2012. június 1-2. Budapest

Június 1-jén, pénteken kezdődött a jubileumi X. Budapesti Nagy Sportágválasztó, melyet Czene Attila, sportért felelős államtitkár nyitott meg. Az olimpiai bajnok úszó megnyitó beszédében elmondta: „Célunk az, hogy Magyarországon egyre több ember számára váljon természetessé a sportos életmód.” Czene Attila kiemelte, bízik abban, hogy a nap során valamennyi „sportágválasztó” közelebb kerül valamelyik sportághoz, s a sporttal való kapcsolatuk egy életre fog szólni.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János

 

A kétnapos rendezvényen 84 sportág jelenik meg azzal a céllal, hogy segítse a gyermekek és felnőttek sportágválasztását, a sport népszerűsítését. A lábtoll-labdát és rokon sportágát, a szepatakát Fehér János vezetésével az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület versenyzői – Kanálos Júlió, Kanálos Róbert, Molnár Dániel, Molnár Gergő, Seres Zsolt, Tálas Gergő, Zele Richárd – képviselték. A lábtoll-labda részére biztosított pályán bemutatóztak és játszottak az érdeklődőkkel. Kanálos Júlió és Kanálos Róbert színpadi bemutatót is tartott, amely a szeles idő ellenére nagyon jól sikerült: Kétlabdás játékuk és zsonglőrködésük nagy sikert aratott.

Az első napon az előre regisztrált óvodák és iskolák csoportjaiban közel ötezren látogattak ki a sportágválasztóra. Közülük sokan kipróbálták a lábtoll-labdázást. A visegrádi Áprily Lajos Általános Iskola tanulói testnevelő tanárukkal együtt játszottak. A balatonlellei Általános Iskola testnevelője, Graszl Norbert pedig lábtoll-labda edzést tartott tanítványainak. Péntek délután és szombaton pedig már a nagyközönség is birtokba vehette a területet.

Szombaton rengetegen választották programjuknak a rendezvényt, több mint 9000 látogató kereste fel a Merkapt Maraton Sportközpontot. A szombati rohamot Bábosik Ádám, Bábosik Ferenc, Fehér János, Juhász Patrik, Kanalas Renátó, Kovács Márton, Kovács Gergő, Pető Tibor és Seres Zsolt állta. Játszottak az apukákkal és az anyukákkal, dobálták, rúgták a labdát a gyerekeknek, és ragasztották a teljesítők kiskönyvébe a matricákat.

A lábtoll-labdázók a 84 sportágból sokat kipróbáltak. Többek között akrobatikus kosárlabdáztak, barantáztak, floorballoztak, jégkorongoztak, lovagoltak, minifociztak, sakkoztak és tamburellóztak.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.