Március 20-án a Magyar Lábtoll-labda Szövetség TÁMOP 6.1.2.–11/1-2012-0653 számú Egészségnevelés és szemléletformálás Újszászon lábtoll-labdázással című pályázatának keretében a harmadik játszóházban vettek részt az óvoda Méhecske csoportjának tagjai és szüleik, és az egészséges életmódhoz kapcsolódó játékokat játszottak. Az első játék az ételkóstoló volt. A gyerekeknek bekötött szemmel kellett felismerniük és csoportosítaniuk az egészséges és az egészségtelen ételeket. Az egészségtelen ételek közé a zsíros kenyér, a szalonnás kenyér, a kolbászos kenyér, a kukorica kuki, a csokoládé és a vaníliás karika került. Az egészséges táplálékok közé a sajtot, a joghurtot és a különböző zöldségeket és gyümölcsöket sorolták. A kóstolás közben az óvó nénik megbeszélték a gyerekekkel, hogy nem mindig az az étel az egészséges, amelyik a legjobban ízlik (pl. a csokoládé).

A második játékban a különböző gyümölcsöket – alma, banán, eper, kiwi, körte, narancs, mandarin – és a különböző zöldségeket – karalábé, karfiol, sárgarépa, paradicsom, paprika, retek – kellett ízleléssel, kóstolással felismerni.

A harmadik játék a gyümölcs barchoba volt. Aki kitalálta a gyümölcs nevét, hazavihette a nyereményt. Egy gyümölcs volt, amit nem ismertek fel, nem találtak ki. Ez a pomelo volt, amit aztán közösen elfogyasztottak.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János

 

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.