Szeptemberben első alkalommal rendezik meg az Európai Sporthetet, hogy azon minél több embert mozgásra bírjanak, és ezáltal a rendszeres sportolást népszerűsítsék.  A sporthét hivatalosan szeptember 7. és 13. között zajlik majd Európa 31 országában, Magyarországon azonban hetedikétől egészen a hónap végéig lehet csatlakozni a kezdeményezéshez. 

Az Európai Bizottság felhívja a sportegyesületeket, iskolákat, közösségi csoportokat és az egyéneket is, hogy vegyenek részt, és szervezzenek sporteseményeket saját közösségükben. A program égisze alatt lehetnek kisebb-nagyobb események - az új ötletektől kezdve a régen tervezettekig, a nyílt labdás edzésektől a szervezett sétákig, minden sporttevékenység elképzelhető.

Magyarországon szeptember 16. és 20. között zajlik az Európai Sporthét kiemelt eseménye, amelyet Szolnokon bonyolítanak le. Ez a Tiszaligeti Sportnapok. A rendezvényről minden információ megtalálható a tiszaligetinapok.hu oldalon.

A 2014-es Eurobarometer felmérés szerint az európai lakosság 59%-a soha vagy nagyon ritkán sportol, míg a legutóbbi Egészségügyi Világszervezet által publikált jelentés alapján 2030-ra az európai lakosság 80%-a válik túlsúlyossá. Ezt a kihívást célozva, az Európai Sporthét alatt előtérbe kerülnek a sportolás egészségre és általában a gazdaságra gyakorolt pozitív hatásai.

Az Európai Sporthét magyarországi koordinátora a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ).

Mozdulj Te is Európával!

 

Újszász három rendezvénnyel csatlakozott az Európai Sporthéthez:

  • a szeptember 12-13-i a Felnőtt Lábtoll-labda Újszász Kupával,
  • a szeptember 20-i 31. Újszászi Futónappal
  • és a szeptember 26-i gyermek és serdülő lábtoll-labda versennyel.

 

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.