2011. augusztus 15. Újszász

A reggelig tartó Kasza-diszkó ellenére több mint hetvenen vettek részt a szolnoki strandoláson, és áztatták magukat a kellemes meleg vízben. A strand után egy kis Szolnokkal való ismerkedés keretében a nemzetközi társaság átsétált a Tiszavirág-hídon.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér Judit

 

Az egyéni verseny délután három órakor kezdődött. A Hungarian Openek történetében ilyen sokan még nem egyéniztek. A férfiaknál 150-en a nőknél 62-en neveztek. Különösen a férfi létszám adott nehéz feladatot a verseny rendezőinek. A férfiak este 23 óráigg játszottak. Míg a tornacsarnokban a férfi mérkőzések zajlottak, a művelődési házban megkezdődött a showműsor. Az első szám a Nosza mami huszárok lendületes bevonulása és parádézása volt. A huszárok után Barta Petra és Győrfi Barbara botgyakorlata következett. A csinos lányok a szűk és alacsony helyen is ördöngősen forgatták, dobálták botjaikat. Utánuk a Senorák Boney M zenére arattak nagy sikert. Laskiné Spingár Éva (Szepetnek) és Tóth István (Újszász) humoros playback négykezessel szórakoztatták a közönséget. Németh Balázs (Cserszegtomaj) gitárkísérettel két dalt adott elő. A második a közönség nagy örömére az Újszász dala volt. Tóth Gergő (Újszász) most nem gitárosként, hanem énekesként szerepelt. Két népszerű slágert énekelt. A verseny újoncai, a tápióbicskeiek a műsorban is felléptek. Prokkain Bettina és Prokkain Lilla a Für Eliset játszották négykezes változatban. Varga Frida (Újszász) nehéz elemekből álló látványos balettjével színesítette a programot. Francois Grignard (Franciaország) és a verseny kék pólójából kendőt kötő fiú tánckar tagjai vastapsot kaptak. A Billy Robson vezetésével Beatles parókában és ruhában színre lépő angolok fergeteges hangulatot teremtettek. Természetesen elénekelték a Yesterdayt és YMCA dalt is. Nikosz Ntaioglou (Görögország) kungfu gyakorlatával, ugrásaival és szaltóival kápráztatta el a nézőket. Bagos Viktória (Királyhelmec) szép hangja, átéléssel előadott dala mindenki számára emlékezetes marad, akárcsak Michael Nölle (Németország) virtuóz gitárjátéka. A Flying Feet Haspe kórusa azt énekelte „Federfussball is the best”. A lábtoll-labda a legjobb. És ebben mindenki egyetértett. Az utolsó szám a vajdasági királyhalmiaké volt, amelyben Szalma Imre nyári mikulásként, Szarapka Rudolf pedig tv-maciként szerepelt. A királyhalmiak a színpadról lejőve az egész termet megtáncoltatták. Az est kólóval zárult.

A napnak azonban még nem volt vége. Sándor Nóra éjszakai zumbára hívta a vállalkozó kedvűeket, a Szász Vendégházban pedig alkalmi koncertet adott a „consetti Beatles”. Az örömzenéléshez többen csatlakoztak.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.