2014. augusztus 13. Újszász

2014. augusztus 13-án este a hagyományos nemzetközi showműsoron szórakoztak a 19. Hungarian Open résztvevői. A valamikor spontán módon, a helyszínen alakuló műsor – megőrizve a spontán elemeket – az évek során kinőtte magát, a fellépők már otthon az újszászi műsorra próbálnak. Az idei műsorban hat ország 17 műsorszámát szólíthatta színpadra Fehér János. A műsor Dékány Dávid pusztaszeri lábtoll-labdázó Óda egy lábtoll-labdához című versével kezdődött, amelyet Bogár László adott át nagy átéléssel. Utána a Fire Dance táncegyüttes kiscsoportja – soraikban több lábtoll-labdázóval – lépett a színpadra. Utánuk a Nosza Mami Együttes táncolta Macskák című sikerszámát. Az együttes vezetője dr. Szóró Magdolna, aki az újszászi lábtoll-labdázás és a Hungarian Open régi támogatója. A táncos programot a Fire Dance középső csoportja folytatta. A táncmelódiák után elnémult a terem, amikor felcsendült a szepetneki Kanász Zsófia szép hangja, aki egy népdalt énekelt. A népdal után a Bogár László-Nózsi Péter beatbox duó aratta szokásos sikerét. Utánuk Fehér Valéria zongorázott, majd a Senórák következtek, akik táncuk közben volgai hajóvontatókból vidám tengerészekké változtak.A tengerészek után Barta Karolina és Vachal Krisztina bebizonyították, hogy nemcsak a lábtoll-labdával ügyesek, hanem a mazsorettbot forgatásához is jól értenek. Az előző napi sikeres diszkó dj-e, Kasza József először lépett a nemzetközi show színpadára, és virtuóz gitárszólóval lepte meg a közönséget. Először indultak a Hungarian Openen és bátran a műsorban is énekeltek a szolnoki Kodály DSE versenyzői. A külföldiek közül elsőként a csinos, piros ruhás lengyel lányok, Zuzanna Cielak és Anna Cierczek kápráztatta el a közönséget. A német csapat zenés blokkjában Franziska Oberlies zongorázott és Michael Nölle gitározott a tőle megszokott magas színvonalon. A szlovákiai Királyhelmecet Bagos Viktória képviselte. Viktóriáról tudni kell, hogy az X Faktor felkészítő táboráig jutott, de a táborba már nem ment el, inkább a továbbtanulást és a lábtoll-labdázást választotta. Az AC/DC Higway to hell dala után ismét egy újszászi szereplő következett. Tóth Gergő saját lábtoll-labdázásról szóló szerzeményét adta elő.

A műsor végére elhárultak a sorozatos technikai nehézségek és végre színpadra léphetett a népszerű Christophe Coudre, aki egy francia dal eléneklésével aratott sikert.

A művelődési ház amúgy is izzasztóan forró levegője tovább forrósodott a záró szám, a hajdújárásiak fergeteges kólója alatt. A végén mindenki velük táncolt.

 

Picasa

Fotó: Fehér Judit

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.