2015. május 29-én és 30-án rendezték a 16. Budapesti Nagy Sportágválasztót. Az első nap 130 oktatási intézmény iskolásai, óvodásai látogattak ki a Merkapt Sportközpontba és ismerkedtek meg, próbálták ki a jelenlévő 107 sportágat.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Csák Vivien és Fehér János

 

A lábtoll-labdát és rokon sportágát a szepatakát az Újszászi VVSE versenyzői – Barta Dóra, Bolyós József, Csák Dávid, Csák Vivien, Diós Letícia, Ézsiás Fanni, Ézsiás Zsófia, Fehér János, Fehér Valéria, Frankó Katalin, Hornyák Erzsébet, Kanalas Renátó, Kanálos Júlió, Kanálos Róbert, Kovács Brigitta, Molnár Dániel, Seres Zsolt, Szaszkó Dorka, Zsemlye Adrienn – mutatták be a nagyszámú érdeklődőnek.

A lábtoll-labda a nagyszínpadon is bemutatkozott: Csák Dávid, Kanálos Júlió, Molnár Dániel és Kovács Márton tartottak látványos bemutatót.

A lábtoll-labdázók sok sportágat (legalább harmincat) kipróbáltak. Többek között florballoztak, fociztak, eveztek, sárkányhajóztak, íjászkodtak, lovagoltak, tamburellóztak. A legkülönlegesebb sportágat, a terem vagy művészi kerékpározást azonban Kovács Brigitta próbálta ki, aki a romhányi teremkerékpárosok legjobbjának a nyakába ült és bátran elviselte, hogy egy keréken karikázzanak vele.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Barta Karolina és Fehér János

 

A Nagy Sportágválasztó második napja, a családi nap nagyon sok látogatót hozott. A két nap során összesen 22000-en látogattak ki a Merkapt Sportközpontba. A lábtoll-labda pályánál is folyamatos üzem volt. Sorra érkeztek pontgyűjtő füzeteikkel a családok. Volt, amikor az apuka vagy anyuka szerette volna kipróbálni a lábtoll-labdázást. Volt, amikor a gyerekek ácsingóztak a különleges labda után. Kis segítséggel előbb-utóbb az egész család lábtoll-labdázott. A második napon Balla József, Barta Karolina, Becskereki László, Czipó Péter, Csák Vivien, Farkas Levente, Farkas Lilla, Fehér János, Hornyák Erzsébet, Juhász Patrik, Kovács Enikő, Kovács Evelin, Kovács Gergő, Kökény Martin, Németh Márk, Tamás Patrik, Vachal Krisztina, Válint Attila és Válint Boglárka rúgta a labdát az érdeklődőkkel.

A színpadi bemutatón a többségében lányokból álló – Farkas Lilla, Kovács Enikő, Kökény Martin, Vachal Krisztina – csapat szép sikert aratott.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.