2015. június 5-én a Fejér megyében, Martonvásár szomszédságában található Ráckeresztúron, a Petőfi Sándor Általános Iskola Egészség napján lábtoll-labdáztak az Újszászi VVSE utánpótlás versenyzői – Balogh Noémi, Barta Karolina, Czipó Péter, Ézsiás Fanni, Kovács Evelin, Kökény Martin –, akik a nap folyamán Fehér János vezetésével három bemutatót tartottak. Az elsőn a felső tagozatosok vettek részt, akik Kökény Martin és Ézsiás Fanni dekázása és trükközése, majd a különböző játékformák megtekintése után rövid rúgás gyakorláson vettek részt. A térd, a lábfej, a belső, a külső és a sarokrúgások, a mellkas érintés, a vállazás és a fejelés gyakorlása után voltak fiúk, akik Martin zsonglőrködését is megpróbálták utánozni. A szabad játék során a hálónál is bátran játszottak a ráckeresztúriak. A felsősök programja a távolba rúgó versennyel fejeződött be, amely során Tóth Rajmond rúgta legmesszebbre a labdát.

A második bemutatón, az 1-2. osztályosok bemutatóján résztvevők a csapat, a páros és az egyéni játékot bemutató mérkőzések során lelkesen szurkoltak. A terem egyik fele a fiúkat, a másik a lányokat biztatta. A lábtoll-labdázás során a kicsiknek nagyon tetszettek a különböző egyensúlyozó gyakorlatok: labdahordás a fejtetőn előre-hátra sétálva, séta közben leguggolva-felállva. A rúgásokkal is bátran próbálkoztak.

A harmadik bemutatón a 3-4. osztályosok vettek részt. A mérkőzéseken hangosabb volt a szurkolás, mint a kicsiknél. Jól ment a lábtoll-labdázás is. Nyüzsgött a terem a lábtoll-labdázó gyerekektől.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.