Három mérkőzés után ötven százalékos teljesítménnyel – egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, 7-5-ös gólkülönbséggel – a 7. helyen zárta az augusztust a megyei I. osztályban az Újszászi VVSE felnőtt labdarúgó csapata. Az ifjúságiak két győzelemmel és egy döntetlennel a negyedik helyen állnak.

2010. augusztus 14. I. forduló

Túrkeve – Újszász 2-2 (0-2)
Túrkeve, 200 néző. Vezette: Kormos Gábor

Újszász: Kovács György – Farkas Gábor, dr. Katona Károly, Rézsó Tamás (Czifra Gábor), Lengyel András, Sipos Zsolt, Szurmai Tibor (Varga Krisztián), – Balogh Zsolt (Dóra Ákos), Mérész Zoltán, Czibak Atttila, – Konka Csaba (Kovács Szabolcs).
Góllövők: Mérész (43. perc), Czibak (45. perc)

Túrkevén kezdődött meg számunkra a 2010/2011-es megyei I. osztályú bajnokság, s ismerve a vendéglátó játékerejét könnyebb kezdést is el tudtunk volna képzelni. Tavaly ugyanitt 2-0-ás bravúros győzelmet arattunk. Ezzel az eredménnyel valószínűleg most is mindenki elégedett lett volna. Balszerencsésen indult a mérkőzés, hiszen Konka Csaba sérülés miatt elég hamar kidőlt a sorból. A helyére Kovács Szabolcs jött be. A 43. percben mégis mi örülhettünk! Mérész végzett el egy szabadrúgást az oldalvonal mellől, a kaputól kb. 35 méterre. Mindenki beadásra számított, ám Zoli inkább a kapura lőtte a labdát. Jól tette, hiszen a labda a kapu jobb felső sarkában kötött ki. A félidő utolsó percében Czibak szerzett labdát a félpályánál, hosszan szöktette magát egészen a 16-os vonalig, és onnan gyönyörű mozdulattal csavart a kapu jobb felső sarkába. A lehető legjobbkor rúgtuk a második gólunkat, így kétgólos előnnyel térhettünk a szünetre.
A II. félidő 58. percében egy túrkevei szabadrúgás után Horváth S. fejelt Kovács György kapujába. Ezzel szépített a hazai csapat. 2-1-es vezetésnél a 75. percben Kovács Szabolcs lépett ki gólhelyzetben, ám túrkevei védője utolsó emberként szabálytalankodott vele, így természetesen nem maradhatott el a kiállítás és a szabadrúgás sem, amit ismét Mérész végzett el a kaputól kb. 17 méterre. Ezúttal nem volt szerencséje, hiszen a felső lécet találta telibe. Nem sikerült az előnyünket növelni. Olyannyira nem, hogy még azt a kicsit is elveszítettük, hiszen a játékvezető által jelzett 3 perc ráadáson már jócskán túl jártunk, amikor egy szöglet után még sikerült felszabadítanunk, de az azt követő beadásnál a labda utat talált védőink között a hosszún helyezkedő Vargához, aki élt is a lehetőséggel és 2-2-re alakította a mérkőzést. Már mindenki úgy érezte, hogy a zsebünkben a három pont, ám mégis meg kellett elégednünk az egy ponttal, ami alapesetben nem is olyan rossz Túrkevén, de az előzmények után mondhatjuk, hogy inkább ott hagytunk két pontot, mint elhoztunk egyet.

Ifi: Túrkeve – Újszász 1-1. Góllövő: Gara László.

2010. augusztus 21. II. forduló

Újszász – Tiszafüred 5-1 (4-0)
Újszász. 150 néző. Vezetett: Szabó Sándor

Újszász: Kovács Gy. – Farkas, dr. Katona, Rézsó, Lengyel, – Sipos (Varga K.), Szurmai, – Balogh (Kovács Sz.), Mérész (Dóra), Czibak, – Konka.
Góllövők: Konka Cs. 2 (2., 35.) Czibak 2 (20., 25.)Földi (85. öngól)

Nehéz mérkőzésre számítottunk. A tavalyi bajnokságban Füreden 5-1-re, itthon 2-0-ra kaptunk ki ellenfelünktől. Itt volt a reváns ideje
Jól kezdődött a mérkőzés. Már a 2. percben megszereztük a vezetést. Rézsó Tamás bedobását (!) Konka Csaba csúsztatta Kovrig kapus felett a kapuba. Ezután Czibak percei következtek, aki a 20. és 25. percben is betalált. Már 3-0 volt a javunkra. Még nem volt vége az I. félidőnek, amikor a 35. percben Konka kapott remek labdát, amellyel egyedül tört kapura, és higgadtan helyezte a labdát a fürediek hálójába. Négygólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.
A II. félidő 50. percében a fürediek szépíteni tudtak. Tóth szögletből érintés nélkül csavarta kapunkba a labdát. Ezután helyzetek sokaságát dolgoztunk ki, de sajnos nem tudtunk túljárni az akkor már csereként beállt Magi kapus eszén. Egyedül Földinek sikerült, aki a 85. percben saját kapujába fejelt. Ezzel kialakította az 5-1-es végeredményt.
A mérkőzés összképe alapján a győzelmünk teljesen megérdemelt volt. Tálán még nagyobb arányú is lehetett volna, ha egy kicsit pontosabbak vagyunk. Sikerült visszavágnunk a tavalyi vereségért.

Ifi. Újszász –Tiszafüred 4-1. Góllövők: Földi Gergő 2, Fekete Tamás, Győrfi Richárd.

III. forduló 2010. augusztus 28.

Csépa – Újszász 2-0 (2-0)
Csépa, 200 néző. Vezette: Bodac Tamás

Újszász: Kovács Gy. – Farkas, dr. Katona, Rézsó, Lengyel, – Sipos, Szurmai (Kovács Sz.), – Balogh, Mérész (Dóra), Czibak, – Konka.

A harmadik fordulóban Csépára látogattunk. Természetesen a három pont megszerzésének reményében. Hét közben kupamérkőzést játszottunk a NB III-as Jánoshida ellen, ahol Konka Csaba góljaival 2-2-es döntetlent értünk el, ami azt jelenti, hogy a következő fordulóba jutottunk. Ellenfelünk Jászkisér lesz. Ám a jelek szerint a hétközi meccs elég sokat kivett a csapatból, hiszen szombaton elég fáradt és fásult volt a társaság. Az első húsz percben úgy tűnt, hogy mi fogjuk iránytani a mérkőzést, és mi szerezzük meg a vezetést, de a 28. percben mégis hátrányba kerültünk. A csépaiak végeztek el egy szöglettel felérő szabadrúgást, amelye Kézsmárki mindenkit megelőzve érkezett a rövidre, és lőtte a labdát a kapunk jobb alsó sarkába. Ez a gól annyira megzavarta csapatunkat, hogy teljesen csapkodóvá vált a játékunk. Nem volt két-három jó passzunk sem. A 45. percben jött az újabb hidegzuhany. Bosánszki M. ívelte fel a labdát, amit dr. Katona próbált elfejelni Talmácsi elől. Szerencsétlenségére a csatárt találta el, aki egy az egyben vihette Kovácsra a labdát, majd egy lövőcsel után higgadtan helyezett a kapunkba.
A II. félidőre úgy mentünk ki, hogy mindent megteszünk az egyenlítésért, vagy tán még a győzelem megszerzéséért is. Hiába támadtuk végig a második játékrészt szinte egykapuzva mégsem sikerült a csépai kapuba találni. Fájó vereséget szenvedtük idei harmadik mérkőzésünkön.
A vereséget nem szabad a hétközi kupameccsre fogni. Egyszerűen ilyen napunk volt. Nem jött össze semmi.
Ifi: Csépa – Újszász 1-4. Góllövők: Nagy Ákos 2, Győrfi Richárd, Nagy Gábor.

Szurmai Tibor

 

Fotó: Fehér János

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.