2014. augusztus 17. I. forduló

Jászárokszállás – Újszász 1-3 (0-1)
Jászárokszállás, 200 néző. vezette: Bán János

Újszász: Lengyel Gábor- Szabó Attila, Szurmai Tibor, Veréb Dániel, Rédei Csaba, Lengyel András, Veréb Viktor, Csernus Csaba, Juhász Márk, Czibak Tibor (Gazdag Gyula), Sipos Zsolt

Góllövők: Sipos Zsolt (17. perc), Czibak Tibor (63. perc), Juhász Márk (88. perc)

Több mint két hónapos szünet után augusztus 16-án kezdetét vette a 2014-15-ös megyei I. osztályú bajnokság őszi idénye. Az öthetes felkészülési időszak alatt heti három edzéssel és egy, több alkalommal pedig két edzőmérkőzéssel készültünk az új bajnokságra. A játékos keretben hatalmas változások nem történtek, szerencsére sikerült együtt tartani a csapat „magját”. Hárman távoztak, öten pedig érkeztek. Kerekes Dávid úgy döntött, visszatér korábbi csapatához Jászalsószentgyörgyre, csak úgy mint Markót Zoltán, aki Tápiógyörgyén folytatja pályafutását. A saját nevelésű Varga Krisztián, aki végigjárta az egyesület korosztályos csapatait, majd évekig játszott a felnőtt csapatban, úgy döntött, befejezi a labdarúgást. Reméljük, döntése még nem végleges, és hamarosan újra közöttünk játszik majd. Pótlásukra Veréb Dániel, Veréb Viktor, Gazdag Gyula és ifj. Rézsó Péter érkezett, valamennyien a Szolnoki MÁV utánpótlásból. Régi-új arc az öltözőben Tímár Martin, aki önkéntes száműzetése után visszatért hozzánk. A kemény edzések és felkészülési mérkőzések után, augusztus 10-én lejátszottunk egy kupamérkőzést is Szászberken, amolyan bajnoki főpróbaként, amely nem sikerült túl jól, 1-1-es döntetlen után gyorsan elbúcsúztunk a sorozattól. Így utólag már annyira nem is bánjuk, ugyanis a lényeg az „előadás”, az első bajnoki mérkőzés volt, amely igazán jól sikerült. Fegyelmezetten és harcosan játszottunk az első perctől kezdve, amely nem igazán „ízlett” a hazaiaknak. A 17. percben szereztük meg a vezetést Sípos fejesgóljával. Még az első félidőben növelhettük volna előnyünket, de az árokszállásiak kapusa több bravúrt is bemutatott, így újabb gólt már nem sikerült szerezni. A folytatásban egy feltüzelt hazai csapat lépett pályára, veszélyes támadásokat vezettek, sokszor beszorultunk a kapunk elé. Az 59. percben össze is jött nekik az egyenlítés. Nagy F. cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd kapura spiccelt lövése felpattanva, Lengyel Gábort becsapva, a hálóban kötött ki. Félő volt, hogy az egyenlítés még jobban belelkesíti az árokszállásiakat, de szerencsére Czibak 66. percben szerzett gólja gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Ez után a gól után kissé megtört a hazaiak lendülete, jól tartottuk magunkat, sőt a 88. percben szerzett Juhász találattal végképp bebiztosítottuk a győzelmünket. Bár játékban még sokat kell javulnunk, az eredménnyel mindenképpen elégedettek lehetünk.

 

Ifi: Jászárokszállás – Újszász 1-6

Góllövők: Fekete Tamás (3), Farkas Antal (2) és Kenyó Márk

Ott folytatta, ahol az előző szezonban abbahagyta ifjúsági csapatunk. Magabiztos győzelemmel kezdtünk, de ha bajnokságot szeretnénk nyerni, akkor nem csupán hétvégén kell találkozniuk a fiúknak.

Szurmai Tibor

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.