Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amely 2015 szeptemberében indult, és minden évben megrendezik a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. A rendezvénysorozat mindenkinek szól, életkortól vagy edzettségi szinttől függetlenül. A Sporthét célja, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze az európaiakat, és hogy a mindennapokban több időt tudjanak szánni a sportolásra. A kampány egész Európára kiterjed, 31 ország csatlakozásával. A hivatalos nyitóeseményt Kassán rendezik, itthon pedig a nemzetközi elvárásoknak megfelelően, szeptember 10. és 18. között tart az eseménysorozat, amelyet a Magyar Szabadidősport Szövetség szervez. A fő cél, hogy a hét során minél több magyar tegyen az egészségéért, és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország. A rendezvény keretében az új tevékenységek mellett helyet kapnak az európai, tagállami, regionális vagy helyi szinten már meglévő, sikeres kezdeményezések is. Az Európai Sporthét négy téma – az oktatási környezet, a munkahely, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré épül. E témákban a kezdeményezések és rendezvények széles körét rendezik meg szeptemberben Európa-szerte.

Újszász két rendezvénnyel csatlakozott az Európai Sporthéthez. A szeptember 10-11-i Lábtoll-labda Újszász Kupával és a szeptember 18-i XXXII. Újszászi Futónappal.

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.