Csúcsdöntés, hatalmas érdeklődés, tikkasztó májusi nyár, sportági kavalkád, hangszerek, zsongás – ezekkel a szavakkal lehet leginkább jellemezni a május 23-án és 24-én lezajlott XIV. Budapesti Nagy Sportágválasztót és társrendezvényét, a IV. Budapesti Nagy Hangszerválasztót, amely minden bizonnyal a főváros legsikeresebb és legtartalmasabb (elő) gyereknapi eseménye volt.

Minden csúcsát megdöntötte a rendezvény, hiszen mind a pénteki, mind a szombati napon özönlöttek a látogatók a helyszínre. A Budapesti Nagy Sportágválasztón először megjelenő Világpark címet viselő betétprogramban bemutatkozó nemzetek sportjátékaival együtt a megjelenő sportágak száma is a 100 fölé emelkedett. Pénteken 143 oktatási intézményből több mint 9000 gyermek zúdult a Merkapt Sportközpontra, mely létszám felülmúlt minden szervezői várakozást. A két nap alatt közel 22000 résztvevője, sportolója volt az eseménynek, hiszen a Nagy Sportágválasztón mindenki mozgott: a látogatók, a sportági képviselők, a bajnokok, az újságírók, a szervezők, de még a zenészek is!

A sportági kínálatban most is jelen volt a lábtoll-labda és rokonsportága, a sepak takraw, amelyet Fehér János vezetésével az Újszászi VVSE utánpótlás versenyzői mutattak meg az érdeklődőknek, segítették a sportág megismerését, rúgták, dobták nekik a labdákat. Nagy volt az érdeklődés. Volt, amikor egyszerre 18 labda is forgalomban volt.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János

 

Az első nap Bábosik Ádám, Becskereki László, Bolyós József, Hegedűs Emese, Juhász Patrik, Kanálos Júlió, Kökény Martin, Kökény Zoltán, Mága Roland, Suki József, Váradi Krisztina, Zele Richárd, a második nap Becskereki László, Czipó Péter, Csák Vivien, Farkas Lilla, Hornyák Erzsébet, Kanalas Renátó, Kovács Enikő, Kovács Gergő, Ráski Lajos, Seres Zsolt népszerűsítette a lábtoll-labdázást.

Az első napon sok Magyarországon élő és tanuló külföldi migráns is lábtoll-labdázott a Sport, ami összeköt című svájci támogatású BeFitIn program keretében, amelyhez a Magyar Lábtoll-labda Szövetség is csatlakozott.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Csák Vivien, Fehér János és Hornyák Erzsébet

 

A második nap a családoké volt. Egymás után jöttek a családok kisebb-nagyobb gyerekekkel. Volt, ahol az egész család lábtoll-labdázott és szepatakázott. Volt, amikor az apuka nem akart továbbmenni, volt, amikor a gyerekek akartak még a lábtoll-labda pályán maradni. A második napi résztvevők többsége pontgyűjtő füzettel kereste fel a sportági helyszíneket. A 40 matricát összegyűjtők ajándékot kaptak és sorsoláson vettek részt. A nap végére sok füzetbe került a sepak takraw kipróbálását bizonyító 15-ös és a lábtoll-labdázást igazoló 16-os mosolygós matrica.

A lábtoll-labdázók is sok sportágat kipróbáltak. Első nap Kökény Martin volt a legaktívabb, aki a jégkorongozóknál ajándékcsomagot is nyert. Hegedűs Emesének és Váradi Krisztinának az ökölvívás tetszett a legjobban. Nagy lelkesedéssel püfölték a fiúkat.

A második nap a kajak és kenuzás vonzotta az újszásziakat, amely általában szándékos vízbe borulással fejeződött be. Jól jött a forróságban a frissítés.

Az első napra tervezett színpadi bemutatót elfújta a szél. Helyette rövid időre feltűntek az újszásziak a TV2 tudósításában. A második napon szinte egész nap lábtoll-labdázásra alkalmas szélcsend volt. Mire a színpadi bemutató következett, már viharfelhők gyülekeztek, és szél is feltámadt. Becskereki László, Farkas Lilla, Kanalas Renátó és Ráski Lajos azonban a szél ellenére látványos bemutatót tartott a nagyszínpadon.

Hivatalos honlap: www.sportagvalaszto.hu

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.