2014. szeptember 13. V. forduló

Újszász – Túrkeve 4-2 (1-1)
Újszász, 150 néző. vezette: Bán János

Újszász: Kovács György- Szabó Attila (Tímár Martin), Szurmai Tibor, Veréb Dániel, Rédei Csaba, Lengyel András, Veréb Viktor (Rézsó Péter), Csernus Csaba (Gazdag Gyula), Juhász Márk, Czibak Tibor, Sipos Zsolt

Góllövők: Sipos Zsolt (39. perc), Csernus Csaba (53. perc), Gazdag Gyula (80. perc), Czibak Tibor (87. perc)

 

Képtár | Picasa

Fotó: Fehér János

 

Az előző szezonban hazai pályán elszenvedett 5-1-es vereségért mindenképpen szerettünk volna visszavágni a túrkeveieknek. A több napja tartó esőzések után a felázott talajú pályán mindenki nagy küzdelemre számított. Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan azt egy vendéglátó csapatnak kell: rögtön próbáltuk ráerőltetni akaratunkat a vendégekre. A helyzeteink is megvoltak, de hol rossz döntést választottunk, hol pedig a túrkeveiek remekül védő kapusa tudott hárítani. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, a vendégek szinte egyetlen lehetőségükből gólt értek el. A 24. percben Varga egy kipattanó labdát lőtt kapura, amely a vizes füvön megcsúszott, és a hálóban kötött ki. Szerencsére a bekapott gól után nem törtünk össze, tovább mentünk előre, és sokadik próbálkozásunkat a 39. percben siker koronázta, amikor Sipos talált a kapuba. A lehető legjobbkor, szünet előtt jött az egyenlítő találat. A második félidőben is nagy küzdelem folyt a pályán, és az 53. percben szerzett Csernus góllal már nálunk volt az előny. Ezután érthetetlen módon „leültünk”, és könnyelműsködtünk hátul, vagy éppen fejetlenül rohantunk előre, aminek eredményeként a 68. percben Szőke góljával kiegyenlítettek a túrkeveiek. A hátralévő 20 percben nyílt sisakos játék folyt a pályán mindkét fél részéről, amelyből mi jöttünk ki jobban. A 80. percben Czibak passzából Gazdag Gyula szerezte meg vezető gólunkat és egyben saját maga első újszászi gólját. A 87. percben Czibak lemásolta az előző fordulóban Martfűn szerzett találatát, és bebiztosította a győzelmet számunkra. Saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, már az első félidőben eldönthettük volna a három pont sorsát. Pozitívum, hogy hátrányból, majd az egyenlítés után is fel tudtunk állni, gólt, gólokat tudtunk szerezni, így mindenképpen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. A következő fordulóban idegenben, Csépán szeretnénk folytatni jó sorozatunkat.

 

Ifi: Újszász – Túrkeve 3-0

Góllövők: Paplanos Ádám, Fekete Tamás, Kenyó Márk

Nem jelentett gondot ifjúsági csapatunknak a pont nélküli Túrkeve legyőzése.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.