2015. március 14. XVIII. Forduló

Újszász – Jászapáti 1-2 (0-1)
Újszász, 100 néző. vezette: Tóth Pál

Újszász: Kovács György - Veréb Viktor, Szabó Attila, Veréb Dániel, Rédei Csaba, Lengyel András, Rézsó Péter (Gazdag Gyula), Csernus Csaba (Czibak Attila), Juhász Márk (Fekete Tamás), Sipos Zsolt, Czibak Tibor

Góllövő: Sipos Zsolt (76. perc)

 

A tavaszi szezon első hazai mérkőzését játszottuk a hétvégén Jászapáti csapata ellen. Az őszi odavágón sima, háromgólos vereséget szenvedtünk, és gyakorlatilag momentumunk sem volt. Ez a 90 perc viszont egészen másképp „nézett ki”. Rögtön kialakult egy-egy nagy helyzet mindkét oldalon, a vendégek részéről Benedek szerezhette volna meg a vezetést, míg nálunk Juhász került nagy helyzetbe, de mindkét esetben védeni tudtak a kapusok. A folytatásban sem játszottunk alárendelt szerepben, sőt volt olyan része az első 45 percnek, amikor mi támadtunk többet és nekünk voltak gólszerzési lehetőségeink. Ami nekünk nem ment, az Kotulának igen. A lehető legrosszabbkor, szünet előtt négy perccel, kb. 20 méterről szabadrúgásból csavart Kovács kapujába és szerezte meg a vezetést csapata számára. Amilyen szerencsétlenül végződött számunkra az első játékrész, olyan szerencsétlenül folytatódott a második. A 49. percben Szakali szánta el lövésre magát, labdája irányt változtatott Lengyelen, ami becsapva Kovácsot, a kapunkba hullott. Kétgólos hátrányba kerültünk, de nem adtuk fel, továbbra is becsülettel tette a dolgát mindenki. Meg is lett a gyümölcse, a 76. percben Czibak T. szöglete után Sipos fejelt a jászapáti kapuba. Nem sok idő volt már hátra, de mégis felcsillant a remény, hogy esetleg sikerülhet az egyenlítés. Előbb Kovácsnak kellett bemutatni nagy bravúrt egy közeli fejes után, ami ha gól lett volna, eldől a mérkőzés. Az utolsó lehetőség mégis a miénk volt. Rédei lábában maradt az egyenlítő gól, aki nagy helyzetben elhamarkodott döntést és rossz megoldást választott. 2-1-es vereséget szenvedtünk egy olyan mérkőzésen, ahol a helyzetek alapján egy pontot megérdemeltünk volna. A hozzáállás és a játék mindenképpen biztatónak mondható a további mérkőzésekre nézve. A következő mérkőzésen ismét hazai pályán játszunk Martfű csapata ellen.

 

Ifi: Újszász – Jászapáti 7-0
Góllövők: Szarvák Krisztián (3), Paplanos Ádám (2), Kenyó Márk, Szarvák Zsolt

Kiütéssel hozta a kötelező győzelmet ifjúsági csapatunk.

Szurmai Tibor

 

Kérjük, kedves szurkolóinkat vásároljanak támogatói bérletet!

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.