A Magyar Lábtoll-labda Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával 2014. június 23-tól június 26-ig a Balatonhoz közeli Cserszegtomajon a legjobb gyermek korcsoportú (2001-2003-ban születettek) versenyzők részére edzőtábort szervezett. A táborba 31 gyerek kapott meghívást. Újszászról Ézsiás Zsófia, Diós Letícia, Juhász Patrik, Kovács Brigitta, Kovács Márton, Molnár Dániel és Vachal Krisztina került a kiválasztottak közé. Fehér János és Tóth Gábor kísérte őket, akik a tábor és az edzések vezetésében is részt vettek.

A táborozók délelőttönként öt edző közreműködésével háromórás edzéseket teljesítettek. Az ebéd utáni szabadprogramok között balatoni fürdés, gyalogtúrázás a Margit kilátóhoz, hévízi városnézés a Dotto kisvonattal és gokartozás szerepelt. Vacsora után ismét lábtoll-labdázás következett. A táborlakók sorsolással kialakított csapatokban mérkőztek egymással. A csapatokban jól együttműködtek a különböző egyesületbeliek. A meccsek közötti szünetekben a gyerekek különféle feladatokban – dekázás öltözés-vetközés közben, dekázás közben doboz letétele és felvétele a padlóról, háromperces dekázás, indiánozás, szabályismeret – gyűjthettek plusz pontokat. A három perces dekázásban jól szerepeltek az újszásziak. Ezt a versenyszámot 250 érintéssel Molnár Dániel nyerte. Kovács Márton 213-mal a harmadik volt.

A táborzárón a legjobb csapatok tortát kaptak. A torta mellé mindenki kapott ajándékot, tábori emléket. Molnár Dani, mint a legtöbb pontot gyűjtő fiú serleggel tért haza.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.