Február 17-én a X. Szenior Újszász Kupával a 40 éven felülieknek véget ért a 2012/2013. évi teremfoci szezon. A szezonzárón Földi János játékvezetésével a bajnokság négy csapata játszott 2 x 10 perces játékidővel körmérkőzést. A nyitó mérkőzésen a bajnok Real Spedíció a tavalyi kupagyőztes Barátokkal kezdett és nyert szoros mérkőzésen 3-1-re. A Loksi meglepetésre 4-1-re fölényesen győzött a Hajduk ellen. Ezután a két veterán csapat, a Szunnyogók és a Vének játszott gálamérkőzést. Az eredmény 5-5 lett. Izgalmas hetes párbajban próbálták eldönteni, hogy ki a győztes. Minden csapattag, még a kapusok is rúgtak büntetőt, de az eredmény továbbra is döntetlen maradt, és ebben aztán ki is egyeztek. A hetes rúgások után a XV. Szenior és az V. Veterán Teremlabdarúgó Bajnokság díjátadójára sorakoztak fel a csapatok. Az érmeket, a serlegeket és a különdíjakat Fehér János tornacsarnok vezető adta át a bajnokságok legjobbjainak.

 

Képtár

Fotó: Fehér János

 

A díjazottak:

XV. Városi Szenior Teremlabdarúgó bajnokság: 1. Real Spedíció (Alapi József, Bezzeg László, Csízi Sándor, Farkas László, Juhász Attila, Nemes József, Pető Béla, Pomázi János, Szilvási Ferenc, Viola Kálmán. Csapatvezető: Farkas István), 2. Hajduk, 3. Loksi, 4. Barátok.

A legjobb góllövők: 1. Nemes József (Real Spedíció) 25 gól, 2. Szilvási Ferenc (Real Spedíció) 24 gól, 3. Bezzeg László (Real Spedíció) és Valkó Zsolt (Hajduk) 16-16 gól.

A legjobb kapusok: Alapi József (Real Spedíció) és Balogh Barna (Loksi).

V. Városi Veterán Teremlabdarúgó Bajnokság: 1. Szunnyogók (Gregor József, Juhász József, Kasza József, Konka Menyhért, Kovács Ferenc, Pagonyi Lajos, Szalai Hugó, Szarvák János), 2. Vének.

A legjobb góllövők: Szarvák János (Szunnyogók) 8 gól, 2. Gergor József (Szunnyogók) és Tóth Imre (Vének) 6-6 gól, 3. Alács János (Vének) 5 gól.

Legjobb kapus: Szalai Hugó (Szunnyogók)

Old boy díjasok: Pintér József (Vének) 65 éves, Molnár Béla (Vének) 62 éves, Kasza József (Szunnyogók) 60 éves és Juhász József (Szunnyogók) 60 éves.

A díjkiosztó után folytatódott a kupa. A második fordulóban a Real Spedíció 5-1-re kiütötte a Loksit, a Hajduk szerény 1-0-ra verte a Barátokat. A harmadik forduló Real Spedíció – Hajduk mérkőzésének győztese volt a kupagyőzelem várományosa. Kísértett a múlt. Tavaly februárban a Real Spedíció az utolsó mérkőzés elvesztésével bukta a kupát a Barátokkal szemben, most az első félidőben pedig a Hajduk ellen állt vesztésre 2-0-ra. Innen fordított 3-2-re, amit a Hajduk még egyenlíteni tudtak, de a Real 5-3-as győzelmét nem tudták megakadályozni. Így a Real Spedíció a bajnokság mellé a kupa serlegét is begyűjtötte. Az utolsó mérkőzésen a Barátok 3-2-re nyertek a Loksi ellen. Így a további helyezéseket csak a gólkülönbség, ill. a több rúgott gól döntötte el.

 

Végeredmény
1. Real Spedíció 3 3 13-5 9
2. Loksi 3 1 2 7-9 3
3. Barátok 3 1 2 4-6 3
4. Hajduk 3 1 2 5-9 3

 

Időrend
14:00 Real Spedíció – Barátok 3-1
14:30 Hajduk – Loksi 1-4
15:00 Szunnyogók – Vének 5-5
15:30 A bajnokság eredményhirdetése
16:00 Real Spedíció – Loksi 5-1
16:30 Hajduk – Barátok 1-0
17:00 Szunnyogók – Vének
17:30 Real Spedíció – Hajduk 5-3
18:00 Loksi – Barátok 2-3

 

Játékvezető: Földi János

Szabályok: Játékidő 2 x 10 perc. Játék a kispályás szabályok szerint. Becsúszás nincs. Kiállítás 2 perc, 5 perc és végleg. A végleg kiállított játékos a következő mérkőzésen nem játszhat. Körmérkőzés. Döntetlen esetén hetes rúgások. Győzelem 3 pont, győzelem hetes rúgásokkal 2 pont, vereség hetes rúgásokkal 1 pont, vereség 0 pont. A helyezéseket a több pont, azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény dönti el. (Több azonos pontszámú csapat között a sorrendet a csoport összes csapata ellen elért gólkülönbség, ill. az összes csapat ellen rúgott több gól dönti el.)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.