Újszász, 2009. augusztus 29.

Az Újszászi VVSE asztalitenisz szakosztálya augusztus 29-én ötödik alkalommal rendezte meg Újszász Kupa névvel DC rendszerű versenyét. Ez volt az Újszászi Kulturális és Sporthetek nyitó rendezvénye.

Az előző versenyek jó híre most is szinte mindegyik környékbeli szakosztály érdeklődését felkeltette. Tíz egyesület – Abony, Cserkeszőlő, Jánoshida, Jászkisér, Karcag, Mezőtúr, Szolnoki Honvéd, Tápiógyörgye, Tiszafüredi Pinpongbarátok és Újszász – huszonhárom párosa nevezett a versenyre. A mezőnyben most nem voltak NB I-esek és NB II-esek, de a többségében NB III-as játékosok biztosították a jó színvonalat.

Bálint Ferenc ÚVVSE elnök megnyitója után a párok hat csoportban kezdték meg a rangsoroló mérkőzéseket. Két egyéni után egy párost játszottak. A páros után, ha a három győzelem eléréséhez szükséges volt, még további két egyéni következett. A csoport első és második helyezettek és a legjobb harmadikok az Újszász Kupa főtáblájára jutottak. A gyengébb harmadikok és a negyedik helyezettek az Újszászi VVSE Kupa táblájára kerültek. Itt folytatták az Újszász Kupa első fordulójában vesztes párok is.

Az Újszász Kupát egymás után kétszer elnyerő Fekete Soma és Leskó Márk (Szolnoki Tisza SE) most nem indultak, így új nevek kerültek a vándorserlegre. A döntőt a Bene László, Gazdag Zsolt (Mezőtúri AFC) páros nyerte 3-0-ra Bándy Zsolt, dr. Szabó István (Tiszafüredi Pingpongbarátok) ellenében. 3. Győr Róbert, Németh Miklós (Jánoshida SE) és Horváth Enikő (Mezőtúr AFC), Katona Csaba (Szolnoki Honvéd).

Az Újszászi VVSE három egységet indított. A selejtezőkben erősnek bizonyultak az ellenfelek. Mindhárom páros csoportjában a harmadik helyen végzett. Bakó István és Nagy Jenő győzött 3-0-ra Jászkísér ellen. Hortobágyiné Stejszkál Éva, Padányi Beáta, dr. Sütőné Árkosi Andrea pedig Cserkeszőlőnél bizonyult jobbnak 3-0-ra. Ők az Újszász Kupa főtáblájára is bejutottak, ahol a tápiógyörgyeiektől szenvedtek vereséget.

Az Újszászi VVSE Kupa negyeddöntőjében összekerült két újszászi páros: Kiss Béla, Kovács Szilárd – Hortobágyiné Stejszkál Éva, Padányi Beáta, dr. Sütőné Árkosi Andrea 3-1. Kovács Szilárdék döntőbe jutását a későbbi győztes jánoshidaiak akadályozták meg. (3-0)

Az Újszászi VVSE Kupa végeredménye: 1. Kiss Dávid, Molnár Tamás (Jánoshida SE), 2. Ferenczi Zoltán, Némedi Zalán (Tápiógyörgye ASK), 3. Kiss Béla, Kovács Szilárd (Újszászi VVSE) és Kovács Sándor, Papp Dávid (Mezőtúr AFC).

A hagyományoknak megfelelően most is különdíjat kapott a verseny legidősebb és legfiatalabb résztvevője, a 69 éves Kókai László (Montágh DSE Abony) és a 15 éves Vágó Péter (Tápiógyörgye ASK).

Az idén a Szász Vendégház főzte a jó ebédet. Most paprikás krumpli füstötölt kolbásszal pótolta az energiát az Újszász Kupa elégedett résztvevőinek.

A verseny támogatói: Bálint Ferenc, Lázár Richárd, Molnár Péter, Szabó János, Tóth László, Vasas László, RealSpedíció Kft. és az Újszász 2000 Alapítvány.

Az asztalitenisz szakosztály legfontosabb híre, hogy a megyei bajnokságban harmadik helyen végzett csapatot meghívták az NB III Észak-alföldi Régió „A” csoportjába. A meghívást megerősített csapattal a szakosztály elfogadta. Az NB III-as keret: Kovács Szilárd, Tánczos Gábor, Máté Gábor, Nagy Jenő, Ecseki Tibor (korábban Zagyvarékason játszott) és Kiss Béla (korábban Jánoshidán játszott). A nyitó mérkőzésre szeptember 6-án Szolnokon a Szolnoki Honvéd ellen kerül sor. Az első hazai mérkőzés időpontja szeptember 20., amikor az Orosházai Eötvös SE látogat Újszászra. A szakosztály a megyei bajnokságban is indít csapatot. A megyei keret: Bakó István, Nagy Jenő, Veres Zoltán, Hortobágyiné Stejszkál Éva, Padányi Beáta és dr. Sütőné Árkosi Andrea. A megyei csapat szeptember 20-án a karcagi Kováts DSE ellen kezd.

Fehér János

V. Asztalitenisz Újszász Kupa
Újszász, 2009.augusztus 29.
10 egyesület, 49 versenyző
1. Bene László, Gazdag Zsolt Mezőtúr AFC
2. Bándy Zsolt, dr. Szabó István Tiszafüredi Pingpongbarátok
3. Horváth Enikő, Katona Csaba Mezőtúr AFC, Szolnoki Honvéd
4. Győr Róbert, Németh Miklós Jánoshida SE
5. Dr. Sági László, Vass Imre Szolnoki Honvéd
6. Bolyos Ferenc, Kókai László Montágh DSE Abony
7. Gáspár Mihály, Kiss György Montágh DSE Abony
8. Molnár László, Németh Sándor Tápiógyörgye ASK
V. Újszászi VVSE Kupa
1. Kiss Dávid, Molnár Tamás Jánoshida SE
2. Ferenczi Zoltán, Némedi Zalán Tápiógyörgye ASK
3. Kiss Béla, Kovács Szilárd Újszászi VVSE
4. Kovács Sándor, Papp Dávid Mezőtúr AFC
5. Kovács Ferenc, Vágó Péter Tápiógyörgye ASK
6. Csornai Csaba, Kovács Sándor Kováts DSE Karcag
7. Hortobágyiné Stejszkál Éva, Padányi Beáta, dr. Sütőné Árkosi Andrea Montágh DSE Abony
8. Mohácsi Bence, Varga István Tápiógyörgye ASK
9. Molnár Imre, dr. Szabó Ottó Tiszafüredi Pingpongbarátok
10. Garabecz Imre, Gazdag Csaba, Varga Csaba Tiszafüredi Pingpongbarátok
11. Dr. Farkas Béla, Józsa Tibor Kováts DSE Karcag, Cserkeszőlő
12. Győrvári Béla, Komáromi György Cserkeszőlő
13. Bakó István, Nagy Jenő Újszászi VVSE
14. Gazdag István, Máté Gábor Montágh DSE Abony, Újszászi VVSE
15. Debreceni András, Káldi József, Molnár György Jászkisér SE
Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.