Március 12-én a Magyar Lábtoll-labda Szövetség TÁMOP 6.1.2.–11/1-2012-0653 számú Egészségnevelés és szemléletformálás Újszászon lábtoll-labdázással című pályázatának keretében második alkalommal vettek részt főzőnapon az óvoda Méhecske csoportjának tagjai és szüleik. A második főzőnapon egyszerűen elkészíthető egészséges ételek közös létre hozása volt a feladat. A jó hangulatú munka közben az egészséges ételekről, az egészséges táplálkozásról beszélgettek a résztvevők.
Az ételek készítése több csoportban, több asztalnál folyt. Az egyik asztalnál a gyerekek lelkesen hámozták, darabolták az almát, a banánt, kiwit és a narancsot, majd keverték össze gyümölcssalátává. A másik asztalnál a szintén négy gyümölcsből álló fitnesz turmix készült. Itt a különösen izgalmas művelet a turmixolás volt. A harmadik asztalnál egy kevésbé ismert étel, a zabpehely kása összetevőit mérték a gyerekek egy nagy lábasba, majd alaposan összekeverték és a konyhában megfőzték, a tálaláskor földieperrel és szőlővel díszítették. Mind a három étel jól sikerült, és nagyon ízlett mindenkinek.
Fotó: Fehér János és Rácz Árpád