2013. május 25. XXVIII. forduló

Szajol – Újszász 3-1 (1-0)
Szajol, 100 néző. vezette: Czékus Sándor

Újszász: Kovács György - Ágoston Kristóf (Kaló Róbert), Lengyel András, Szabó Attila, Farkas Gábor (Rézsó Tamás), - Rédei Csaba, Varga I. Krisztián, - Fekete Tamás, Sipos Zsolt, Juhász Márk, - Mérész Zoltán (Földi Gergő)

Góllövő: Rédei Csaba (90. perc)

Kiállítva: Kovács György (52. perc)

 

Már biztos bennmaradóként utaztunk a kiesés elől menekülő Szajol otthonába az utolsó előtti fordulóban. A hazaiak sorsa még mindig bizonytalan, így kulcsfontosságú volt számukra ez e mérkőzés. Alaposan feltüzelve, és sokkal aktívabban is kezdtek, a 34. percben szerezték meg a vezetést. Rédei kezére pattant a labda a tizenhatosunkon belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A végrehajtó Donkó volt, aki nem hibázott, és a bal sarokba vágta a labdát. Folytatódott csapkodó játékunk, veszélyt alig-alig jelentettünk a szajoliak kapujára. Fordulás után sem változott sokat a játék képe. Az 54. percben elaludt védelmünk. A szajoliak gyorsan elvégeztek egy szabadrúgást, ami után Bogdán vihette kapura a labdát. A kifutó Kovács a labda helyett a csatár lábát találta el, így jöhetett az újabb büntető, ráadásul a játékvezető kiállította kapusunkat. Ezúttal a csereként beálló Kaló próbálta hárítani Donkó tizenegyesét, de ő sem járt sikerrel. Kétgólos hátrányban sem álltunk vissza, ami kedvezett a vendéglátóknak. Az 59. percben Bogdán tört be a tizenhatoson belülre, a menteni igyekvő Szabó pedig elgázolta őt. Harmadjára mutatott a játékvezető a tizenegyes pontra, Donkó pedig harmadjára sem hibázott. A hátralévő időben Kaló legalább két alkalommal védett nagyot, ezzel megmenekültünk a súlyosabb vereségtől, sőt az utolsó percben Rédei fejes góljával még a szépítés is összejött. Talán túlságosan is megnyugodtunk a biztos bennmaradás tudatában, a tétnélküliség rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Gyenge napot fogtunk ki, fejben egészen máshol járt a csapat. Így, ha büntetőkkel is – amiknek jogosságához kétség sem fér, – de sima vereséget szenvedtünk. Hétvégén utolsó mérkőzésünket játsszuk Túrkevén, és szeretnénk jó eredménnyel zárni a szezont.

 

Ifi: Szajol – Újszász 2-6

Góllövők: Pető Dániel (2), Molnár András (2), Paplanos Ádám, Varga Tamás

Lendületben ifjúsági csapatunk, ismét jól játszva, szép győzelmet arattunk. Kár, hogy már csak egy mérkőzés van hátra a szezonból.

 

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.