoz viszonyítva volt néhány változás. A Dögkeselyűket Nagy Flórián (Atletico) és Tiger László (B.Előre) erősítette. Az Orange hálóőrét, Szöllősi Zoltánt Sebők Roland (Atletico) igyekezett helyettesíteni. A két csapat szoros első félidőt játszott. Major László jól eltalált lövéssel szerzett előnyt a Dögkeselyűknek. A második félidő 10. percében egy kontra támadás során Tiger László Nagy Flóriánhoz passzolt, és Nagy szép góllal növelte az előnyt. A 13. percben Szűcs József keresztbe gurítását Konka Tamás vágta nagy erővel a hálóba. A 14. percben Tiger László góljával alakult ki a 4-0-ás végeredmény. Tovább tart a Dögkeselyűk 2005. decembere óta tartó veretlenségi sorozata. Bajnoki cím után kupa győzelem. Ideje lenne a csapat nevét Aranymálinkóra változtatni.

Fehér János

A legjobb góllövők: Farkas Gábor (Orange), középről hiányzik Szilvási Ferenc (Úttörőpark), Szarvák Norbert (Dögkeselyűk)

Az alsóház csapatai

Az érmes csapatok kapitányai: Zanócz Béla (Orange), Szarvák Norbert (Dögkeselyűk), hiányzik az Úttörőpark

Fotó: ifj. Fehér János

 

IV. Szenior Újszász Kupa - Újszász, 2007. március 4.

Március 4-én a IV. Szenior Újszász Kupával zárult a 35 éven felüli örökifjú labdazsonglőrök december óta tartó mérkőzéssorozata. A kupa előtt játszották a bajnokságból elmaradt mérkőzést.
Papp pékség - Real Spedíció 2-1 (2-0)
Játékvezető: Bán János

Góllövők: Papp György 2 ill. Szita János 1.

Különösebb tétje már nem volt a mérkőzésnek. Szita János négy góllal előzhetett volna a góllövő listán. A szervezetten játszó Papp pékség a csapat névadójának, Papp Györgynek a vezetésével azonban ezt megakadályozta.

Ezután a IV. Szenior Újszász Kupa mérkőzései következtek. A csapatok 2x10 perces mérkőzéseket játszottak. Az első kör után került sor a bajnokság eredményhirdetésére, az érmek, serlegek, különdíjak átadására. A bajnokság végeredménye: 1. Szürkeállomány 25 ponttal. A bajnokcsapat tagjai: Faragó László - Benke János, Bezzeg László, Gara László, Kiss Ferenc, Kovács Szilárd, Makai János, Pető Béla, Pomázi János, Tiger László, Viola Kálmán. 2. Real Spedíció 21, 3. Papp pékség 17, 4. Loksi 11, 5. Darazsak 7, 6. Szunnyogók 6. A Fair play díjat a Szunnyogók érdemelték ki.

A csapatdíjak átadása után a legjobb egyéni teljesítményt nyújtók állhattak a dobogóra. A kapusok közül legkevesebb gólt Nagy Zoltán (Real Spedíció) kapta. A legbravúrosabb védésekért Kovács Sándor, a Darazsak hálóőre kapott különdíjat. A gólkirály Viola Kálmán (Szürkeállomány) 23 góllal, 2. Szita János (Real Spedíció) 20 góllal, 3. Bezzeg László (Szürkeállomány) 19 góllal.

Az ötven év feletti játékosok minden évben Old boy díjat kapnak. A mezőny legidősebb játékosa Pintér József (Loksi) 59 éves, aki közel a hatvanhoz még párduc módjára vetődik. Molnár Béla (Loksi) 56 éves, fél vesével, két tüdővel, három szívvel játszva mutatott példát a fiataloknak. Mellettük szemtelenül fiatalnak számít a mind a kilenc szenior bajnokságon résztvevő, lelkes csapatvezetőjük, az 51 éves Szórád Béla. A Papp pékség csapatából az 50 éves csapatkapitány, Papp György és az 56 éves Vidra Sándor, a bajnokság legidősebb csapatából a Szunnyogókból Juhász József 54 éves, Kasza József 54 éves, Földi Gyula 53 éves, Kovács Ferenc 53 éves érdemelte ki a díjat.

A díjátadás után folytatódott a kupa. Szoros mérkőzések után délután kettőre már csak két csapatnak volt esélye a kupa elnyerésére. A döntő mérkőzést a Szürkeállomány azzal a Papp pékséggel játszotta, amelytől a bajnokságban egyszer kikapott, egyszer pedig döntetlent játszott. Most is csak nehezen törték fel a zagyvarékasiak védelmét. Félidőben 1-1 volt az eredmény. A végére már nem maradt cseréjük a szomszédoknak. A végeredmény 5-1. A Szürkeállomány a bajnokság mellé a kupát is megnyerte. 2. Papp pékség, 3. Real Spedíció, 4. Darazsak, 5. Loksi, 6. Szunnyogók.

Fehér János

 

Góliát foci - Újszász, 2007. március 2.

Március 2-án rendezték az újszászi tornacsarnokban az 1998-1999-es születésű labdarúgók körzeti labdarúgó Góliát tornáját Abony, Besenyszög, Tószeg, Újszász és Zagyvarékas labdarúgó palántáinak részvételével. Az újszászi csapat a torna egyik legfiatalabb csapataként lépett pályára 2000-ben, sőt 2001-ben születtek is voltak a csapatban.

Eredmények: Tószeg-Újszász 1-1. Újszász-Besenyszög Lányok (bemutató mérkőzés) 2-0, Újszász-Zagyvarékas 2-1, Abony-Újszász 3-0. Az újszászi csapat valamennyi gólját Nagy Patrik szerezte. A tornát Abony nyerte, 2. Zagyvarékas, az újszászi csapat rosszabb gólkülönbséggel szorult a harmadik helyre.

A csapat tagjai:
Állósor: Nagy Patrik, Bakó Zsolt, Kenyó Márk, Csépány Erik, Vidák Kevin, Kanalas Róbert,
Mögöttük az edzők: Pomázi János és Czapkó Róbert.
Guggolnak: Kanalas Attila Renátó, Győr Dániel, Paplanos Ákos, Paplanos Kristóf, Molnár Gergő, Pomázi Bálint.

Az újszászi csapat (Fotó: ifj. Fehér János)

 

Újszászi győzelem a Fabríczius Lajos emléktornán - Jászboldogháza, 2007. február 24.

2007. február 24-én Fabríczius Lajos emlékének adózva Jászboldogházán teremlabdarúgó tornát rendeztek öregfiúk csapatoknak, melyen a meghívást elfogadva Újszász is részt vett, mi több meg is nyerte azt.

Fabríczius Lajos bácsi - mi már csak így ismertük - a boldogházi futball emblematikus figurája volt, Sándor Pál közismert filmje, a "Régi idők focija" nyomán nyugodtan nevezhetjük őt Jászboldogháza Minarik Edéjének is. Az öltözőkben mindig pedáns rend volt, télen duruzsolt a szeneskályha, a futballcsukák pedig mindig fényesre kisuvickolva várták gazdáikat. Mikor még nem volt fűnyíró nem ijedt meg attól, hogy egyedül kell lekaszálnia a füvet a pályáról, amely ugyan nem volt egy városi stadion, de mindig tökéletes állapotban fogadta a futballistákat. Rá aztán igazán illett Minarik Ede szállóigévé lett mondása, miszerint "Kell egy csapat!", a kis jászsági település nagyrészt neki  köszönheti, hogy legszebb napjaikban a helyi focisták a megyei első osztályban harcban voltak még a bajnoki címért is. Lajos bácsi igazi régivágású falusi ember volt, ezért nehezen viselte az igazságtalanságot - például a játékvezetők részéről a vélt vagy valós tévedéseket - ,hogy nyomatékosítsa ezt a zsebében mindig ott lapult a bicskája, amellyel néha meg is fenyegette a legrenitensebbeket. Szerencsére ennél tovább azért sohasem ment és ezek az anekdoták is már csak a (futball)történelem lapjaira tartoznak, mint ahogyan az is, hogy Fabríczius Lajos 1908-ban született és szinte végig élte és dolgozta a XX. századot, miközben a neve szép lassan összeforrt örök szerelmével,  a jászboldogházi labdarúgással.

A helyi egyesület hat csapat - Jánoshida, Jászalsószentgyörgy, Alattyán, Zagyvarékas, Újszász, valamint a házigazda Jászboldogháza - részvételével öregfiúk részére szervezett teremlabdarúgó tornát Lajos bácsi emlékére. Ez egyfajta próbarendezvény volt, mivel jövőre a centenárium alkalmával még több csapatot szeretnének majd meghívni a szervezők. Az újszászi öregfiúk kicsit nyögvenyelősen, de azért bejutottak a döntőbe a csoportmeccsek után. A házigazdák ellen 2 : 1-re sikerült nyerni, míg a Jászalsószentgyörgy ellenében bár végig vezettünk, mégis csak 3 : 3 lett a vége. Közben kiderült, hogy az utóbbiak nem teljesen öregfiúkat szerepeltettek - Nagy Gyuri pillanatok alatt kiszúrta ezt - , ezért semmiképpen nem juthattak a fináléba, mentségükre legyen mondva, hogy a döntést nem is vitatták. A torna döntőjében aztán már nem kellett számolgatni - legfeljebb a gólokat - , hiszen 12 : 2-re vertük a zagyvarékasiakat elhódítva ezzel az első alkalommal kiírt kupát. Mindezek után valószínűleg cseppet sem meglepő, hogy a gólkirály is az újszászi csapatból került ki Tiger László személyében, több díjat nem nyertünk, mert hagyni akartunk valamit jövőre is. A csapat tagjai voltak: Faragó László, Pető Béla, Nagy György, Kerekes Imre, Szőnyi József, Kovács Szilárd, Tiger László és e sorok írója:

Szilvási Ferenc

Fabríczius Lajos ereje teljében valamikor a II. világháború után

 

Újszászon járt a "vánszorgó cirkusz" - Újszász, 2007. február 17.

Rangos labdarúgó eseménynek adott helyszínt az újszászi sportcsarnok 2007. február 17-én, mivel ekkor került megrendezésre a "KVF 1988" - "Úttörőpark, Bikavér, Castrum-Ex, Reálspedíció-vegyes" teremfoci mérkőzésre. A futballban kevésbé járatos Kedves Olvasóknak persze némi magyarázattal tartozom, hogy mit is jelentenek ezek a csapatnevek, ezért kezdeném is először a KVF 1988 formáció bemutatásával. A jelenlegi Szolnoki Főiskola sokáig a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola Szolnoki Tagozataként működött, a csapat tagjai valamennyien itt végeztek és a tanulás mellett annak idején a szolnoki városi kispályás labdarúgó bajnokságban is vitézkedtek. 1996. óta minden évben összejövünk és focizunk egy jót - a legelső ilyen találkozó éppen Újszászon volt - mégpedig úgy, hogy mindig más szervezi meg a saját településén a "rendezvényt" Gyöngyöstől Nyíregyházáig. Eleinte ezt mindig csak egymás között tettük, ám mivel az évek során egy- két fővel csökkent a létszám mostanában már olyan ellenfelet is kell keresni, akit meg tudunk verni.

Ez utóbbi feltételnek felelt meg maximálisan az Úttörőpark, a Bikavér, a Reálspedíció és a szolnoki Castrum-Ex kispályás játékosaiból összeverbuválódott csapat, amelynek tagjai a végén még azt is elárulták, hogy nem is nagyon kellett engedni magukat ahhoz, hogy győzzenek a volt főiskolások. Talán az elején még egy kicsit könnyedebben vették a mérkőzést, ám mire felocsúdtak, már nem tudtak ritmust váltani a negyvenévesen is szenzációs erőállapotban lévő, ráadásul focizni is tudó KVF 1988 ellen. A végeredmény egyébként 9 : 8 lett - Kovács György kitűnő játékvezetése mellett, hiszen a legjobbkor fújta le a meccset - , a győztes gólt pedig Monoki Károly szerezte a második percben. Igaz, hogy ezután mindkét csapat rúgott még nyolc-nyolc gólt, de senki sem vitatta, hogy az ő nevéhez fűződik a mindent eldöntő találat. A harmadik félidőt, melyre a Szász Vendégházban került sor, szintén a KFV 1988 nyerte, bár ez egyáltalán nem volt meglepetés, mert ez eddig valamennyi alkalommal így történt.

Jövőre Miskolcra látogat a "vánszorgó cirkusz", fájó emlék, hogy ott szenvedtük el eddigi egyetlen vereségünket. Reméljük, hogy Szabó Laci barátunknak sikerül kellően gyenge csapatot találnia a 2008-as focira, amennyiben nem,  megpróbáljuk rábeszélni mostani ellenfelünket, hogy ezen túl mindig ellenük játszhassunk.

Szilvási Ferenc

Álló sor balról jobbra: Paróczai Dezső (Castrum-Ex), ifj. Varga István (Úttörőpark), Nagy István (Úttörőpark, Castrum-Ex), Pomázi János (Bikavér), Katona Károly (Bikavér), Szabó László ( KVF 1988, Miskolc), Kobzi Tamás (KVF 1988, Gyöngyös, Abasár).
Guggolnak: Szilvási Ferenc (KVF 1988, Újszász), Vasas László (Reálspedíció), Faragó László (Úttörőpark), Pénzes Imre (KFV 1988, Balmazújváros), Leskó Zoltán (KVF 1988, Debrecen), Varga László (KVF 1988, Újszász, Szolnok), Monoki Károly (KVF 1988, Kisújszállás).

 

I. Ifjúsági Újszász Kupa - Újszász, 2007. január 28.

Játékvezetők: Czapkó Róbert, Molnár József

Rangsoroló körmérkőzések

"A" csoport

Besenyszög - Tápiógyörgye 4-2
Újszász - Tápiógyörgye 4-2
Újszász - Besenyszög 2-1

Végeredmény

1. Újszász 2 2 - - 6-3 6
2. Besenyszög 2 1 - 1 5-4 3
3. Tápiógyörgye 2 - - 2 4-8 0

"B csoport"

Jászboldogháza - Jánoshida 3-1
Szolnoki Spartacus - Jánoshida 4-2
Szolnoki Spartacus -Jászboldogháza 5-2

Végeredmény

1. Szolnoki Spartacus 2 2 - - 9-4 6
2. Jászboldogháza 2 1 - 1 5-6 3
3. Jánoshida 2 - - 2 3-7 0

Középdöntő

Újszász - Jánoshida 7-4
Tápiógyörgye - Szolnoki Spartacus 2-2 (hetesekkel 5-4)
Besenyszög - Jászboldogháza 1-1 (hetesekkel 3-1)

Döntő

Újszász - Tápiógyörgye 4-1
Tápiógyörgye - Besenyszög 6-2
Újszász - Besenyszög 3-3

Végeredmény

1. Újszászi VVSE
2. Tápiógyörgye
3. Besenyszög
4. Szolnoki Spartacus
5. Jászboldogháza
6. Jánoshida

Az újszászi csapat tagjai: Sebők Roland - Zanócz Péter, Sipos Zsolt, Varga István, Szurmai Tibor, Barta Ferenc, Szabó Gábor, Varga Krisztián, Bánhidi Norbert, Bobotán Roland.
Edző: Mérész Zoltán.

Különdíjasok

Legjobb kapus: Kocsi Viktor (Tápiógyörgye)
Legjobb játékos: Polgár László (Besenyszög)
Gólkirály: Varga István (Újszász)

 

XV. Bejgli Kupa reggel nyolctól éjfélig - Újszász, 2006. december 9.

Tizenötödik alkalommal rendezte meg karácsony második napi teremfoci tornáját, a Bejgli Kupát az újszászi Városi Tornacsarnok mindazok számára, akik az ünnepeket sem bírták ki foci nélkül, és a sok evés-ivás után szükségük volt a mozgásra. Az előző évinél hárommal több, tizenhat csapat kezdte meg a játékot reggel nyolc órakor Bán János és Varga Sándor játékvezetésével. A résztvevő csapatokban pályára léptek a környék focistái, Abony, Alattyán, Jánoshida, Jászalsószentgyörgy, Jászberény, Nagykörű, Szászberek, a Szolnoki MÁV, Tiszajenő és Újszász csapataiban játszók rúgták a labdát különböző alakulatokban. Távolabbról is érkeztek játékosok. Kamel Iwan újszászi gyógyszerész a Budapesten, Debrecenben, Szegeden élő kurdokból szervezett csapatot, de feltűntek a csapatokban az UTE és a Fradi ifiben játszók is. A csapatok négy négyes csoportban rangsoroló körmérkőzést vívtak, majd a csoport első és második helyezettek kieséses táblán játszottak tovább.

Az A csoportban csak az utolsó mérkőzésen dőlt el a végső sorrend. 1. GigaSztárok, 2. Szászberek, 3. Vak SE (Jászalsószentgyörg, Jánoshida), 4. USA (Abony). Eredmények: GigaSztárok-USA 7-3, -Szászberek 2-1, -Vak SE 5-5, Szászberek-USA 3-2, -Vak SE 6-3, Vak SE-USA 9-4.

A B csoportból könnyen jutott tovább a Real Spedíció és némi nehézséggel a Milán 2006 Bt. 3. Scugnizzi, 4. Kurdisztán. Eredmények. Real Spedíció (Újszász)-Scugnizzi (Alattyán) 8-1, -Milán 2006. Bt. 9-1 (Szolnok), -Kurdisztán 13-1, Milán 2006 Bt.-Scugnizzi 3-2, -Kurdisztán 2-1, Scugnizzi-Kurdisztán 7-1.

A C csoportban némi meglepetésre az újszászi Névtelenek mindhárom ellenfelüket legyőzve lettek csoportelsők. 2. Suttyók (Szolnok), 3. Nagykörű SC, 4. Marika Büfé (Tiszajenő). Eredmények: Névtelenek-Marika Büfé 7-0, -Nagykörű SC 5-1, -Suttyók 3-1, Suttyók-Marika Büfé 10-1, Nagykörű SC 5-3, Nagykörű SC-Marika Büfé 5-1.

A D csoportból két győzelemmel első helyen az abonyi Koccintó Söröző jutott tovább. Gólkülönbséggel második, a bizonytalankodó nyolcszoros Bejgli Kupa győztes Fekete Lobogó (Újszász), 3. Martfű, 4. Nemmindegy (Újszász). Eredmények: Koccintó-Martfű 2-1, -Fekete Lobogó 3-0, -Nemmindegy 2-3, Fekete Lobogó-Martfű 2-2, -Nemmindegy 11-2, Martfű-Nemmindegy 6-1.

A négy közé jutásért: Fekete Lobogó-GigaSztárok 5-3. Feltámadt a selejtezőben botladozó Fekete Lobogó és biztos győzelmet aratott. Suttyók-Real Spedíció 4-3. Kikapott a címvédő. 0-2-ről vesztett Szilvási Ferenc csapata. Névtelenek-Milán 2006 Bt 3-1. Jó játékkal nyertek az újszászi ifisták. Koccintó-Szászberek 3-2. 3-0-ról majdnem elszállt a Koccintó győzelem.

Az egyik elődöntőben az egyre jobban magárára találó Fekete Lobogó Rézsó Péter vezényletével 5-2-re verte a Suttyókat. A másik elődöntőben a Névtelenek kigurigázták a Koccintót 5-1.

A két vesztes hetesekkel döntötte el a harmadik hely sorsát. 3-2-re a Koccintó nyert.

A végén két újszászi csapat döntőzött. A rutinos játékosokból álló Fekete Lobogó és a fiatalos lendületet képviselő (még most) Névtelenek. Az új generáció átvette a hatalmat. Éjfél után 14 perccel Farkas Gábor (2) és Sipos Zsolt góljával 3-0-ra nyertek a Névtelenek. A kupagyőztes csapat tagjai: Kovács György, Sipos Zsolt, Nagy Flórián, Turza Krisztián, Varga István, Zanócz Béla, Szabó Gábor, Szurmai Tibor, Farkas Gábor. A bajnok a serleg mellé energia pótlásként egy egyméteres diós bejglit kapott.

Fehér János

{gallery}sport/teremfoci/kepek/15_bejgli_kupa{/gallery}

 

Vörösmarty Kupa - Újszász, 2006. december 9.

December 9-én tizenötödik alkalommal rendezte meg a teremlabdarúgó tornáját az ÚNK Vörösmarty Mihály Általános Iskola. A meghívottak közül nyolc általános iskolás csapat fogadta el az invitálást. A szomszédok közül Szászberek és Zagyvarékas, távolabbról Jászkísér és Túrkeve, Bács megyéből a lábtoll-labdázóiról is ismert Nyárlőrinc, Békés megyéből a megye névadó települése Békés, valamint két testvértelepülés: az erdélyi Csíkcsicsó és a lengyelországi Debica.

Az újszászi csapat (Fotó: Nagy Krisztián)

A csapatok felvonulása, a mazsorett bemutatók, Bogárné Simon Klára igazgató megnyitója és a Nemzet Halottjára, a világhírű labdarúgóra, Puskás Ferencre emlékezés után a két csoportba sorsolt csapatok Molnár József, Pomázi János és Viola Kálmán játékvezetésével megkezdték a játékot. A nyitómérkőzést Újszász és Szászberek játszotta. Hidegzuhanyként a szomszédok győztek 6-2-re. Az újszászi gólt Molnár András rúgta és volt egy öngól is. A következő meccseken már jobban ment a játék. Újszász-Csíkcsicsó 1-0. Góllövő: Pető Tibor. Újszász-Nyárlőrinc 0-0. Újszász-Békés 1-3. Góllövő: Pető Tibor, aki szabadrúgásból vágta a léc alá a labdát. A két utolsó csoportmérkőzés eredményei később felértékelődtek, mert Nyárlőrinc harmadik helyezést ért el, Békés pedig megnyerte a tornát. A csoport további eredményei: Békés-Nyárlőrinc 4-1, Békés-Szászberek 4-0, Békés-Csíkcsicsó 9-0, Nyárlőrinc-Szászberek 2-1, Nyárlőrinc-Csíkcsicsó 6-0, Szászberek-Csíkcsicsó 1-0.

A csoport végeredménye:

1. Békés 4 4 - - 20-2 12
2. Nyárlőrinc 4 2 1 1 9-5 7
3. Szászberek 4 2 - 2 8-8 6
4. Újszász 4 1 1 2 4-9 4
5. Csíkcsicsó 4 - - 4 0-17 0

A másik csoportban szoros mérkőzések után csak a gólkülönbség döntötte el a helyezéseket. Eredmények: Túrkeve-Jászkísér 2-0, Túrkeve-Zagyvarékas 4-0, Túrkeve-Debica 1-2, Zagyvarékas-Jászkísér 3-0, Zagyvarékas -Debica 3-1, Jászkísér-Debica 2-1.

A csoport végeredménye:

1. Túrkeve 3 2 - 1 7-2 6
2. Zagyvarékas 3 2 - 1 6-5 6
3. Debica 3 1 - 2 4-6 3
4. Jászkísér 3 1 - 2 2-6 3

A csoportok azonos helyezettjei izgalmas helyosztókat játszottak.

A hetedik helyért Újszász-Jászkísér 2-1. Az újszászi góllövők: Nagy Ákos és Nagy Dániel.
Az ötödik helyért Debica-Szászberek 1-1 (hetesekkel Debica nyert)
A harmadik helyért Nyárlőrinc-Zagyvarékas 4-4. Zagyvarékas már 4-1-re vezetett. A lelkesen játszó nyárlőrinciek nagy hajrával egyenlítettek, és jobb hetesrúgásaikkal megszerezték a bronzérmet.
Az első helyért Békés-Túrkeve 9-0. A minden mérkőzésén kiemelkedő teljesítményt nyújtó békési csapat nagy fölényben volt a fináléban is. A döntő utáni gálamérkőzésen az edzők és tanárok csapatát is legyőzték 3-1-re. A felnőtteknek Kálló István szép gólja jelentett némi gyógyírt.

A XV. Vörösmarty Kupa végeredménye

1. Szegedi Kis István Református Gimnázium és Általános Iskola Békés
2. Kossuth Lajos Általános Iskola Túrkeve
3. Buzás János Általános Iskola Nyárlőrinc
4. Damjanich János Általános Iskola Zagyvarékas
5. Debica
6. Általános Iskola Szászberek
7. Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász
8. Csete Balázs Általános Iskola Jászkísér
9. Csíkcsicsó

Az újszászi csapat tagjai: Bóta Bence, Busi Dániel, Fodor Gergő, Joó Richárd, Menkó Attila, Molnár András, Nagy Ákos, Nagy Dániel, Pető Tibor, Tákos Ádám, Tánczos Róbert. Testnevelő: Tóth Gábor.

A torna különdíjasai:
Gólkirály: Oláh Zsolt (Békés) 22 gól!
Legjobb játékos: Fehér András (Zagyvarékas)
Legjobb kapus: Damian Szmul (Debica)

A támogatók jóvoltából a csapatok legjobbjai ajándékot kaptak: Piroska Zoltán (Túrkeve), Horváth Csaba (Nyárlőrinc), Ecsédi Lajos (Szászberek), Joó Richárd (Újszász), Becze Kálmán (Csíkcsicsó).

Az eredményhirdetés végén a torna résztvevői és rendezői nagy tapssal és virággal köszöntötték az év végén nyugdíjba vonuló Sarkadi Lajosnét, a Vörösmarty Kupa lelkes szervezőjét, aki tűzijátékkal díszített, hatalmas emeletes tortával kedveskedett a tizenötödik torna résztvevőinek.

Fehér János

A Vörösmarty Kupa győztesei
1993.03.28. Somogyi Imre Általános Iskola Abony
1993.12.04. Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola Abony
1994.12.03. Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász
1995.12.02. Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász
1996.12.07. Jászladány Általános Iskola
1997.12.06. Jászladány Általános Iskola
1998.12.04. Damjanich János Általános Iskola Zagyvarékas
1999.12.05. Jászladány Általános Iskola
2000.12.09 Damjanich János Általános Iskola Zagyvarékas
2001.12.08. Csete Balázs Általános Iskola Jászkísér
2002.11.30. Damjanich János Általános Iskola Zagyvarékas
2003.12.05. Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász
2004.12.03. Jászberény Belvárosi Általános Iskola
2005.12.09. Damjanich János Általános Iskola Zagyvarékas
2006.12.09. Szegedi Kis István Református Gimnázium és Általános Iskola Békés

 

Testvérvárosi győzelem - Újszász, 2006. november 25.

November 25-én a Tornacsarnokban harmadik alkalommal került sor a Nemzetközi Teremlabdarúgó Tornára, amelyre a házigazda újszászi csapat mellett három szerbiai csapat: Hajdújárás, a testvérváros Palics, Zenta, a szomszéd Szászberek és Jánoshida kapott meghívást. A Megyei Labdarúgó Szövetség a kedvező időjárásra tekintettel a megyei bajnokság 2007. tavaszi első fordulóját előrehozta. Jánoshida a torna időpontjában bajnoki mérkőzést játszott. Helyettük az NB II-ben jól szereplő újszászi U-19 csapat ugrott be.

A tornakezdés némi izgalommal járt. Palics csapata csak jókora késéssel érkezett. (Miután mindenkit lefociztak többen mondták, hogy végleg elkéshettek volna. A késés miatt egy kicsit át is kellet szervezni a mérkőzések sorrendjét.)

A felsorakozott csapatokat, a vendégeket és az érdeklődőket Fehér János, a Tornacsarnok vezetője köszöntötte. A jelenlévők egy perces gyászszünettel emlékeztek meg a legismertebb magyar, a legjobb magyar futballista Puskás Ferencről. A III. Újszászi Nemzetközi Teremlabdarúgó Tornát a sport és a barátság jegyében Molnár Péter polgármester nyitotta meg.

A mérkőzések két csoportban - Gulyás Zsolt és Kovács György játékvezetői közreműködésével - körmérkőzésekkel kezdődtek meg. Az első mérkőzésen Újszászi VVSE - Zenta 3-2. Viola Kálmán 2 és Fekete Gábor góljaival 2-0-s előny után nehéz győzelem a megfiatalított tavalyi tornagyőztes ellen.
A zentai gólszerzők: Kiss Dadara Norbert és Kószó Csaba.

A B csoport nyitómérkőzésén Újszász U-19 - Szászberek 3-2.
Góllövők: Lukács Márton 2, Nagy Flórián 1. ill. Móra András 1, Vasas László 1.

Az újszászi fiatalok szép győzelmet arattak a Százhalombattán játszó Móra testvérekkel és Nagy Istvánnal megerősített Szászberek ellen. Bekapcsolódtak a küzdelembe a késve érkező palicsiak, és szoros mérkőzésen 3-2-re nyertek Újszász ellen.
Góllövők: Bátor, Takács, Pivarcsik ill. Major László és Mérész Zoltán.

Szászberek - Hajdújárás 2-1.
Góllövők: Móra András, Szöllősi Szabolcs ill. Gyorgyevity Boján.

A csoportelsőséget eldöntő mérkőzésen Palics - Zenta 6-0.
Góllövők: Bátor 3, Ivánovity 2, Takács 1. Könnyedén nyert Palics.

A B csoport utolsó mérkőzésén Hajdújárás - Újszász U-19 2-1.
Góllövők: Pety Boján, Nágel Csaba ill. Nagy Flórián. 2-0 után sikerült Nagy Flóriánnak gólt rúgnia. Ez a gól a döntőt jelentette az U-19-nek.

A B csoportban mindhárom csapat egy-egy győzelmet szerzett. Hajdújárás gólkülönbsége 3-3, Szászbereké és az U-19-é 4-4. Az első fordulóban az U-19 nyert Szászberek ellen, így az U-19 jutott a döntőbe, Szászberek játszhatott a harmadik helyért. Hajdújárás csak az ötödik helyért küzdhetett.

Az A csoportban egyszerűbb volt a helyzet. 1. Palics 6 pont (9-2), 2. Újszász 3 pont (5-5), 3. Zenta 0 pont (2-9).

A helyosztók következetek. 5. helyért Hajdújárás - Zenta 2-1.
Góllövők: Galambos Szilveszter, Gyorgyevity Velibor. ill. Tonkovics Szerdzsán.

A harmadik helyért Szászberek - Újszász 2-2.
Góllövők: Dr. Katona Károly, Móra András ill. Mérész Zoltán, Rézsó Tamás. A hetes rúgásokban 2-1-re nyert Szászberek.

A fináléban Palics - Újszász U-19 9-1.
Góllövők: Bátor 4, Harmat 2, Tyutykovity 1, Hantunovics 1, Ivánovity 1 ill. Sipos Zsolt. Az elmúlt évben az öregfiúkból álló palicsi csapat az utolsó helyen végzett. Most a Szabadka és környéke legjobb futsalosaiból összeállított csapatuk látványos játékkal könnyen nyerte a döntőt a lelkes fiatalok ellen.

Az eredményhirdetésen a serlegeket és az okleveleket Bálint Ferenc, az Újszászi VVSE elnöke és Nagy János, a torna főszervezője adta át a díjazottaknak.

Különdíjasok:

Gólkirály: Bátor Alen (Palics) 8 góllal.

Legjobb kapus: Szalai Viktor (Hajdújárás).

A legjobb mezőnyjátékos: Mérész Zoltán (Újszász).

A tornát követő baráti vacsorán már arról is szó esett, hogy hol és mikor találkoznak majd legközelebb az újszászi, a palicsi, a hajdújárási és a zentai labdarúgók.

Fehér János

 

III. Szenior Újszász Kupa - Újszász, 2006. március 26.

Március 26-án a III. Szenior Újszász Kupával és a szenior bajnokság eredményhirdetésével az idősebb korosztály részére befejeződött a teremfoci szezon. (A fiatalok lapzárta után, április 1-jén zárják a szezont.)

A Szenior Újszász Kupán öt csapat indult. A bajnokságban résztvevők közül nem indított csapatot a Szürkeállomány és az Italcentrum. Az Italcentrumból ketten a Szunnyogókat erősítették. A bajnok Szászberekből a kupára elfogytak a szászberekiek. A kupán Szászberek néven jászkiséri, jászapáti játékosok léptek pályára. Az öt csapat körmérkőzést játszott. Tóth Sándor játékvezetésével 2x10 perces mérkőzéseken dőlt el a kupa sorsa.

Eredmények: Szászberek-Szunnyogók 4-2, -Real Spedíció 1-0, -Loksi 5-2, -Darazsak 10-3, Real Spedíció-Szunnyogók 5-1, -Loksi 4-2, -Darazsak 2-0, Loksi-Szunnyogók 3-2, -Darazsak 3-2, Darazsak-Szunnyogók 1-0.

A rövidebb játékidőt az idősebbek, az ötven éven felüliek is jól bírták, és egy-két kivételtől eltekintve szoros eredmények születtek. A kupa sorsa a Szászberek-Real Spedíció mérkőzésen dőlt el. Mindkét csapat nagyon szervezetten játszott. A Real Spedíciónak több helyzete volt, ezekből kapufákat rúgott. Kevesebb helyzetéből Szászberek egyet nehezen a hálóba kotort, így a bajnoki cím mellé a kupa győzelmet is megszerezte. A csapat tagjai: Nemes József, Földvári Ferenc, Bója György, Horváth Zoltán, Tóth László, Farkas László.

Végeredmény:

1. Szászberek
4
4
-
-
20-8
12
2. Real Spedíció
4
3
-
1
11-4
9
3. Loksi
4
2
-
2
10-13
6
4. Darazsak
4
1
-
3
6-15
3
5. Szunnyogók
4
-
-
4
5-13
0

 

14. Bejgli Kupa - Újszász, 2005. december 26.

Tizennegyedik alkalommal rendezte meg karácsony második napi teremfoci tornáját, a Bejgli Kupát az újszászi Városi Tornacsarnok mindazok számára, akik az ünnepeket sem bírták ki foci nélkül, és a sok evés-ivás után szükségük volt a mozgásra. Az előző évinél öttel több, tizenhárom csapat kezdte meg a játékot reggel nyolc órakor Bán János és Varga Sándor játékvezetésével. Nevezett egy szerbiai csapat is, de utazási nehézségek miatt az utolsó pillanatokban lemondták a részvételt. A helyettük beugró, többségében lábtoll-labdázókból álló Last Minute csapata szerezte Zsigrai Csaba révén a torna első gólját, és avatta fel a Tornatermért Alapítvány javára felajánlott személyi jövedelemadó 1%-kokból vásárolt vadonatúj kapukat. A résztvevő csapatokban pályára léptek a környék focistái. Abony, Alattyán, Jánoshida, Jászalsószentgyörgy, Jászberény, Jászladány, Nagykörű, Szászberek, Szolnoki MÁV, Újszász, Zagyvarékas csapataiban játszók rúgták a labdát különböző alakulatokban. A csapatok egy négyes és három hármas csoportban rangsoroló körmérkőzést vívtak, majd a csoport első és második helyezettek kieséses táblán játszottak tovább.

Az A csoport eredményei: Orange (Újszász)-Vak SE (Jászalsószentgyörgy) 7-4, -Last Minute (Újszász) 11-2, -River (Újszász) 7-5, Vak SE-River 3-3, -Last Minute 13-2, River-Last Minute 6-2.

A B csoport eredményei: Fekete Lobogó (Újszász)-Édes élet (Jászberény) 9-0, -Koccintó (Abony) 2-0, Édes élet-Koccintó 5-2.

A C csoport eredményei: Játékostemető (Újszász)-Alattyán 10-0, -Sityu FC (Szolnok) 9-0, Alattyán-Sityu FC 10-4.

A D csoport eredményei: Suttyók (Szolnok) -Szászberek 3-2, -Dark Dogs (Szolnok) 8-2, Szászberek-Dark Dogs 10-2.

A négy közé jutásért a Fekete Lobogó könnyedén nyert 9-1-re Alattyán ellen. A vendégjátékosokkal megerősített Szászberek szoros mérkőzésen jutott tovább az Orange-zsal szemben (3-2). A Játékostemető 8-1-re verte az Édes életet. A Suttyók nehezen mentek tovább (3-2) a szívós Vak SE ellenében.
Az egyik elődöntőben a címvédő Fekete Lobogó megküzdött a 3-1-es győzelemért Szászberek ellen. A másik ágon kiegyenlített első félidő után a Játékostemető 7-1-re lelépte az összeomló Suttyókat.
A harmadik helyért hetes párbajt vívott az elődöntő két vesztes csapata. A párbajt az Agócs János által vezetett Suttyók nyerték 3-1-re. Ezzel megismételték tavalyi harmadik helyüket. A döntőben az a két újszászi team csapott össze, amelyek a tizennégy alkalom közül tizenkétszer mérkőztek egymással a serlegért és a bejgliért. A döntőig a Fekete Lobogó nyolc, a Játékostemető három győzelemmel büszkélkedhetett.
Fekete Lobogó: Rézsó Péter-Rézsó Tamás, Major László, Szűcs József, Serbán József, Palla Zoltán, Kasza József, Kónyár Krisztián, Konka Csaba. A csapat támogatója: Szabó János.
Játékostemető: Kovács György (Szaszkó Csaba)-Ulviczki Mihály, Czapkó Róbert, Major László, Vasas László, Mérész Zoltán, Földi Tibor, Szilvási Ferenc, Bálint Róbert. A csapat vezetői, edzői: Gulyás Zsolt és dr. Katona Károly. A csapat támogatói: Kaló Jenő és Nagy Gáborné vegyeskereskedése.
Izgalmas, fordulatos, nagyiramú mérkőzést vívott a két csapat. A vezetést a Játékostemető szerezte meg Major László révén. (0-1) Rézsó Tamás gyorsan egyenlítet (1-1), majd az első félidő utolsó percében szabadrúgásból a vezetést is megszerezte csapatának.(2-1). Fordulás után nem sokkal, hetesből Ulviczki Mihály egyenlített (2-2), aki aztán a mérkőzés hajrájában előnyhöz is jutatta csapatát. (2-3). Már mindenki a bajnokot ünnepelte, amikor az utolsó pillanatokban Szűcs József találatával döntetlen lett a végeredmény. (3-3). Így aztán este kilenc órakor újabb izgalmak vártak a játékosokra és a nézőkre. Hetesrúgások döntöttek a kupa sorsáról. Az első párban Ulviczki Mihály és Rézsó Tamás nagy erővel vágta a hálóba a labdát. A második párban Mérész Zoltán és Szűcs József sem hibázott. A harmadik párban Földi Tibor a Játékostemetőnek szerzett előnyt. Az egyenlítés elmaradt, mert Rézsó Péter a kapufára rúgta a labdát. Így a Játékostemetőé lett a serleg és a 145 centis patkó alakú diós bejgli, amelyet a hagyományoknak megfelelően a Szociális Otthon konyháján sütöttek Joó Sándorné és munkatársai.

A kupagyőztes Játékostemető

Fehér János

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.