2011. április 14-én Rákóczifalván rendezték változatos időjárásban öt csapat részvételével az 1998 -1999-ben született fiatal labdarúgóknak a kistérségi kispályás diákolimpiai tornát. Hol sütött a nap és kellemes volt az idő, hol a felhők eltakarták a napot és hűvös volt, hol pedig áztak a játékosok. Az újszászi fiatalok követték az időjárás változását, és épp így játszottak a pályán is. Volt, hogy helyenként szép játékot mutattak be és gólokat szereztek, de volt, hogy mindent beleadva, küzdve is csak balszerencsések voltak, és akadt olyan is, hogy teljesen szétesett a játékuk. A csapatban szerepelt két olyan játékos is, akik a korosztálynál fiatalabbak voltak és nagyon szép teljesítményt nyújtottak, sőt Tálas Krisztián két gólt is szerzett.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Szurmai Tibor

 

Eredmények:

Kőtelek – Besenyszög: 2 – 1
Újszász – Zagyvarékas: 0 – 1

Két egyforma erős alakulat csapot össze, ahol egy szerencsétlenül megpattant labda az újszászi kapuban kötött ki. Tovább súlyosbította a helyzetet az is, hogy Kenyó Márk az ellenfél kapusával ütközve megsérült, és nem tudta folytatni a játékot. Az utolsó másodpercig küzdöttek a Vörösmartys diákok, de nem sikerült egyenlíteniük.

Rákóczifalva – Kőtelek: 1 – 1
Besenyszög – Újszász: 1 – 1
Gólszerző: Konka Csaba

Nagy küzdelem után sikerült az újszászi fiataloknak megszerezni az első góljukat. A válasz egy furcsa gól volt, ugyanis az ellenfél játékosa háromszor is kézzel érintette a labdát, mire kapura lőtt. A bírói hiba miatt nem sikerült győznünk.

Zagyvarékas – Rákóczifalva: 1 – 0
Kőtelek – Újszász: 6 – 3
Gólszerzők: Tálas Krisztián 2, Kanalas Renátó

A mérkőzés elején rendezetlen felállás miatt gyorsan háromgólos hátrányba kerültek az újszásziak. Tálas Krisztián bátor játékának is köszönhetően, a félidő végére sikerült egyenlíteni, de sajnos a második részben már szétesett a csapat, nem tudták tartani a korábbi tempót, és újabb gólokat kaptak.

Zagyvarékas – Besenyszög: 2 – 0
Rákóczifalva – Újszász: 3 – 2
Gólszerző: Kanálos Róbert 2

Fiatal labdarúgóink végig egyenlő ellenfele volt a Rákóczifalvaiaknak. Kemény, gyors és technikás focit mutatott be mindkét csapat, amelyben az újszásziak maradtak alul.

Zagyvarékas – Kőtelek: 3 – 4
Besenyszög – Rákóczifalva: 1 – 2

 

Végeredmény:

1. Petrovay Általános Iskola, Kőtelek
2. Damjanich Általános Iskola, Zagyvarékas
3. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Rákóczifalva
4. Chiovini Általános Iskola, Besenyszög
5. Vörösmarty Mihály Általános Iskola Újszász

 

1. Kőtelek 4 3 1 0 13 8 +5 10
2. Zagyvarékas 4 3 0 1 7 4 +3 9
3. Rákóczifalva 4 2 1 1 6 5 +1 7
4. Besenyszög 4 0 1 3 3 7 -4 1
5. Újszász 4 0 1 3 6 11 -5 1

 

Összességében elmondható, hogy fegyelmezettebb, motivált játékkal és egy kis szerencsével, akár tovább is juthatott volna a csapat a megyei elődöntőbe.

Tóth Gábor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.