2014. december 30-án a nyolcadik szepataka bajnokságot rendezték az Újszászi VVSE lábtoll-labdázói. A Magyarországon csak Újszászon játszott, Malajziából, Thaiföldről származó sportágban korábban az ÚVVSE játékosai többször indultak ausztriai, franciaországi, németországi, olaszországi és svájci versenyeken, sőt egyszer még Malajziában is jártak. 2014-ben is volt több franciaországi és németországi meghívásuk, de nem volt pénzük az utazásra. Az Eurosport 2-n viszonylag sokszor mutatott atraktív szepataka kiválóan fejleszti a gyorsaságot, és a látványos ollózások megtanulásában is nagyon jó segédeszköz. Ennek ellenére még a felnőtt lábtoll-labdázók sem nagyon szeretik játszani, mert a 17-18 dekagramm súlyú labda fájdalmas nyomokat hagy. Erről a mostani verseny végén Kanalas Renátó tudott szép piros foltokat mutatni. Ennek ellenére az évzáró résztvevői nagy lelkesedéssel játszották a lábtoll-labda rokon sportágát, izgalmas és mozgalmas mérkőzéseken döntötték el a helyezéseket. A versenyzők, köztük az első alkalommal induló utánpótlás korúak bátran próbálgatták a különböző játékelemeket. Voltak szép erős szervák, talpalások és ollózások, a hálónál lábbal és háttal kivitelezett különleges sáncolások.

A reguban öt trió játszott körmérkőzést. A Herczeg Gábor, Szűcs Gergő, Tóth Gábor összeállítású tavalyi bajnok veretlenül, játszmaveszteség nélkül ismételte meg győzelmét. A második helyen két labdarúgóból és egy lábtoll-labdázóból álló Makai Ádám, Molnár Kristóf, Rézsó Péter összetételű regu végzett. Párosban a Herczeg Gábor-Szűcs Gergely duó nyert.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János, Molnár Dániel és Tóth Gábor

 

Eredmények

Regu (5): 1. Herczeg Gábor, Szűcs Gergő, Tóth Gábor 4 győzelem (8-0), Makai Ádám, Molnár Kristóf, Rézsó Péter 3 győzelem (6-2), 3. Kanalas Renátó, Kanálos Róbert, Kökény Zoltán 2 győzelem (4-5), 4. Molnár Dániel, Raffael Csaba, Zsákai Milán 1 győzelem (2-7), 5. Becskereki László, Kökény Martin, Németh Márk 0 győzelem (2-8)

Páros (5): 1. Herczeg Gábor, Szűcs Gergely 4 győzelem (8-0), 2. Fehér János, Kanalas Renátó, Tóth Gábor 3 győzelem (6-2), döntő: 21-18, 24-22, 3. Kanálos Róbert, Kökény Zoltán 2 győzelem (4-5), 4. Molnár Dániel, Molnár Gergő 1 győzelem (2-6), 5. Becskereki László, Kökény Martin 0 győzelem (1-8)

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.