Elutazott Rómába a magyar lábtoll-labda válogatott, ahol 2015. szeptember 1-jén kezdődnek a 8. Lábtoll-labda Világbajnokság küzdelmei. Szeptember 1-jén délután a sorsolás után azonnal a vegyes párosok kezdik a versenyt, amelyben Európa-bajnokként a Tóth Gábor (Újszászi VVSE) és Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) összeállítású kettős igyekszik felvenni a versenyt az ázsiaiakkal. Szeptember 2-án délelőtt a csapat selejtezők is elkezdődnek. A férfi csapatversenyben az Újszászi VVSE Európa-bajnok versenyzői: Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Kézér Zsolt és Tóth Gábor képviselik Magyarországot. A női csapatban a szintén Európa-bajnok Nagykanizsa Zemplén SE ifjúsági és junior lányai: Kunics Réka, Morvai Noémi és Vlasics Dalma mérkőznek. A tapasztalt, kétszeres vb bronzérmes újszászi Kapás Ágnes segít nekik. A csapatok szeptember másodikán csak délelőtt játszanak. Délután Rómával ismerkedhetnek a világbajnokság résztvevői. Este az Angyalvárban tartják a verseny megnyitóját.

Harmadik nap Herczeg Gábor (Újszászi VVSE) és Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) indul az egyénikben.

Szeptember 4-én egynemű párosok következnek. Férfi párosban a Herczeg Gábor, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) duótól várható a bronzérem megszerzése. A nőknél a Kunics Réka, Morvai Noémi (Nagykanizsa ZSE) kettősre vár ugyanez a feladat.

A negyedik nap délelőttjén a csapatverseny helyosztóival folytatódnak a küzdelmek, délután pedig a csapat és az egyéni döntőkkel fejeződik be a világbajnokság.

 

Herczeg Gábor, Kézér Zsolt, Fehér János, Becskereki Sándor és Tóth Gábor

 

Kapás Ágnes

Fotó: Fehér Judit

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.