Az újszászi U21-es labdarúgó csapat 2014. június 29-én Szerbiába utazott, ahol barátságos nemzetközi mérkőzést játszott a Tornyos csapatával.

A szinte teljesen magyar lakosságú Tornyos a Vajdaságban, Zentához közel található, és a télen az újszászi tornacsarnokban az ifjúsági csapatok részére megrendezett teremtornán ők is részt vettek. Ezúttal ők hívtak meg bennünket egy nagypályás mérkőzésre, ahol szintén csak a 21 év alatti futballisták szerepelhettek, kiegészülve csapatonként két-két idősebb játékossal.

 

Képtár | Picasa

Fotó: Szilvási Ferenc

 

Reggel korán indultunk, hiszen ilyenkor „kötelező” meglátogatni a szabadkai piacot, ahol mindenki kedvére nézelődhetett, illetve vásárolhatott. A megbeszéltek szerint 13 órakor érkeztünk meg Tornyosra, ahol nagy szeretettel és rögtön ebéddel fogadtak bennünket vendéglátóink. A mérkőzésre 17 órakor került sor, amelynek megadták a módját a hazaiak, hangosbemondón bemondták a játékosok nevét, zászlócsere volt, számunkra meglepően sok néző, a szünetben pedig a kisiskolások tartottak fergeteges bemutatót. Nem az eredmény volt a legfontosabb ezen a délutánon, de azért a történeti hűség kedvéért meg kell jegyezni, hogy 4-2-re nyertünk Veréb Viktor (2), Sípos Zsolt és Gazdag Gyula góljaival. A gólszerzők közül nem biztos, hogy mindegyik név ismerős, ennek az az oka, hogy néhány a Szolnoki MÁV-ból „kiöregedett” fiatal is velünk tartott. Lehetséges, hogy közülük egy-kettő újszászi mezbe fog öltözni a következő szezonban. A kapus, Lengyel Gábor viszont már egészen biztosan a mi játékosunk, ő eddig a Jánoshida csapatát erősítette.

A mérkőzés után közös vacsorán vettek részt a csapatok, amelyről előzetesen azt ígérték tornyosi barátaink, hogy szerény lesz, de egyáltalán nem volt az. Nagyszerűen éreztük magunkat, és a mielőbbi viszontlátás jegyében váltunk el. Végül nagy meglepetésként az egyik szponzoruk jóvoltából még körülbelül száz szál gyönyörű kardvirágot is kaptunk búcsúzóul. Nálunk jobban csak fél óra múlva a határon a vámosok lepődtek meg, mert ilyennel még nem találkoztak a praxisukban…

A csapat tagjai voltak: Lengyel Gábor, Ágoston Kristóf, Varga Martin, Rédei Csaba, Vasas Ádám, Szabó Attila, Sípos Zsolt, Mozsár József, Tolvaj Szabolcs, Hájas Levente, Farkas Antal, Veréb Viktor, Veréb Dániel, Gazdag Gyula, Baté Attila, Simon Ádám, Fodor Gergely.

Szilvási Ferenc

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.