Háromlabda verseny

Újszász, 2008. december 30.

Egyre népszerűbb – már Európa-bajnokságot is rendeznek belőle – az ütős sportágak összetett versenye, a racketlon. A racketlon versenyeken a labda nagysága növekedésének sorrendjében 21 pontos szetteket játszanak a résztvevők asztaliteniszben, fallabdában, tollaslabdában és teniszben. Az győz, aki a négy játszmában több pontot gyűjt össze. Újszászon fallabdázni nem lehet, a teniszezési lehetőségek is korlátozottak. Ellenben az asztaliteniszezéshez, tollaslabdázáshoz és a lábtoll-labdázáshoz minden feltétel adott. Ebből a három sportágból rendezte meg december 30-án év végi lazításként a lábtoll-labda szakosztály első háromlabda versenyét.

A tizenöt résztvevő izgalmas és szórakoztató versenyt vívott. Az első helyezést Tóth Gábor szerezte meg, aki a döntőben Fehér Jánost győzte le négy pont különbséggel. (Asztalitenisz 9-21, tollaslabda 21-19, lábtoll-labda 21-7). 3. Herczeg Gábor. 4. Tóth Roland, 5. Szűcs Gergely, 6. Tóth Gergő, 7. Kapás Ágnes, 8. Becskereki Sándor, 9. Harsányi Zoltán, 10. Kovács Zoltán, 11. Almási László, 12. Joó Anett, 13. Nózsi Péter, 14. Ézsiás Kitti, 15. Kaizer Ákos.

Képek a Háromlabda versenyről

Fotó: Fehér János

 

IV. Asztalitenisz Újszász Kupa

Újszász, 2008.augusztus 30.

 

 

Az Újszászi VVSE asztalitenisz szakosztálya augusztus 30-án negyedik alkalommal rendezte meg Újszász Kupa névvel DC rendszerű versenyét. Ez volt az Újszászi Kulturális és Sporthetek nyitórendezvénye. Az október 11-ig tartó eseménysorozatot Fehér János, az Oktatási, kulturális és sport bizottság tagja nyitotta meg.

Az előző versenyek jó hangulata most is szinte mindegyik környékbeli szakosztály érdeklődését felkeltette. Kilenc egyesület – Abony, Cserkeszőlő, Jánoshida, Jászberény H-Generál, Karcag, Szolnok, Szolnok Tisza SE, Szolnoki Honvéd, Tiszafüred ASE – húsz párosa nevezett a versenyre. Sajnos a kezdéskor a Jászberény H-Generál és a Tiszafüred ASE nem jelent meg, mert távolmaradásukkal nem kis bosszúságot okozva a versenybíróságnak, felborították a gondosan elkészített időrendet. A mezőny nélkülük is erős volt. NB I-es, NB II-es és III-as játékosok garantálták a színvonalat.

A párok hat csoportban kezdeték meg a rangsoroló mérkőzéseket. Két egyéni után egy párost játszottak. A páros után, ha a három győzelem eléréséhez szükséges volt, további két egyéni következett. A csoport első és második helyezettek jutottak az Újszász Kupa főtáblájára. A harmadik helyezettek a vigaszágon az Újszászi VVSE Kupáért mérkőztek.

Az Újszász Kupát  – megismételve tavalyi győzelmét – a Szolnoki Tisza SE versenyzői Fekete Soma és Leskó Márk hódították el. A döntőben 3-0-ra nyertek a Bánfi Sándor, Skumát István szolnoki páros ellen. 3. Németh Miklós, Németh Sándor (Tápiógyörgye ASK) és Gelei Sándor, Vass Imre (Szolnoki Honvéd).

Az Újszászi VVSE három egységet indított. A selejtezőkben erősnek bizonyultak az ellenfelek. Mindössze a Bakó István, Nagy Jenő páros tudott győzni 3-2-re Tápiógyörgye III. ellen. Mindhárom pár a vigaszágon folytatta. Itt már jobban ment a játék. A végén valamennyi újszászi a dobogóra állhatott. A négy közé jutásért Kovács Szilárd, Veres Zoltán – Győrvári Béla, Komáromi György (Cserkeszőlő) 3-0. Bakó István, Nagy Jenő– Gulyás Tamás, Szín Tibor (Cserkeszőlő) 3-0. A döntőbe jutásért a négy közé erőnyerőként jutó Padányi Beáta, Hortobágyiné Stejszkál Éva, dr. Sütőné Árkosi Andrea női csapat 3-1-re győzött a Bakó István, Nagy Jenő páros ellen. Kovács Szilárd és Veres Zoltán nagy küzdelemben 3-2-re verte a tápiógyörgyeiket. A döntő is szoros volt. Kovács Szilárd és Veres Zoltán egy-egy egyéni, valamint egy páros győzelemmel 3-2-re nyert. Padányi Beáta két győzelemmel igyekezett megakadályozni elsőségüket.

A hagyományoknak megfelelően most is különdíjat kapott a verseny legidősebb és legfiatalabb résztvevője, a 65 éves Komáromi György (Cserkeszőlő) és a 17 éves Fekete Soma (Szolnok Tisza SE).

Az idén is Balogh Miska bácsi főzte a jó ebédet. Most a marhalábszár pörkölttel pótolhatták az energiát az Újszász Kupa elégedett résztvevői.

A verseny támogatói: Hajdú Gyula, Lázár Richárd, Szabó János, Tenczer Tibor, Vasas László, Realspedíció Kft., Achilleus Work Kft., Újszász 2000 Alapítvány.

Fehér János

 

IV. Asztalitenisz Újszász Kupa
Újszász, 2008. augusztus 30.
1. Fekete Soma, Leskó Márk Szolnok Tisza SE
2. Bánfi Sándor, Skumáth István Szolnok
3. Németh Miklós, Németh Sándor Tápiógyörgye ASK
3. Gelei Sándor, Vass Imre Szolnoki Honvéd SE
5. Győr Róbert, Molnár Tamás Jánoshida SE
6. Csornai Csaba, Vadai László Karcag Kováts DSE
7. Gulyás Vince, dr. Sági László Szolnoki Honvéd SE
8. Némedi Zalán, Varga István Tápiógyörgye ASK
9. Dr. Farkas Béla, Kajtácsi Zoltán Karcag Kováts DSE
10. Bolyhos Ferenc, Gáspár Mihály Abony Montágh SE
Újszászi VVSE Kupa
1. Kovács Szilárd, Veres Zoltán Újszászi VVSE
2. Padányi Beáta, Stejszkál Éva, dr. Sütőné Árkosi Andrea Újszászi VVSE
3. Ferenczi Zoltán, Kovács Ferenc Tápiógyörgye ASK
3. Bakó István, Nagy Jenő Újszászi VVSE
5. Győrvári Béla, Komáromi György Cserkeszőlő
6. Józsa Tibor, Kiss Péter Cserkeszőlő
7. Gulyás Tamás, Szín Tibor Cserkeszőlő

 

 

Fotó: Fehér János, Tóth Gábor, Dr. Nagy Krisztina

 

Befejeződött a bajnokság

Május 17-én befejeződött a 2007/2008. évi megyei asztalitenisz csapatbajnokság. Jól hajrázott az Újszászi VVSE csapata és veretlen maradt a májusi mérkőzéseken.

Május 4. Cserkeszőlő–Újszász 4-14

Könnyű győzelem Cserkeszőllőn. Pontszerzők: Padányi Beáta 4, Bakó István 3, Kovács Szilárd 3, Nagy Jenő 2, valamint a Bakó-Padányi és a Kovács-Nagy páros 1-1.

 

Május 11. Újszász–Tiszafüred 9-9

Elszalasztott győzelem. A végén még a döntetlenért is kapaszkodni kellett. Padányi Beának nem ment a játék.
Pontszerzők: Kovács Szilárd 3, Bakó István 2, Veres Zoltán 2, Padányi Beáta 1, valamint a Kovács Szilárd-Veres Zoltán páros 1.

 

Május 17. Újszászi VVSE–Jászkun Volán III 14-4

Szép győzelem a lelkes szolnoki utánpótlás ellen.
Pontszerzők: Kovács Szilárd 4, Veres Zoltán 3, Hortobágyiné Steiszkál Éva 3, Bakó István 2, valamint a Kovács–Veres és a Bakó-Hortobágyiné párosok 1-1.

A bajnokságot a Mezőtúri AFC II. nyerte 46 ponttal, 2. H-Generál Jászberény 40, 3. Jászárokszállás VSE 36, …6. Újszászi VVSE 24 mérkőzésből 12 győzelem, 3 döntetlen, 9 vereség, 27 pont, 259-173 mérkőzésarány.

A Megyei Asztalitenisz Szövetség közzé tette a bajnoki év éves részletes egyéni és páros eredményeit azok között a játékosok között, akik legalább a mérkőzések felén játszottak (57 rangsorolt játékos):

17. Veres Zoltán 52 mérkőzés 32 győzelem 61.53%
18. Padányi Beáta 60 mérkőzés 36 győzelem 60.00%
19. Kovács Szilárd 92 mérkőzés 55 győzelem 59.78%
26. Bakó István 92 mérkőzés 51 győzelem 55.43%

A mérkőzések kevesebb, mint felén játszott Hortobágyiné Steiszkál Éva, aki mérkőzéseinek 68,2%-át nyerte meg.

A párosok összeállítása sokat változott. Legtöbbször Kovács Szilárd és Veres Zoltán játszott együtt. Ősszel két mérkőzést vesztettek, tavasszal veretlenek maradtak, 81.8% a teljesítményük.

Képek

Fotó: Fehér János

 

Pont nélküli március

Újszász, 2008. március

Februárban száz százalékos teljesítményt nyújtottak az újszászi asztaliteniszezők. Akkor mindhárom mérkőzésüket megnyerték. A március nulla százalékosra sikerült. Mindkét riválisuktól kikaptak, így nem sikerült előre lépniük a táblázaton.

Március 9. Jászárokszállás VSE–Újszászi VVSE 11-7

A párosok után Újszász vezetett 2-0-ra. Az egyéniben már nem ment ilyen jól.
Pontszerzők: Padányi Beáta 2, Bakó István 1, Kovács Szilárd 1, valamint a Bakó István–Padányi Beáta és a Kovács Szilárd-Veres Zoltán párosok 1-1.

 

Március 21. Tiszafüredi Pingpong Barátok Egyesülete–Újszászi VVSE 12-6

A párosok után 1-1 volt az állás. Az egyéniek során a korábbi mérkőzéseken ponterős Hortobágyiné Steiszkál Éva nem nyert mérkőzést, ezért aztán elmaradt a remélt pontszerzés. Pontszerzők: Padányi Beáta 2, Veres Zoltán 2, Bakó István 1 és a Kovács Szilárd-Veres Zoltán páros 1.

 

Februárban veretlenül

Újszász, 2008. február

Februárban a Karcagi Kováts DSE első és második csapata volt az ellenfele a megyei bajnokságban az Újszászi VVSE asztalitenisz csapatának. A karcagiak nem szívesen emlékeznek majd újszászi szereplésükre. Mindkét csapat alapos verésben részesült.

Újszászi VVSE – Karcag Kováts DSE I 15-3

Pontszerzők: Hortobágyiné Steiszkál Éva 4, Bakó István 3, Kovács Szilárd 3, Veres Zoltán 3, Bakó István-Hortobágyiné és a Kovács Szilárd-Veres Zoltán párosok 1-1.

Mindenkinek jól ment a játék. A szakosztály történetében az első győzelem a karcagiak ellen.

Újszászi VVSE –Karcag Kováts DSE II 17-1

Bakó István 4, Hortobágyiné Steiszkál Éva 4, Kovács Szilárd 4, Veres Zoltán 4 és a Bakó István-Hortobágyiné páros 1.

Mindössze egy párost nyert az ellenfél.

Tizedik győzelmével a hatodik helyre jött fel a Kovács Szilárd által vezetett csapat.

Fehér János

 

Három győzelem decemberben

Újszász, 2007. december

Jól hajrázott az Újszászi VVSE asztalitenisz csapata, és decemberben mindhárom mérkőzését megnyerte.

Újszászi VVSE–Cserkeszőllő 16-2

Hortobágyiné Steiszkál Éva 4, Kovács Szilárd 4, Padányi Beáta 4, Bakó István 3 valamint a Padányi Beáta-dr. Sütőné Árkosi Andrea páros szerezte a pontokat.

Úszászi VVSE-Tiszafüred ASE II. 14-4

Az újszászi pontszerzők: Bakó István 3, Hortobágyiné Steiszkál Éva 3, Kovács Szilárd 3, Padányi Beáta 3, valamint a Bakó István–Kovács Szilárd és a Hortobágyiné–Padányi Beáta párosok.

Jászkun Volán SC III–Újszászi VVSE 6-12

Az év utolsó mérkőzésén idegenben is jól ment a játék. Hortobágyiné Steiszkál Éva 3, Nagy Jenő 3, Padányi Beáta 3, Kovács Szilárd 2, a Hortobágyiné–Padányi Beáta páros 1 győzelmet ért el.

Három győzelmével az újszászi csapat felzárkózott a 8. helyre. Az őszi szezonban sérülés, betegség hátráltatta játékukat. Így ötven százalékos teljesítményt nyújtottak. Hat mérkőzést nyertek, hat mérkőzést veszítettek. Mérkőzés arányuk 130:86.

A megyei asztalitenisz szövetség közzétette statisztikáit. Rangsorolta az őszi szezonban legtöbbet szereplő játékosokat. Az 51 rangsorolt játékos között 15. Padányi Beáta, aki 44 mérkőzést játszott, és ebből 27-et nyert meg (67.5 %). 21. Bakó István 44 mérkőzésből 26-ot nyert (59.09 %). 31. Kovács Szilárd 48 mérkőzésből 25 győzelem (52.08 %).

A többiek különböző okokból kevesebb mérkőzést játszottak. Teljesítményük:

Dr. Sütőné Árkosi Andrea 16 mérkőzés 4 győzelem (25 %)

Veres Zoltán 20 mérkőzés 12 győzelem (60 %)

Hortobágyiné Steiszkál Éva 20 mérkőzés 13 győzelem (65 %)

Nagy Jenő 4 mérkőzés 3 győzelem
(75 %)

A páros mérkőzéseket öt kombinációban játszották. Legjobban a Bakó István-Kovács Szilárd páros szerepelt. Öt mérkőzésből négyet nyertek (80 %). Legtöbb párost Padányi Beáta-dr. Sütőné Árkosi Andrea játszotta. ők hét mérkőzésből hármat nyertek (42.5 %). Bakó István-dr. Sütőné Árkosi Andrea 2 mérkőzésből 1 győzelmet (50 %), Kovács Szilárd-Veres Zoltán 4 mérkőzésből 2 győzelmet (50 %), Hortobágyiné Steiszkál Éva–Padányi Beáta 2 mérkőzésből 2 győzelmet (100 %) ért el.

Párosban Kovács Szilárd és Veres Zoltán voltak a legjobb pontszerzők

Fehér János

III. Asztalitenisz Újszász Kupa

Újszász, 2007. augusztus 25.

Az Újszászi VVSE asztalitenisz szakosztálya augusztus 25-én harmadik alkalommal rendezte meg az Asztalitenisz Újszász Kupát. A két korábbi torna jó híre és Kovács Szilárd főrendező céltudatos szervező tevékenysége eredményeként nagyon erős mezőny nevezett a Városi Kulturális és Sportnapok nyitó rendezvényére. Tizenegy egyesület – Abony, Cegléd, Cserkeszőllő, Karcag, Mezőtúr, Szolnok Tisza SE, Szolnok Jászkun Volán SC, Tápiógyörgye, Tiszafüred, Újszász és Zagyvarékas – színeiben 45 versenyző állt asztalhoz. A színvonalat NB I-es, NB II-es játékosok garantálták, alaposan megnehezítve az NB III-ban és a megyei bajnokságban játszók életét.

A résztvevők az Újszász Kupát a hagyományoknak megfelelően az úgynevezett DC rendszerben játszották, amelyben három győzelemig a játékosok először két egyénit játszanak, az egyénik után egy páros, majd ha szükséges újabb két egyéni következik. A benevezett húsz páros négy csoportban a rangsoroló mérkőzésekkel kezdett. A csoportokból az első két helyezett jutott a főtáblára és kieséses rendszerben mérkőzött az Újszász Kupáért. A csoport harmadik, negyedik és ötödik helyezettek szintén kieséses táblán a Városi Kupáért küzdöttek.

A selejtezők során az újszásziak közül Kovács Szilárd és Veres Zoltán szerepelt jobban. Két 3-0-s vereség után Karcag csapatát szép játékkal győzték le 3-0-ra. A Tisza SE III ellen sem sok hiányzott a győzelemhez (2-3). Egy győzelemmel csoport negyedikként folytatták a versenyt. A Bakó István, dr. Sütőné Árkosi Andrea duó nehezebb csoportba került. Három 3-0-ás és egy 3-1-es vereséggel csoport ötödikek lettek.

A legjobb nyolc közé három szolnoki, három tápiógyörgyei, egy-egy mezőtúri és zagyvarékasi csapat jutott. A szolnokiak elbúcsúztatták valamennyi tápiógyörgyei párost, köztük a kétszeres címvédő, a serleg végleges elnyerésére pályázó Németh Miklós, Németh Sándor duót. A Mezőtúr–Zagyvarékas mérkőzésről nagy küzdelemben 3-2-es győzelemmel a mezőtúri Horváth Enikő, Zentai Gábor jutott a legjobb négy közé, akik aztán az elődöntőben meglepetésre az NB I-ben játszó Skumáth Isvánnal kiálló Tisza SE első csapatát is megverték 3-1-re. A másik elődöntőben Szolnok Tisza SE II – Szolnok Jászkun Volán 3-1. A fáradt mezőtúriak elleni döntőt 3-0-ra simán nyerte a Börzsei Krisztián, Leskó Márk összeállítású Tisza SE II.

Az alsó táblán is izgalmas mérkőzéseket játszottak a résztvevők. A döntőt a mezőny legfiatalabb csapata Cegléd (Ecseki Nándor, Palásti Tibor, Varga Attila) és a tapasztalt játékosokból álló Abony I (Bolyhos Ferenc, Kiss Béla, Kókai László) játszotta. Abony győzött 3-1-re. Az újszásziak egymással kerültek össze. Kovács Szilárdék nyertek 3-0-ra, akik utána a későbbi győztes abonyiakkal is szoros mérkőzést játszottak (3-1).
Különdíjat kapott a verseny legidősebb résztvevője, a 66 éves Kókai László (Abony) és a legfiatalabb versenyző, a 11 éves Ecseki Nándor (Cegléd).

A jó hangulatú verseny közben a rendezők valamennyi résztvevőt Balogh Miska féle pacallal vendégelték meg. Az ebéd és a verseny után mindenki a jövő évi részvételéről biztosította Kovács Szilárdot.

A sikeres és színvonalas rendezést Bálint Ferenc, Farkas István, Gyüre Rozália, Hajdú Gyula és Vasas László támogatása tette lehetővé.

 

Fehér János

Képek a kupáról | Eredménylista

Fotó: Fehér János és Kovács Adrienn

 

Kézdivásárhelyi bemutató

Újszász, 2007. augusztus 19.

Dobolyi Aladár európai hírű edző vezetésével a szolnoki Szent István Kupán szerepeltek a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Iskolai Sport Klub ifjú asztaliteniszezői. A több éves barátság alapján Újszász szállással segítette a kézdivásárhelyiek magyarországi versenyzését. A városunkban tartózkodó tehetségeket edzőmérkőzésre kérték a III. Újszász Kupára készülő hazaiak. A vásárhelyiek a sikeres szolnoki szereplés után, augusztus 19-én este készségesen vállalták a mérkőzést, amelyre igen erős csapatot állítottak ki. Turóczi András (román ifjúsági válogatott, a Szent István Kupa ifjúsági harmadik helyezettje), Kanabé Szilárd (román ifjúsági válogatott, a Szent István Kupa újonc kategóriájának első helyezettje), Barti Lóránd (a román ifjúsági ranglista 16. helyezettje) és Kiss Balázs összeállításban álltak asztalhoz. Az Újszászi VVSE csapatát Bakó István, dr. Sütőné Árkosi Andrea, Veres Zoltán és Kovács Szilárd alkotta. A több mint kétórás összecsapáson az erdélyi fiatalok bemutatót tartottak a korszerű asztaliteniszezésből. Az ördöngős szervák és pörgetések, a ponterős fonák és tenyeres ütések után az eredmény nem is lehetett kétséges. Mind a tizennyolc mérkőzést a vendégek nyerték. Bakó István 3, Veres Zoltán és Kovács Szilárd 4-4 játszmát nyert. Egy-egy mérkőzésen sikerült eljutniuk a döntő, az ötödik játszmáig.
A visszavágóra teremfociban került sor. A Bakó István, Fehér János, Erdei Tibor, Kovács Szilárd, Veres Zoltán összeállítású szenior csapat Erdei Tibor, Kovács Szilárd és Veres Zoltán gólerős játékával, 14-9-es győzelemmel enyhítette az asztaliteniszben elszenvedett súlyos vereséget.

Fehér János

Kézdivásárhelyi bemutató Kézdivásárhelyi bemutató Kézdivásárhelyi bemutató Kézdivásárhelyi bemutató

Kézdivásárhelyi bemutató

 

Kedden nem megy

2007. március 20.

Március 20-án kedden este játszották a tornacsarnokban az Újszászi VVSE–Karcag Kováts DSE megyei asztalitenisz bajnoki mérkőzést. A versenykiírás szerint a mérkőzést vasárnap kellett volna lejátszani, de a karcagiak a versenybizottság asszisztálásával keddre halasztották a mérkőzést.
A hétközi mérkőzés nem volt igazán jó az újszásziaknak. Fáradtan, szétszórtan játszottak. Öt mérkőzést veszítettek 3-2-re. A végeredmény súlyos vereség: 3-15. A pontokat a Kovács Szilárd-Veres Zoltán páros, Bakó István 1 és Kovács Szilárd 1 szerezte.
"Ez volt az utolsó eset, hogy a kiírástól eltérő időben játszottuk le a meccset, mi sem kaptunk kedvezményt az árokszállási meccsre" nyilatkozta elkeseredetten Kovács Szilárd szakosztályvezető.

 

A hetedik helyen

2006. december

Decemberre egy mérkőzése maradt az Újjszászi VVSE asztalitenisz csapatának. Az év utolsó bajnoki mérkőzésén Újszászi VVSE–Jászárokszállás SE 6-12. A tornacsarnok foglalatsága miatt a középiskola tornatermében lejátszott mérkőzésen a párosok játszmái után még 1-1 volt az eredmény. A Kovács Szilárd-Veres Zoltán duó 3-1-re nyert, míg a Bakó István-Nagy Jenő páros 3-2-re elveszítette mérkőzését. Az egyénikben aztán felülkerekedtek az árokszállásiak. Bakó István két, Kovács Szilárd, Nagy Jenő és Veres Zoltán egy-egy ellenfelet tudott legyőzni. A csapat a középmezőnyben, tizenegy csapatból a hetedik helyen zárta az őszi szezont. 4 győzelem, egy döntetlen, 5 vereség, 9 pont, 74-106 játszmaarány.

A megyei szövetség kiértékelte és közzé tette az őszi teljesítményeket. Az újszászi csapat legjobbja Bakó István volt, aki 40 mérkőzést játszott és ebből 19-et nyert meg (47.5 %).Nagy Jenő 40/17 (42.4 %), Veres Zoltán 36/14 (38.9%9, Kovács Szilárd 40/13 (32.5%). Egy alkalommal játszott dr. Sütőné Árkosi Andrea, aki négy mérkőzésből kettőt nyert. A párosok közül a Kovács Szilárd–Veres Zoltán 44.4%-os, a Bakó István-Nagy Jenő 40%-os teljesítményt nyújtott. A csapat Tápiógyörgyén a hajnalig tartó karácsonyi versenyen zárta az évet. Sok idő nincs a pihenésre, mert a tavaszi szezon már január 14-én kezdődik.

 

Javuló formában

2006. november

Négy mérkőzést játszott novemberben a megyei bajokságban az Újszászi VVSE asztalitenisz csapata.

November 2-án Karcagon Kovács DSE Karcag – Újszászi VVSE 13-5.

Korábban ért már el ennél jobb eredményt is Karcagon az újszászi csapat. Most nem ment a játék. Nagy Jenő 2, Veres Zoltán 2, Bakó István 1 mérkőzést nyert. Kovács Szilárd és a párosok nyeretlenek maradtak.

H. Generál Jászberény SE II –Újszászi VVSE 16-2

A listavezető ellen csak Bakó István és a Bakó István–Nagy Jenő páros tudott mérkőzést nyerni.

Jászkun Volán SC III – Újszászi VVSE 8-10

Javuló játékkal Bakó István 3, Veres Zoltán 3, Kovács Szilárd és Nagy Jenő 2-2 győzelmével nyertesen tért haza a csapat Szolnokról.

November 23-án hazai pályán Jászkísér ellen az idény legjobb játékával 11-7-re nyert a VVSE. Jól kezdődött a mérkőzés. Mindkét újszászi páros nyert. A Kovács Szilárd-Veres Zoltán duó 3-0-s, a Bakó István-Nagy Jenő kettős 3-1-es győzelemmel kezdett. A két pontos előny meghatározta a mérkőzés kimenetelét. Jászkísér futott az eredmény után, de az újszásziak állták a rohamokat. Nagy Jenő 3, Bakó István 2, Kovács Szilárd 2, Veres Zoltán 2 győzelmével alakult ki a végeredmény.

A Kovács Szilárd-Veres Zoltán páros szerezte az első győzelemet a Jászkísér elleni mérkőzésen

A Kovács Szilárd-Veres Zoltán páros szerezte az első győzelemet a Jászkísér elleni mérkőzésen

 

Kétszer Tiszafüred ellen

2006. október 5. és október 19.

Októberben kétszer is a két csapatot indító Tiszafüredi ASE-vel mérkőzött a megyei bajnokságban az Újszászi VVSE csapata. Október 5-én a Tiszafüredi ASE II látogatott Újszászra. Rosszul kezdődött az összecsapás, mert mindkét párost az ellenfél nyerte. A két pont hátrányt csak az utolsó meccsen sikerült ledolgozni és 9-9-es döntetlenre menteni a mérkőzést. Az újszászi pontszerzők: Bakó István 3, Nagy Jenő 3, Veres Zoltán 2, Kovács Szilárd 1.

Október 19-én az NB III-ba igyekvő, szolnoki játékosokkal megerősített Tiszafüred ASE I volt az ellenfél. Az eredmény 17-1 a vendégek javára. A hét ötjátszmás mérkőzésből mindössze Bakó Istvánnak sikerült egyet megnyernie.

A csapat négy forduló után egy győzelemmel, egy döntetlennel, két vereséggel 28-44-es mérkőzés különbséggel a hetedik helyen áll.

Benevezett a szakosztály a 35 éven felülieknek kiírt megyei szenior bajnokságba is, amely kiváló lehetőség a környékbeli 50-60 éves volt NB I-es, NB II-es játékosokkal való gyakorlásra. Eddig két forduló zajlott le. Abony Montágh SE-Újszászi VVSE 9-1. Bakó István szerezte a becsület pontot. Szolnoki Volán-Újszászi VVSE 8-2. Nyert Bakó István és Nagy Jenő.

 

II. Asztalitenisz Újszász Kupa - beszámoló

Újszász, 2006. augusztus 26.

Augusztus 26-án a II. Asztalitenisz Újszász Kupán kilenc település – Abony, Cserkeszőlő, Jánoshida, Mezőtúr, Szolnok, Tápiógyörgye, Tiszafüred, Újszász és Zagyvarékas – 19 csapata sorakozott fel az ünnepélyes megnyitóra. Molnár Péter polgármester rövid köszöntő után megnyitotta a versenyt, amely egyben a 2006. évi Újszászi Kulturális és Sportnapok nyitó rendezvénye is volt. Az DC rendszerű versenyben a csapatok három győzelemig mérkőztek egymással. Két egyéni után párost játszottak. Ha páros után még nem volt meg a három győzelem, ismét két egyéni következett. A selejtezőkre hat csoportban került sor. Újszász I csapata (Bakó István, Nagy Jenő) Cserkeszőlő II 3-0-ás legyőzésével és a Szolnoki Honvéd I elleni 3-0-ás vereséggel csoport másodikként jutott a kieséses főtáblára, ahol az abonyi Montágh DSE ütötte el őket a legjobb nyolc közé kerüléstől (0-3). Nagyon nehéz csoportba került Újszász II (Kovács Szilárd, dr. Sütőné Árkosi Andrea). 3-0-ra kaptak ki az NB III-ban játszó Jánoshida I-től és a szintén NB III-as, a későbbi bajnok Tápiógyörgye IV-től, valamint a Szolnoki Tisza SE-től. Így nem kerültek a főtáblára. A legjobb nyolc közé már csak NB III-as csapatok jutottak. Míg az NB III-sok a legjobb négy közé és a döntőbe jutásért mérkőztek, addig a megyei bajnokságban szereplők részére külön verseny kezdődött. Újszász 3-1-re legyőzte Tiszafüred II-tőt és Cserkeszőlő II-tőt, 3-0-ra veszített a Tisza SE ellen. Újszász II 3-0-ra kikapott Tiszafüred I-től, majd nagy küzdelemben 3-2-re Cserkeszőlő I-től is, és elbúcsúzott a küzdelmektől. A döntőbe jutásért Szolnoki Tisza SE–Cserkeszőlő I 3-0, Tiszafüred–Újszász I 3-0. A döntőt simán nyerte Tiszafüred (Gazdag Zsolt, Kabai Csaba), 2. Szolnoki Tisza SE (Hortobágyi Éva, Padányi Beáta). A harmadik helyért Újszász I 1-2-ről fordítva végül 3-2-re nyert. A főtáblán a döntőbe jutásért Szolnoki Honvéd I–Jánoshida II 3-0, Tápiógyörgye IV–Szolnoki Honvéd II 3-2. A döntőben fordulatos mérkőzésen Tápiógyörgye IV (Baliczky András, Némedi Zalán) – Szolnoki Honvéd I (Katona Csaba, Gelei Sándor) 3-2. A vándorserleg másodszor is Tápiógyörgyére került. 3. Szolnoki Honvéd II (Vass Imre, Gáspár Mihály) 4. Jánoshida II (Kiss Dávid, Kiss Béla). Az eredményhirdetésen a mezőny legidősebb versenyzője a 65 éves Kókai László (Abony) és a legfiatalabb, a 9 éves zagyvarékasi Ecseki Nándor kapott különdíjat. A jó játék, az izgalmas mérkőzések és a hangulatos vacsora után van igény a jövő évi Újszász kupára. A mostani kupa főszervezője, Kovács Szilárd készen áll az újabb verseny megszervezésére.

Fehér János

 

II. Asztalitenisz Újszász Kupa - összefoglaló

Újszász, 2006. augusztus 26.

Augusztus 26-án az Újszász Kupa nevet viselő asztalitenisz versennyel elkezdődött a városi kulturális és sportnapok programsorozat. A második alkalommal megrendezett versenyen 10 egyesület 19 csapata képviseltette magát. A megyei bajnokságban játszó klubok mellett, NB III-ban vagy még felsőbb osztályokban játszó versenyzők is harcba szálltak az Úszász Kupáért.

A végső győzelmet és a vándorserleget az egykor újszászi színekben versenyző Tápiógyörgyei ASK négyes számú egységének pingpongozói szerezték meg. A megyei bajnokságban játszók részére kiírt különversenyen tiszafüredi győzelem született. Ebben a kategóriában Bakó István és Nagy Jenő révén egy újszászi bronzérem is született.

A verseny különdíjasai, a mezőny legidősebb és legfiatalabb részvevői, az abonyi Kókai László és a zagyvarékasi Ecseki Nándor voltak.

Eredmények:

Újszász Kupa:

1. Tápiógyörgyei ASK IV.
2. Szolnoki Honvéd SE I.
3. Szolnoki Honvéd SE II.

Megyei verseny:

1. Tiszafüred I.
2. Szolnoki Tisza SE
3. Újszász VVSE I.

Képek >>

 

Az asztalitenisz szakosztály 2005. évi tevékenysége

Újszász, 2006. május

Létszám: 10 fő
Szakosztályvezető: Kovács Szilárd

A szakosztály életében nem történt nagyobb változás. A csapat tovább folytatta az előző évben megkezdett munkáját. Eredményük a várakozásnak megfelelően alakult, és az 5. helyen végeztek a megyei bajnokságban. Legeredményesebb játékosuk Bakó István volt, aki a megyei ranglista középmezőnyében 50 % fölötti eredményességével példamutatóan versenyzett. Pár százalékkal ugyan, de maga mögé utasította Nagy Jenőt. Mögöttük Kovács Szilárd és a 2004-es szezon új igazolása, Veres Zoltán játszott rendszeresen. A csapat nagyon régi igazolása, Fehér János is megtette a tőle telhetőt a csapat érdekében.
Az ősszel kezdődő 2005/2006. évi bajnoki szezonra sikerült visszacsábítani a 2004/2005. versenyévben az NB III-as abonyi egyesületben játszó Tánczos Gábort, akivel már a dobogós, vagy az ahhoz közeli eredmény is elképzelhető volt, amelyre az őszi szezon végén még megvolt a reális esély. Ugyanis az 5. helyen zárták az őszt a 10 csapatra felfejlődött megyei bajnokságban, úgy, hogy a 3-5. helyen az egyforma pontszámok miatt csak az egymás elleni mérkőzések döntötték el a helyezéseket.
A tavaszi szezonban nagyon bíztak, fogadkoztak, hogy meglesz a 3. helyezés. Sajnos nem így történt. Az őszi szezonban 86 %-os, kíváló teljesítményt nyújtó Tánczos Gábor rapszodikus, gyenge tavaszi teljesítménye miatt elszálltak reményeik a dobogós helyezésre. Pedig a csapat többi tagja őszi teljesítményét pár százalékkal javította, ez azonban nem volt elég ahhoz, hogy az első asztalos játékosuktól nem várt több mint 50 %-os teljesítményromlást pótolja. A nagy visszaesésre, gondolkodásmódbeli változásra a csapat tagjai a mai napig nem találják a magyarázatot. Ennek a hozzáállásnak köszönhetően a csapat a 7. helyen zárta az évadot úgy, hogy a mögötte végző csapatnak 10 ponttal volt kevesebb, a 6.-nak pedig eggyel több.
A szakosztály 2005-ben első alkalommal szervezte meg az egyesület és szponzorok segítségével az Újszász Kupát. A rendezvény sikeres volt. 9 meghívott település 20 csapata vett részt a jó hangulatban, barátságos környezetben lebonyolított versenyen, amelyet NB II-es és NB III-as csapatok is megtiszteltek indulásukkal. A visszajelzések alapján már most nagy az érdeklődés az augusztusra tervezett verseny iránt, amelyet ha az anyagi helyzet engedi, talán 2 naposra is lehetne bővíteni a nagy érdeklődésre való tekintettel. Az egynapos verziót ebben az évben is mindenképpen megrendezik.
A szakosztály anyagi helyzete ebben az évben is kielégítő volt, teljesíteni tudta a kötelezettségeket, a fordulók lebonyolításához szükséges eszközök rendelkezésükre álltak, sőt még egy kis fejlesztésre is futotta, ugyanis most már két öltözet versenyképes mezük van.
Újabb nagyravágyó terveik nincsenek erre a szezonra sem, ezzel az állománnyal – ha nem történik egyes fejekben pozitív átalakulás – ennél komolyabb eredményt nem tudnak produkálni, de azért a tőlük telhetőt megteszik a 2006-os évben is.

 

Pont nélküli április

Újszász, 2006. április

Nem szerzett pontot áprilisban az Újszászi VVSE asztalitenisz csapata. Olyan csapatok ellen vesztettek, amelyek ellen ősszel eredményesen szerepeltek. Az elhullajtott pontokkal elszálltak a dobogós remények. A csapat a hetedik helyen fejezte be a bajnokságot.

 

H-Generál Jászberény SE II.–Újszászi VVSE 13-5

Pontszerzők: Bakó István 2, Nagy Jenő 1, Veres Zoltán 1 és a Bakó István-Nagy Jenő páros.

 

Újszászi VVSE–Kovács DSE Karcag 5-13

Pontszerzők: Bakó István 2, Kovács Szilárd 1, Nagy Jenő 1, Tánczos Gábor 1.

 

Újszászi VVSE–Jászkísér 8-10

Rosszul kezdődött a mérkőzés. Mindkét újszászi páros veszített. Az egyéniek már jobban mentek, és a végén csak két ponton múlott a pontszerzés. Az utolsó mérkőzés ötödik játszmájában 9-7-es állás után, ha Táncos Gábor beütött volna még két pontot, sikerült volna itthon tartani az egyik pontot. Nem így történt. 14-12-re az ellenfél nyert. Ezen kívül a többieknek is volt még négy ötjátszmás (3-2) vereségük. Jászkísér 10-8-as győzelmével bebiztosította harmadik helyét.

Pontszerzők. Bakó István 2, Kovács Szilárd 2, Nagy Jenő 2, Tánczos Gábor 2.

 

Jászapáti VSE – Újszászi VVSE 11-7

Visszavágott az ősszel legyőzött jászapáti csapat. Az újszászi csapat legjobbja négy győzelemmel a születésnapját ünneplő Nagy Jenő volt. További pontszerzők: Bakó István 1, Kovács Szilárd 1 és Bakó István-Nagy Jenő páros.

 

 

Sikeres évzárás

Újszász, 2006. január

Az Újszászi VVSE asztaliteniszezői decemberben két győzelemmel zárták a 2005/206. évi megyei csapatbajnokság őszi fordulóját. Jó játékkal legyőzték a második helyezett Mezőtúri AFC-t és a korábban hosszú időn át az NB III-ban szereplő Jászapáti VSE-t.

Újszászi VVSE – Mezőtúri AFC 10-8

Az újszászi pontszerzők: Tánczos Gábor 3, Bakó István 2, Kovács Szilárd 2, Nagy Jenő 2 és a Kovács Szilárd-Tánczos Gábor páros.
9-8-as újszászi vezetésnél az utolsó mérkőzést Kovács Szilárd játszotta. Izgalmas mérkőzésen nyert és szerezte meg a győzelmet jelentő10. pontot.

 

Újszászi VVSE –Jászapáti VSE 12-6

Az újszászi pontszerzők: Tánczos Gábor 4, Nagy Jenő 3, Bakó István 2, Kovács Szilárd 1, a Bakó István-Nagy Jenő és a Kovács Szilárd-Tánczos Gábor párosok.

Ezzel a két győzelemmel az őszt a hatodik helyen zárták az újszásziak, egy ponttal lemaradva a harmadik helyezettől.

 

Eredménytábla

 

A megyei szövetség közétette a bajnokság statisztikáit. Az újszászi csapatból Tánczos Gábor nyújtotta a legjobb teljesítményt. Mind a kilenc fordulóban játszott. 36 mérkőzéséből 32-őt nyert meg (88.9%). Ezzel a teljesítménnyel 4. helyezést ért el a bajnokságban szereplők rangsorában.
16. Nagy Jenő kilenc fordulóban 36 mérkőzés 21 győzelem 58.3 %.
24. Bakó István nyolc fordulóban 32 mérkőzés 15 győzelem 46.9 %.
33. Kovács Szilárd nyolc fordulóban 32 mérkőzés 8 győzelem 25%.
Veres Zoltán két fordulóban játszott. Teljesítménye: 8 mérkőzésből 6 győzelem 75%.
A párosok többféle összeállításban játszottak. Legtöbbször a Bakó István-Nagy Jenő páros állt asztalhoz. Eredményük: 7 mérkőzésből 4 győzelem 57.1%. Egy kicsivel eredményesebb volt a Kovács Szilárd–Tánczos Gábor duó. 6 mérkőzésből 4 győzelem 66.7%.

 

 

Kovács Szilárd, Bakó István, Nagy Jenő, Tánczos Gábor, Veres Zoltán

 

 

Karcagi pontszerzés

Újszász, 2005. október

A jó szeptemberi kezdés után nem sikerült az októberi folytatás. Októberben szoros mérkőzéseken mindkétszer veszített az Újszászi VVSE megyei bajnokságban szereplő asztalitenisz csapata.

Október 15. Tápiógyörgye ASK–Újszászi VVSE 11-7
Az újszászi pontszerzők: Tánczos Gábor 3, Nagy Jenő 2, Bakó István 1 és a Kovács Szilárd-Tánczos Gábor páros 1.

Október 23. Újszászi VVSE–Szolnoki Tisza SE III. 7-11
Az újszászi pontszerzők: Tánczos Gábor 3, Nagy Jenő 2, Bakó István 1 és a Kovács Szilárd-Tánczos Gábor páros 1.

A csapat az első helyről visszacsúszott az ötödik helyre.

 

I. Asztalitenisz Újszász Kupa

Újszász, 2005. szeptember 3.

A Városi Kulturális és Sportnapok nyitó sportrendezvénye szeptember 3-án az első alkalommal megrendezett asztalitenisz Újszász Kupa volt, amelyen nyolc egyesület – Abony, Cserkeszőlő, Jánoshida, Jászberény MRKKSZ, Jászkísér, Újszász, Tápiógyörgye, Zagyvarékas – húsz csapata, több mint negyven versenyzője vett részt. Az úgynevezett DC rendszerű csapatversenyben, négy csoportban selejtezőket játszottak a csapatok. A mérkőzések két egyéni játékkal kezdődtek, majd egy páros következett. Ha egyik csapat sem érte el a három győzelmet, további két egyénit játszottak. Jól kezdett Újszász I. csapata (Bakó István, Tánczos Gábor). Cserkeszőlő IV. ellen 3-0, Jászkísér II. ellen 3-2, Tápiógyörgye IV. ellen 3-0 volt az eredmény. A csoport első helyéért játszott mérkőzésen 3-0-ra kikaptak Zagyvarékas I. csapatától, így csoport másodikként jutottak a legjobb nyolc közé. Újszász II. (Csomor Tamás, Nagy Jenő) egy mérkőzést nyert 3-0-ra Cserkeszőlő III. ellen, a többi mérkőzését elvesztette. –Tápiógyörgye II. 1-3, –Jászkísér I. 1-3, –Abony II. 0-3. Újszász III. (Kovács Szilárd, Veres Zoltán) szoros mérkőzésen veszített 3-2-re Cserkeszőlő I ellen. A többi mérkőzésükön három 3-0-ás vereséget szenvedtek. A csoport küzdelmek után kieséses táblán folytatódott a játék. A legjobb nyolc között Újszász I. már nem tudott mérkőzést nyerni, az erős, NB II-es és NB-III-as versenyzőket felvonultató mezőnyben azonban a nyolcadik helyezés is jó eredmény. A 9-16. helyért játszott mérkőzéseken Újszász II. 3-1-re nyert Zagyvarékas II. ellen, majd két vereség következett. A 12. helyen fejezték be a versenyt. Újszász III. két cserkeszőlői csapatatot legyőzve 17. lett. Az éjszakába nyúló döntőt Tápiógyörgye I

(Molnár László, Németh Sándor) nyerte. 2. Jászberény MRKKSZ (Győr Róbert, Kudelka György), 3. Zagyvarékas (Ecseki István, Gulyás Vince, Halászi Attila). A jól szervezett verseny, a szép díjazás és a finom marhapörkölt a la Balogh Miska minden résztvevő tetszését megnyerte. A jövő évi folytatás biztosított.

 

A teljes eredménylista

Fehér János

 

Az asztalitenisz szakosztály 2004. évi tevékenysége

Szakosztályvezető: Kovács Szilárd

 

A szakosztály létszáma 10 fő, de ebből aktívan csak 5 fő veszi ki részét a munkából.

A 100.000 Ft-os éves költségvetés csak arra volt elég, hogy a szakosztály a felszínen maradjon, fejlesztésre nem jutott pénz.

A 2004-2005. évi megyei bajnokság kezdetén a csapat legjobb játékosa, Tánczos Gábor Abonyba igazolt. Pótlását nem lehetett megoldani. Két játékos Tápiógyörgyére távozott, ami már a csapat fennmaradását is veszélyeztette. Az általános letargia a szakosztály megszűnésével fenyegetett. Ekkor, 2004 augusztusában vette át a szakosztály vezetését Kovács Szilárd.

A szakosztály így sikerült életben tartani. Új igazolások születtek, lendületbe jöttek, de a komolyabb eredmények eléréséhez több időre van szükség. Tavasz óta egyre több serdülő, fiatal látogatja az edzéseket. Az utánpótlás nevelésben legjobban Nagy Jenő veszi ki a részét. A tavalyi eredményeket ezzel a játékos állománnyal még nem tudjuk produkálni. Az idei évadban 7. helyezést ért el csapat. Legeredményesebb játékosunk Bakó István.

 

Tervek:

Hagyományteremtő asztalitenisz verseny rendezése a városnapi rendezvénysorozat keretében, vagy augusztus végén. Célja a környező településeken működő szakosztályokkal gyümölcsözőbb kapcsolat kialakítása, minél több stílussal és játékossal való megismerkedés. Ez a megmérettetés egyben felkészülés lehetne a versenyszezon megkezdése előtt.

Az utánpótlás nevelés területén nagyobb előrelépésre van szükség, ugyanis a csapat átlag életkora az idősödő közép korosztályt mintázza.

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.