Szeptember 1-től szeptember 5-ig Vietnam déli részén, a Ho Shi Minh Citytől 150 kilométerre lévő Chao Lanh városában Dong Thap tartomány székhelyén rendezik a lábtoll-labdázók hetedik világbajnokságát. A válogató versenyek eredményeként négy egyesület versenyzői szereztek jogot a vb részvételre. A tizenkét fős versenyzőkeretben hat újszászi kapott helyet. Egyéniben Tóth Gábor készül éremszerzésre. A nőknél hármasban Ézsiás Kitti, Joó Anett, Makai Gréta, Vágó Henriett, női párosban Kapás Ágnes és Vágó Henriett lépnek pályára. A vegyes párosban Tóth Gábor és Kapás Ágnes szeretné megismételni a legutóbbi világbajnokságon elért harmadik helyezését.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér Judit

 

A Vietnamban nemzeti sportnak számító lábtoll-labdázásban várhatóan a hazaiak és a kínaiak osztoznak majd a világbajnoki címeken. Magyarország legjobb európaiként a bronzérmekért küzdhet majd Hongkong, Makaó és Szingapúr csapataival.

Kézér Zsolt játékvezetőként utazik a vb-re. A csapattal tart Veres Pál, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnöke és Fehér János főtitkár is, akik szeptember 3-án a vb helyszínén a Nemzetközi Lábtoll-labda Szövetség (ISF) közgyűlésén vesznek részt.

A magyar delegáció Isztambul érintésével repül Ho Shi Minh Citybe. Onnan háromórás buszozással érkezik majd a Mekong-deltájában lévő egzotikus versenyhelyszínre.

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.