Március 24-én Budapesten a Magyar Sport Háza Konferenciatermében tartották "A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2010" díjátadó ünnepségét, amelyen Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter ünnepélyes keretek között adta át „A Magyar Köztársaság jó tanulója - jó sportolója 2010” pályázat díjazottjainak az elismerést. A kiemelkedő tanulmányi- és sporteredményeket jutalmazó pályázatot több mint húsz éve hirdetik meg, a 2010. évi kiírásra összesen 407 fiatal jelentkezett. A címre – az általános iskolástól az egyetemistáig – több korosztályban is lehetett pályázni tanulmányi eredménytől, valamint sportteljesítménytől függően. A pályázat kiírásában a Nemzeti Erőforrás Minisztérium mellett közreműködött a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Bogár László és Fehér János

 

A nemzeti erőforrás miniszter beszédében hangsúlyozta, a pályázat célja az volt, hogy ösztönözze az ifjúságot fizikai és szellemi képességeinek fejlesztésére, de fontos szempont volt az utánpótlás-nevelés célkitűzéseinek segítése, továbbá, hogy a diákok ápolják a fair play szellemiségét. „Meg kell dolgoznunk minden győzelemért, legyünk a sportpályán vagy a tanteremben!” – emelte ki Réthelyi Miklós.

A március 24-i díjátadón nyolcvanhat diák vehette át kiváló teljesítményéért az oklevelet. Az elismerésben részesültek között öt lábtoll-labdázó volt. Vágó Henriett az Újszászi Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola, Szabó Nóra pedig a szolnoki Varga Katalin Gimnázium tanulójaként, Bogár László a Kodolányi János Főiskola média szakos hallgatójaként, Boros Péter a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdász hallgatójaként, Varga Rita az ELTE Bölcsészkarának koreai-kínai nyelvszakos hallgatójaként érte el kiváló tanulmányi eredményét. Kimagasló sporteredményeiket az Újszászi VVSE lábtoll-labda szakosztályában és a magyar válogatottban teljesítették. A díjazottakat szüleik is elkísérték az ünnepségre. Hiányzott az ünnepségről a Vietnamban ösztöndíjasként tanuló Varga Rita, akinek oklevelét csapattársa, Szabó Nóra vette át.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.