2016. szeptember 16-17-én rendezték Budapesten a Merkapt Sportközpontban a XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztót. Fantasztikus élményeknek lehettek részesei a látogatók az első napon. A rendezvény 9 órakor kezdődött, az iskolák és az óvodák szervezésében többezer gyermek lépte át a kapukat és ismerkedett meg a jelenlévő 103 sportággal. Dr. Szabó Tünde, az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának államtitkára 10 órakor köszöntette az eseményre látogatókat, és hivatalosan megnyitotta a XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztót. Az államtitkár köszöntője után „leszállt az olimpiai aranygép” a nagyszínpadra. Tapsvihar fogadta az olimpikonokat, és méltán nevezhető történelmi pillanatnak az a csoda, amiben a látogatók részesültek, hiszen 31 olimpiai érem tulajdonosa mosolygott a látogatókra és buzdított mindenkit sportolásra.

 

Google Photos

Fotó: Fehér János

 

A lábtoll-labda évek óta jelen van a Nagy Sportágválasztón. Az idén két rokon sportággal is bővült a kínálat. A lábtoll-labda mellett a sepaktakraw és a shuttleball labdát is rúghatták az érdeklődők. Mindhárom labdával ügyesen bántak az Újszászi VVSE utánpótlás korú lábtoll-labdázói – Bakó Lili, Czétényi Klaudia, Csák Vivien, Farkas Balázs, Hornyák Erzsébet, Kanalas Renátó, Kenyeres Bernadett, Kenyeres Krisztián, Konka Tímea, Kovács Enikő, Rab Alexander, Sebők Roland, Szaszkó Dorka, Tamás Patrik, Tóth Kitti –, akik Fehér János és Paróczi Mária kíséretében labdáztak az első napon. A kellemes, majdnem szélcsendes időben sokan játszottak, sokan rúgták az ázsiai eredetű labdákat. A színpadi bemutató idejére aztán feltámadt a szél. Csák Vivien, Farkas Balázs, Kanalas Renátó és Szaszkó Dorka a szélben is mindent megpróbáltak a labdákkal. A labdarúgó Európa-bajnokság és a riói olimpia sztárriportere, Hajdú B. István közvetítette, kommentálta a látottakat és kérdezte Fehér Jánost a sportágakról.

A második nap Tóth Roland vezetésével Bereczki Róbert, Csák Vivien, Ézsiás Fanni, Farkas Lilla, Farkas Marcell, Farkas Péter, Hornyák Erzsébet, Kovács Evelin, Kökény Martin, Rab Alexander, Szaszkó Dorka, Tóth Kitti összeállításban utaztak Budapestre az újszásziak, ahol szakadó eső várta őket. Az esőszünetekben voltak bátor próbálkozók, de a második, a családi napon megszokott roham elmaradt, mint a programtorlódás miatt a színpadi bemutató is.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.