5. Balaton Maraton

Siófok, 2008. november 15-16.

Az 5. Balaton Maraton és Félmaratonnal befejeződött a BSI 2008-as futószezonja. A csodálatos környezetben, remek futóidőben megrendezett versenyen minden eddiginél többen indultak, hiszen a két nap alatt több mint 2200-an vágtak neki választott távjuknak. A kínálat idén is igen bőséges volt, hiszen az indulók egyéniben és párban is futhattak maratont két nap alatt három részletben, volt harmadmaraton, hatodmaraton, illetve félmaraton két részletben és egyben is. A futások útvonalai Siófok utcáin, és az ősszel is gyönyörű Balaton partján haladtak.

November 15-én és 16-án a siófoki Aranypart immár ötödször volt hangos a futócipők zajától. Először a 14 kilométeres harmadmaratonnak vágtak neki a futók, majd egy kis pihenő után a 7 kilométeres hatodmaraton következett. A novemberi időjárás ezúttal a szebbik arcát mutatta, hiszen napsütéses, 12 fokos időben futottak a résztvevők.

Vasárnap a 21.097 kilométeres félmaraton várt a futókra.

 

Két újszászi résztvevője volt a késő őszi versenynek. Nyíri Lajosné (lásd fotón) negyedik alkalommal teljesítette a Balaton maratont. Részidei: 21 km 2:26:51, 14 km 1:12:40, 7 km 51:19. A 4 óra 30:50 összidővel 101. helyezést ért el. Nyíri Lajos 42 perc alatt 7 kilométert futott. Versenyzésüket a korábbi évekhez hasonlóan Iváncsik Imre államtitkár támogatta.

BSI, Fehér János

 

 

6. Szecsői Futónap

Tápiószecső, 2008. szeptember 28.

Szeptember 28-án szép őszi időben rendezték Tápiószecsőn a valamennyi korosztályt megmozgató 6. Szecsői Futónapot. A különféle távokon nagy mezőnyök álltak rajthoz. Újszászról most csak hárman versenyeztek, de valamennyien éremmel és szép ajándékokkal tértek haza. A serdülők 2.1 kilométeres versenyét bátor futással 7:43-as idővel Zvolenszki Károly nyerte. A 3.5 kilométeres versenyben az ifjúságiak között Muhari Péter második helyezést ért el. Ideje: 14:06. A szeniorok között Nyíri Lajosné (19:59) bronzérmes lett. Zvolenszki Károly a 10 kilométeres távon is elindult. A hosszútávon 18. helyezettként (44:04) haladt át a célvonalon.

 

Képek a futónapról

 

XXIV. Újszászi Futónap

Újszász, 2008. szeptember 21.

Szeptember 21-én a Kastély Otthon parkjában a hagyományoknak megfelelően az Újszászi VVSE és az Újszászi 4H egyesület rendezésében került sor a XXIV. Újszászi futónapra, amely a Szolnoki Sportcentrummal közös, sikeres pályázat eredményeként Komplex Kistérségi Futónappá bővült. Az egész héten át tartó esős, hideg idő ellenére most is sokan futottak. 11 település - Abony, Budapest, Jászapáti, Jászkisér, Kisújszállás, Martfű, Szászberek, Szolnok, Tápiószecső, Újszász, Zagyvarékas - 102 futója állt rajthoz a négy futamban. A vidékiek most is szép számmal vettek részt a futáson. A kényelmes újszásziakat a reggeli eső otthon marasztalta. Az első rajtra az eső elállt, és a nap - ha bágyadtan is -, de kisütött. Először szülői kísérettel az óvodások rajtoltak. A legkisebbeknél Papp Attila (Újszász) ért elsőként a célba. Őt követte a lány győztes Borsos Zsófia (Újszász). A második futamban a parkban kanyargó ösvényeken két és fél kilométeren versenyeztek a résztvevők. Az élen nagy volt a tempó. Szoros küzdelemben újszászi atléta, Zvolenszki Károly nyerte a futamot Major Gábor (Abony) és ifj. Fehér János (Újszász) előtt. A nőknél Bérczi Blanka (Martfű), Kelő Sára (Budapest) és Bácsmegi Boglárka (Martfű) volt a sorrend. A következő futamban két kört, 5 kilométert tettek meg a futók a parkban. Martfűi triatlonisták álltak rögtön az élre, és nyerték a futamot. 1. Balogh Bence, 2. Bakó Márton. Az előző futam győztese, Zvolenszki Károly harmadikként ért célba. A női versenyben 1. Holló Dorottya (Tápiószecső), 2. Czvetkó Renáta (Tápiószecső), 3. Kelő Sára (Budapest). A négykörös, azaz a tíz kilométeres versenyben is jól szerepeltek a martfűiek. 1. Balogh Bence, 3. Bakó Márton. Az ezüstérem az abonyi Major Gáboré. A nőknél 1. Kelő Sára (Budapest), 2. Papp Jánosné (Újszász). 3. Molnár Nikolett (Újszász). Hárman - ifj. Fehér János, Kelő Sára és Zvolenszki Károly - mind a három távot sikeresen lefutották. Többen voltak, akik az öt és tíz kilométeren dupláztak.

Az idő javultával előkerültek a gólyalábak. Karikahajtásban még mindig Barta Pista bácsi a bajnok. Pattogtak a labdák, szálltak a tollaslabdák és lábtoll-labdák. Jó hangulatban fejeződött be a futónap.

Valamennyi célba érkező Szaniszló Miklós (Szolnok) ajándékaként sportszeletet kapott. A futamok legjobbjai szép serlegeket, a korcsoportos legjobbak pedig szép érmeket kaptak a szolnoki kistérségtől. Az öt és tíz kilométeren indulók ajándék pólóját a Gyógycipő Kft biztosította. A Kastély Otthon teával és keksszel, frissítette kínálta a futókat.

Korcsoportos újszászi eredmények:

2.5 kilométer

7-8 éves fiúk: 2. Pomázi Bálint, 4. Dombai Zoltán.
7-8 éves lányok: 2. Kovács Evelin, 3. Visnyik Dorottya.
9-10 éves lányok: 2. Zakar Alexandra, 3. Borsos Viktóra, 5. Visnyik Mercédesz.
11-12 éves fiúk: 5. Szabó Attila, 8. Lázár Balázs.
11-12 éves lányok: 2. Szabó Réka, 4. Papp Zsuzsanna, 6. Rézsó Babett.
13-14 éves fiúk: 2. Ráski Lajos.
13-14 éves lányok: 2. Rab Judit, 5. Gulyás Adrienn.
Ifjúsági fiúk: 1. Zvolenszki Károly, 2. Kanálos Róbert, 3. Kovács Mihály.
Felnőtt férfiak: 2. ifj. Fehér János, 4. Pomázi János.
Felnőtt nők: 1. Molnár Krisztina, 2 Lázár Imréné.
Szenior férfiak: 1. Borsos Ferenc.
Szenior nők: 2. Papp Jánosné, 3. Kurdiné Tóth Melinda.

5 kilométer

Serdülő lányok: 2. Dombai Réka
Ifjúságiak: 3. Zvolenszki Károly, 4. Kovács Dániel, 5. Kanálos Róbert
Felnőtt férfiak: 1. ifj. Fehér János.
Felnőtt nők: 2. Kollár Anikó.
Szeniorok: 2. dr. Baky Endre, 4. Nyíri Lajos.

10 kilométer

Ifjúsági fiúk: 3. Zvolenszki Károly.
Ifjúsági lányok: 1. Molnár Nikolett.
Felnőttek: 2. ifj. Fehér János, 4. Tóth Gábor.
Szeniorok: 2. Papp Jánosné, 3. Nyíri Lajosné.

A teljes eredménytáblázat

 

Képek a futónapról

Fotó: Fehér Judit

 

Mátra Kör

Mátra, 2008. szeptember 8.

Szeptember 8-án tizenhetedik alkalommal rendezték meg a 80 kilométeres Mátra Kör kerékpár versenyt a Gyöngyös-Mátrafüred-Mátraháza-Parád-Recsk-Tarnaszentmária-Kisnána-Domoszló-Markaz-Abasár-Mátrafüred útvonalon. Ebben az évben egy 15 kilométeres futamot is beiktattak a műsorba a rendezők Gyöngyös-Mátrafüred-Mátraháza útvonalon. Mindkét távon volt újszászi résztvevő. A hosszútávon ifj. Fehér János indult. 3 óra alatt teljesítette a távot. A rövidtávon Borsos Ferenc a szenior kategóriában második helyezést ért el.

 

 

Nike Félmaraton

Budapest, 2008. szeptember 7.

Szeptember hetedikén a futás szerelmesei vették birtokba a budapesti Városligetet és környékét, hogy részesei lehessenek a 23. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonnak. A pokoli hőségben is több mint hétezer induló sorakozott fel a rajtvonal mögött. Negyvenöt országból több mint ezer külföldi futó érkezett. A mezőny igazán színes volt: negyven dzsúdós is ott volt, akik Kovács Antal barcelonai olimpiai bajnok vezetésével vállalták, hogy lefutják a távot. Az Egyesült Államokból pedig egy olyan tűzoltócsapat érkezett Budapestre, amelyik részt vett a 2001-es World Trade Center elleni terrortámadás utáni mentésben.

A félmaraton mezőnye 10 órakor Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszónő pisztolylövésére vágott neki a 21.097 kilométeres távnak. A hatalmas mezőny csaknem tíz percen át hömpölygött a Kós Károly sétányon felállított rajtkapun keresztül, mire az utolsó versenyző is kifutott a pályára.

A félmaratonisták startja után a Nike Ligetkör indulói sorakoztak fel a rajtnál, hogy lefussák a 3.5 kilométeres rövidtávot. Alig érkeztek célba, máris feltűntek a félmaratoni legjobbjai: a férfiaknál az olasz Roberto Pasquale Rutigliano 1:07:22-es idővel utasított mindenkit maga mögé, a nőknél a pekingi olimpián induló Rakonczai Beáta győzött 1:14:38-cal. A mezőny folyamatosan érkezett célba, a Hősök tere felől igazi futó-áradatot alkotva. A célban minden futó nyakába egyedi emlékérmet akasztottak, amely örök emlékül szolgál majd a 23. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton sikeres teljesítéséről.

Hat érem újszászi futók nyakába került. Közülük hárman először futottak ilyen hosszú távot, és a nagy meleg ellenére sikeresen célba értek. Legjobb eredménnyel, 1 óra 53 perc 15 másodperces idővel Szabados Péter végzett. A több sportágban is jeleskedő Joó Richárd a 21 kilométeren is bizonyított. Ideje 1:57:16. A serdülő korcsoportban 10. helyezést ért el. Zvolenszki Károly a serdülők között tizenharmadikként, 1:59:59-es idővel ért célba. A rutinos félmaratonisták közül -megszenvedve a forróságot - Tóth Gábor 2:17:34, Molnár Nikolett 2:25:22, Nyíri Lajosné 2:46:09-es időt ért el. A Ligetkörön Muhari Péter képviselte Újszászt.

BSI, Fehér János

 

Képek a maratonról

Fotó: BSI, Molnár Krisztina

 

Túri Kupa

Mezőtúr, 2008. augusztus 23.

Augusztus 23-án rendezték Mezőtúron nagy érdeklődés mellett a város közepén a 6. Túri Kupa utcai futóversenyt. Az óvodás futamok után 4, 8 és 21 kilométeres távon rajtolhattak a résztvevők. Az négy és a nyolc kilométeren induló újszásziak eredményesen szerepeltek. Nyolc kilométeren hárman is - Molnár Nikolett, Muhari Péter és Zvolenszki Károly - felállhattak a dobogó második fokára.

Eredmények:

4 km: Serdülők: 9. Bozsó Melinda 22:49. Szenior nők: 8. Nyíri Lajosné 25:58. Szenior férfiak: 10. Fehér János 23:36.

8 km: Serdülő fiúk: 2. Zvolenszki Károly 34:37. Ifjúsági fiúk: 2. Muhari Péter 45:25. Ifjúsági lányok: 2. Molnár Nikolett 46:00. Felnőtt férfiak: 9. Papp János 38:17. Felnőtt nők: 4. Papp Jánosné 46:09, 5. Molnár Krisztina 61:22. Valamennyi résztvevő emlékérmet és pólót kapott.

Képek a kupáról

Fotó: Fehér János és Kézér Béla

 

Balaton átúszás

Balaton, 2008. augusztus 2.

Augusztus 2-án a XXVII. Balaton átúszáson Fehér Judit biztosította az újszászi részvétel folyamatosságát. Tizenharmadszor úszott. 2 óra 22 perc 50 másodperc alatt teljesítette a Révfülöp-Balatonboglár 5.2 kilométeres távot.

 

Tatai Minimarathon huszonötödször

Tata, 2008. augusztus 2.

Augusztus 2-án a vizek városában, Tatán rendezték közel nyolcszáz futó részvételével a XXV. Tatai Minimarathont. A hangulatos verseny 14 kilométeres távján a résztvevők átfutottak a tatai váron, megkerülték az Öreg- és a Cseke-tavat. A kanyargós útvonal mellett mindenütt tapsoló nézők buzdították a 33 fokos hőségben trappolókat. A Kertváros lakói magán frissítőállomásaikon locsolókból, öntözőcsövekből hűsítették a futókat. Öten - köztük két Jász-Nagykun-Szolnok megyei, az 57 éves Fehér János (Újszász) és a 72 éves Maróti István (Jászfényszaru) - huszonötödször teljesítették a távot. Negyedszázados teljesítményük elismeréseként szép serleget és névre szóló palackozott bort kaptak a rendezőktől. Újszászról tizenheten futottak. Legjobb eredményt a 69. helyezett (a 14-15 évesek korcsoportjában 6.) Zvolenszki Károly érte el. A 100 év alatti össz életkorú csapatok versenyében a Zvolenszki Károly, Kanálos Róbert, Szabados Péter, Joó Richárd, Papp János összeállítású újszászi csapat a harmadik helyen végzett. A női csapat és az idősebb férfi csapat egyaránt a negyedik helyen végzett.

Az eredményhirdetést követő sorsoláson Szabados Péterre és Bakos Dánielre mosolygott a szerencse. Mindketten egy-egy adidas futball-labdát nyertek. A jól sikerült, kellemes napot az Öreg-tóban késő esti fürdőzéssel zárta a csapat.

Eredmények:

Férfiak (537 célba érkező): 69. Zvolenszki Károly 57:43, 156. Kanálos Róbert 1:04:33, 191. Szabados Péter 1:06:48, 221. Joó Richárd 1:08:47, 241. Szaszkó Nándor 1:09:51, 245. Gajdos József 1:10:08, 296. Papp János 1:13:37, 383. Heszgédi Krisztián 1:18:52, 394. Tóth Gábor 1:19:49, 436. Bakos Dániel 1:23:37, 461. Muhari Péter 1:26:31, 524. Fehér János 1:41:51.
Nők (203): 119. Molnár Nikolett 1:23:22, 142. Papp Jánosné 1:27:09, 180. Bozsó Martina 1.37:04, 201. Molnár Krisztina 1:47:16, 202. Nyíri Lajosné 1:59:26.

Fehér János

Képek a minimarathonról

Fotó: Fehér János és Kézér Béla

 

Tour de Zalakaros

Zalakaros, 2008. július 26.

Július 26-án délután a II. Karos Spa Kerékpáros Fesztivál első napján Zalakaros központjából, a Fürdő mellől indult a Tour de Zalakaros mezőnye. A legtöbben a 45 km-es távot választották, de 60-an a kétkörös, 90 km-es futamra is beneveztek.

A Kis-Balaton körül kijelölt, szinte teljesen sík, csupán kisebb emelkedőkkel tarkított útvonalon elsősorban a szél volt a kerékpárosok ellenfele. A biciklisek egy nagyobb csoportja - egymás szélárnyékát kihasználva - sokáig együtt maradt, de a zalakarosi emelkedők szétrázták a mezőnyt. A második körben már kisebb bolyok üldözték egymást. Újszászi indulója is volt a kilencven kilométeres futamnak. Ifj. Fehér János 1 óra 35:46-ra teljesítette a távot, harminckilencedikként ért 39 célba.

 

 

5. E.ON Délibáb Futás

Hortobágy, 2008. július 5.

Ötödik alkalommal rendezték meg július 5-én az E.ON Délibáb Futást, melynek a magyar puszta, azaz a Hortobágyi Nemzeti Park adott otthont. A különleges helyszínen különleges futóesemény várta a résztvevőket, hiszen a távok útvonalai a Hortobágy területén kanyarogtak, olyan helyeken, amelyeket az év többi részében kizárólag szürke marhák, ménesek, racka juhok, illetve a hortobágyi madarak birtokolnak. 1500-an gondolták úgy, hogy kipróbálják magukat, és meghódítják a magyar pusztát.

A híres hortobágyi Kilenclyukú híd lábától elsőként a 21 kilométeres teljesítménytúrára vállalkozók startoltak el. A túrázók délelőtt 10 órakor vágtak neki a hortobágyi síkságnak, hogy felfedezzék annak minden szépségét, megismerkedjenek a csodálatos állat- és növényvilággal.

A futók pedig a legnagyobb melegben, délután két órakor sorakoztak fel a rajtkapu mögé, hogy Martinek János olimpiai bajnok öttusázó pisztolylövésének hangjára nekivágjanak választott távjuknak. A résztvevők 6, 12 és 21 kilométeres futásban, illetve 6 kilométeres gyaloglásban indulhattak. A nagy létszám miatt több mint két perc kellett ahhoz, hogy az összes résztvevő áthaladjon a startkapun, és megkezdje versenyszáma teljesítését.
Újszászról tízen futottak a Hortobágyon. 6 kilométeren nagyon jó eredményt ért el Zvolenszki Károly, aki hetedikként ért célba. Ideje: 23:44. 33. Muhari Péter 30:36, 78. Bozsó Martina 39:06. 12 kilométeren a férfiak versenyében ketten végeztek az élcsoportban: a 13. Kanálos Róbert (53:58) és a 18. helyezett Joó Richárd (56:57). Az erős mezőnyben az 53. Szabados Péter 1:04:37, és az 54. Gajdos József 1:04:40 eredménye is jónak mondható. A nők között 56. Molnár Nikolett 1:17:20, 86. Nyíri Lajosné 1:47:08.

A 21 kilométeres pusztai félmaratonin Papp János indult, és az 581 férfi induló közül 1 óra 47:47-es idővel 178.-ként ért célba.

Fehér János

Képek a futóversenyről

Fotó: BSI és Molnár Krisztina

 

Csúcsfutás

Kékes, 2008. június 14.

Június 14-én már tizenegyedik alkalommal vágtak neki a kihívást kedvelők a Gatorade Kékes Csúcsfutásnak, hogy a Mátrafüred és a Kékes közötti 11.6 kilométer hosszú, 671 méter szintkülönbségű futótávot teljesítsék. Közel 1500-an vállalkoztak arra, hogy részt vegyenek a legnehezebb magyarországi futóversenyen. Minden résztvevő elszántan vágott neki a távnak, hogy legyőzze a hegyet, és megérinthesse az ország csúcsát jelképező piros-fehér-zöld követ. Az időjárás kegyes volt, sem eső, sem forróság nem nehezítette a futók dolgát. Kellemes futóidőben csak a kanyargós mátrai útvonallal és a nagy szintkülönbséggel kellett megküzdeniük.

Újszászról hatan futottak: Papp János, Muhari Péter, Molnár Nikolett, Tóth Gábor, Fehér János és Nyíri Lajosné. Valamennyien megküzdöttek a majd tizenkét kilométeres emelkedővel, és sikeresen felértek az ország legmagasabb pontjára.

Eredmények:

Férfiak:

  • 374. Papp János 1.08:31,
  • 904. Muhari Péter 1:22:26,
  • 1006. Tóth Gábor 1:28:49.
  • 1100. Fehér János 1:48:46.

Nők:

  • 195. Molnár Nikolett 1:33:26,
  • 374. Nyíri Lajosné 1:58:37.

Képek a futóversenyről

Fotó: BSI és Kézér Béla

 

Futás Martfűn

Martfű, 2008. május 15.

A Damjanich János Általános Iskola és a Martfűi Úszó és Triatlon Klub május 15-én tartotta meg Martfű Város Utcai Futóversenyét. A tizenharmadik alkalommal megrendezett futáson harminc fős csapattal vett részt az Újszászi VVSE. A verseny három futamban zajlott. Először az óvodások rajtoltak. A 600 méteres távon elsőként Borsos Zsófia ért célba. A második futamban az általános iskolások alsó tagozatosai futottak 1100 métert. A 202 induló között 15.-ként, korcsoportjában negyedikként ért célba Szabó Réka. A harmadik futamban az általános iskolások III-IV. korcsoportjába és a középiskolások V-VI. korcsoportjába tartozók 2200 métert, a felnőttek 4400 métert futottak. A népes mezőnyökben több jó helyezést értek el az újszásziak.

Eredmények:

III. korcsoport fiúk: 2. Menkó Attila 9:11.
IV. korcsoport lányok: 2. Samu Kitti 11:06. Fiúk: 2. Zvolenszki Károly 7:45, 4. Joó Richárd, 5. Bozsó László.
V. korcsoport lányok: 1. Molnár Nikolett 10:17.
VI. korcsoport fiúk: 3. Kanálos Róbert 7:50, 6. Papp János. Felnőttek. Férfiak: 5. Bakos Dániel. Nők: 2. Nyíri Lajosné.

Képek a futóversenyről

Fotó: Botka, Molnár Nikolett

 

Majális futás

Újszász, 2008. május 1.

Negyvenkilencen indultak május elsején az 1200 méteres Majális futáson. A győzelmet Kanálos Róbert szerezte meg. 2. Szabados Péter, 3. Zvolenszki Károly. A lányoknál 1. Molnár Nikolett, 2. Zachar Henrietta, 3. Szabó Réka.

 

Majális futás - Újszász, 2008. május 1.
Név Születési idő Korcsoport/helyezés
1. Kanálos Róbert 1990 F5 1.
2. Szabados Péter 1990 F5 2.
3. Zvolenszki Károly 1993 F4 1.
4. Muhari Péter 1990 F5 3.
5. Joó Richárd 1993 F4 2.
6. Busi Dániel 1993 F4 3.
7. Bozsó László 1993 F4 4.
8. Borsos Ferenc 1961 F6 1.
9. Ráski Lajos 1994 F4 5.
10. Molnár Nikolett 1991 N5 1.
11. Major László 1992 F5 4.
12. Rézsó Péter 1996 F3 1.
13. Zachar Henrietta 1995 N3 1.
14. Hegedűs Péter 1995 F3 2.
15. Kovács Ádám 1994 F4 6.
16. Szabó Réka 1997 N2 1.
17. Borsos Viktória 1999 N1 1.
18. Barta Gábor 1993 F4 7.
19. Molnár Kristóf 1996 F3 3.
20. Kanálos Ferenc 1994 F4 8.
21. Kovács Gábor 1995 F3 4.
22. Kollár Imre 1997 F2 1.
23. Oszlányi László 1994 F4 9.
24. Gulyás Adám 1997 F2 2.
25. Farkas Antal 1991 F5 5.
26. Joó Bence 1996 F3 5.
27. Oszlányi Mercédesz 1996 N3 2.
28. Turza Richárd 1996 F3 6.
29. Papp Zsuzsanna 1997 N2 2.
30. Tóth Attila 1996 F3 7.
31. Kovács Aladár 1995 F3 8.
32. Pozsgai Gábor 2000 F1 1.
33. Molnár Krisztina 1981 N6 1.
34. Papp Attila 2003 F1 2.
35. Gulyás Adrienn 1995 N3 3.
36. Póti Szabolcs 1995 F3 9.
37. Dombai Zoltán 1995 F3 10.
38. Kanálos Attila 2000 F1 3.
39. Molnár András 1993 F4 10.
40. Bóta Bence 1993 F4 11.
41. Tóth Gábor 1982 F6 2.
42. Bakos Dávid Márk 2003 F1 4.
43. Borsos Zsófia Beatrix 2002 N1 2.
44. Kollár Anikó 1969 N6 2.
45. Menkó Attila 1996 F3 11.
46. Fekete Tamás 1996 F3 12.
47. Nagy Gábor 1995 F3 13.
48. Bakos Gergő Dominik 2005 F1 5.
49. Bakos Dániel 1982 F6 3.

Korcsoportok

1. korcsoport 1999 vagy fiatalabb
2. korcsoport 1997-1998
3. korcsoport 1995-1996
4. korcsoport 1993-1994
5. korcsoport 1989-1992
6. korcsoport         -1988

 

Képek a futóversenyről

 

XVI. Lövész Triatlon Országos Bajnokság, Jász-Nagykun Kupa

Újszász, 2008. április 27.

Április 27-én a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége és annak Jász-Nagykun-Szolnok megyei szervezete a Városi Polgárőr Egyesület és az Újszászi Városi Vasutas Sportegyesület duatlon szakosztálya közreműködésével Újszászon rendezte a Jász-Nagykun Kupát, a XVI. Lövész Triatlon országos bajnokságot. A szép tavaszi napon - a kerékpározásban a szél ugyan okozott némi gondot - kilenc egyesület - Abony, BEAC, Jászágó, Kevermes, Martű, Salgótarján, Szászberek, Újszász és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Budapest - ötvenhat versenyzője indult a különböző távokon. A verseny légpuska lövészettel kezdődött. 10 méterről 5 db négy centiméter átmérőjű bukóalakot kellett lelőni. Minden rossz lövésért 30 másodperc büntetőidőt kaptak a versenyzők. A rosszul lövők a kerékpározásban és a futásban igyekeztek hátrányukat behozni. Eredmények: Gyermekek (5 lövés, 4 km kerékpározás, 1 km futás) Fiúk: 7. Pomázi Bálint. Lányok: 1. Borsos Viktória. Serdülők (5 lövés, 8 km kerékpározás, 2 km futás) Fiúk: 15. Major Richárd, 16. Gonda Szebasztian, 17. Gulyás Ádám, 18. Bakó István. Lányok: 3. Bózsó Martina. Ifjúságiak (5 lövés, 8 km kerékpározás, 2 km futás) Fiúk: 3. Zvolenszki Károly, 5. Major László, 6 Bozsó László. Lányok: 3. Molnár Nikolett. Felnőttek (5 lövés, 12 km kerékpározás, 4 km futás) Férfiak: 2. Bakos Dániel, 3. Tóth Gábor, 4. Szacskó József. Szeniorok (5 lövés, 8 km kerékpározás, 2 km futás) Férfiak: 3. dr. Baky Endre, 4. Fehér János. Nők: 2. Nyíri Lajosné.

Az egyesületek közötti összesített pontversenyt a Békés megyei Kevermes nyerte. 2. Martű Úszó és Triatlon Klub. 3. Újszászi VVSE.

A verseny legfiatalabb résztvevői: Borsos Viktória és Pomázi Bálint.

Fair Play díjban részesült Molnár Nikolett, aki jó pozícióban defektet kapott, de ennek ellenére sem adta fel a versenyt. Több kilométert futott a kerékpárjával, majd kerékpárt cserélt, és igyekezett hátrányát csökkenteni.

Fehér János

(9 egyesület, 56 versenyző)

Gyermekek (5 lövés, 4 km kerékpározás, 1 km futás)
Fiúk (7)
1. Kukla Dávid Kevermes 19:09
2. Kukla László Kevermes 19:38
3. Bauer Szabolcs Kevermes 20:04
4. Molnár Márk Kevermes 21:25
5. Povázsai Zsolt Kevermes 22:58
6. Oláh Gábor Jászágó 27:21
7. Pomázi Bálint Újszász 27:40
Lányok (1)
1. Borsos Viktória Újszász 22:21

 

Serdülők (5 lövés, 8 km kerékpározás, 2 km futás)
Fiúk (18)
1. Borbély Bence Martfű 29:43
2. Varga Bence Salgótarján 30:24
3. Csató Balázs Martfű 30:58
4. Székely Gellért BEAC 31:53
5. Kovács Krisztián Kevermes 32:22
6. Kukla Mátyás Kevermes 33:06
7. Bauer Balázs Kevermes 33:32
8. Székely Benedek BEAC 34:38
9. Kertész Áron Abony 36:39
10. Vasas Ádám Szászberek 37:10
11. Székely Kolos BEAC 37:10
12. Tölgyesi Péter Jászágó 41:46
13. Pavlon Máté Szászberek 44:39
14. Orosz Gergő Szászberek 45:49
15. Major Richárd Újszász 49:24
16. Gonda Szebasztian Újszász 51:35
17. Gulyás Ádám Újszász 51:55
18. Bakó István Újszász 59:40
Lányok (8)
1. Kukla Angéla Kevermes 34:19
2. Schneider Timea Kevermes 34:31
3. Bózsó Martina Újszász 40:49
4. Povázsai Renáta Kevermes 42:06
5. Búzás Ágota Szászberek 48:03
6. Kormos Evelin Szászberek 51:16
7. Szacskó Ágota Újszász 52:43
8. Szabó Enikő Szászberek 61:19

 

Ifjúságiak (5 lövés, 8 km kerékpározás, 2 km futás)
Fiúk (6)
1. Balogh Máté Martfű 29:02
2. Bakos Márton Martfű 30:12
3. Zvolenszki Károly Újszász 30:25
4. Lakatos Erhardt Kevermes 32:33
5. Major László Újszász 35:57
6. Bozsó László Újszász 38:44
Lányok (3)
1. Molnár Henritta Kevermes 37:25
2. Povázsai Réka Kevermes 46:20
3. Molnár Nikolett Újszász 58:22

 

Felnőttek (5 lövés, 12 km kerékpározás, 4 km futás)
Férfiak (4)
1. Hadházi Péter Salgótarján 42:56
2. Bakos Dániel Újszász 50:58
3. Tóth Gábor Újszász 56:54
4. Szacskó József Újszász 63:43
Nők (3)
1. Papp Ildikó Salgótarján 46:40
2. Czene Krisztina Salgótarján 51:19
3. Kirner Erzsébet Salgótarján 62:02

 

Szeniorok (5 lövés, 8 km kerékpározás, 2 km futás)
Férfiak (4)
1. Dr. Székely Mózes Budapest Zrínyi NE 32:21
2. Bakó Zsolt Martfű 32:55
3. Dr. Baky Endre Újszász 35:44
4. Fehér János Újszász 43:25
Nők (2)
1. Preznánszky Szabó Ditta BEAC 39:16
2. Nyíri Lajosné Újszász 59:57

 

Lista letöltése

 

Képek a triatlonról

Fotó: Fehér János és Borbély István

 

Challenge 2008

Anglia, Durham, 2008. március 31. - április 3.

Az angliai Durham városában rendezték március 31-től április 3-ig a Challenge 2008 sportfesztivált, amelyen három ország három megyéjének - Durham (Anglia), Somme (Franciország) és Jász-Nagykun-Szolnok (Magyarország) - válogatottjai versenyeztek asztaliteniszben, mezei futásban, úszásban, lány és fiú labdarúgásban. A korábbi években Újszászról Baky Orsolya, Baky Réka és Szabó Henrietta mezei futásban, Ézsiás Kitti, Ézsiás Tamás és Kapás Ágnes tollaslabdázásban szerepelt az összesített versenyben általában a vándorserleget elhódító Jász-Nagykun-Szolnok megyei válogatottban. Ebben az évben tollaslabda nem került a műsorba, a mezei futás azonban igen. Újabb versenyzővel bővült az újszászi válogatottak köre, mert a mezei futásban győztes csapatban futott Zvolenszki Károly. Karcsi a 3400 méteres sáros, kanyargós, több emelkedővel nehezített pályán hetedikként ért célba. Két angol versenytársát, - akikről kiderült, hogy néhány kanyart levágtak - kizárták a versenyből, így ötödikre módosult a helyezése. A csapatversenyt főlényesen nyerték a magyar fiúk. A rendezők érdekes és szórakoztató programokat szerveztek a három nemzet több mint százötven versenyzőjének. Volt sporttal kapcsolatos használt tárgyak börzéje, esti koncert, amelyen mindenki zenélhetett, diszkó és durhami városnézés, csúzdázás, hajókirándulás a Farne-szigetekre, ahol egészen közelről lehetett megfigyelni a fókákat. Az angliai tartózkodás során speciális angol sportágakkal, a rugbyvel, a krikettel és a netball-lal is megismerkedhettek a Challenge résztvevői.

 

Zvolenszki Károly

 

Vivicittá

Budapest, 2008. április 13.

11 100 ember köszöntötte futással  a tavaszt, és mozgással tölti az április 13-ai vasárnapot. A résztvevők a margitszigeti 23. T-Com Vivicittá Városvédő Futás alkalmából gyűltek össze, hogy ott legyenek a tavaszi futószezon első nagy budapesti eseményén. A ragyogó napsütésben zajló rendezvény mindenkinek jó szórakozási lehetőséget biztosított. A három különböző futótáv mellett gyaloglás, bringapark, valamint óriási játékok és kiállítók várták a résztvevőket. A nagy létszám miatt minden rajt hosszú percekig tartott. Az egyes távok rajtjainál neves sportolók közreműködtek. Elsőként a 6.5 km-es Midicittá mezőnye vágott neki dr. Kiss Gergely kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó rajtjelére a távnak, majd Vereckei Ákos kétszeres olimpiai bajnok kajakozó lövésére a főként babakocsiban gyermeküket toló anyukákból és nordic walking botos hölgyekből álló gyaloglók indultak el, a 2.8 km-es sétára a Margitszigeten. A 3.5 km-es Minicittára készülők népes tábora két turnusban startolt el a margitszigeti futásra, az első futam startjelét Fodor Rajmund, míg a másodikét dr. Molnár Tamás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó adta meg.

13 órakor Cseh László világ-, és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes úszó pisztolylövésére 3600 futó vágott neki a Vivicittá 12 kilométerének, melynek útvonala a főváros nevezetességeit, turisztikai látványosságait és a világörökséghez tartozó városrészeket fűzte fel.

A hagyományoknak megfelelően most is voltak újszászi résztvevői a nagy futófesztiválnak. 3.5 kilométeren Zvolenszki Károly 13:11-as idővel hetedik helyezést ért el. Ezt a távot teljesítette Kollár Anikó, Gajdos Erika, Kovács Katalin és Oláh Brigitta is.

A 6.5 kilométeren Farkas Antal 21 perc, Oszlányi László 22 perc, Major László 28 perc, Tóth István 28 perc, Kovács Mihály 35 perc, Fekete Tamás 35 perc, Dombai Donáth 40 perc, Zachar András 49 perc volt az újszásziak között a sorrend.

A klasszikus 12 kilométeres Vivicittán az újszásziak közül Varga Péter (50:20) volt a leggyorsabb, majd sorra érkeztek a többiek: Papp János 55:00, Szabados Péter 55:00, Bakos Dániel 58:30, Bozsó László 1:02:00, Baky Endre 1:07:00, Molnár Nikolett 1:08:30, Nyíri Lajosné 1:19:00.

BSI, Fehér János

Képek a Városvédő Futásról

Fotó: Molnár Nikolett

 

Mezei futó diákolimpia

Szolnok, 2008. március 20.

Március 20-án hűvös, szeles, hideg időben rendezték Szolnokon, a Szandai réten  Jász-Nagykun-Szolnok megye mezei futó diákolimpiáját. A fiúk IV. korcsoportjában jól szerepeltek az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói és a több mint nyolcvan futó között az élmezőnyben végeztek: 11. Joó Richárd, 14. Zvolenszki Károly, 17. Busi Dániel, 26. Juhász Márk, 27. Oszlányi László. Csapatban harmadik helyezést értek el. Edzők: Bakos Dániel és Sándor Judit.

 

Képek a mezei futó diákolimpiáról

Fotó: Sándor Judit

 

Mezei futás

Martfű, 2008. március 17.

Március 17-én mezei futóversenyt rendezett a martfűi Damjanich János Általános Iskola, amelyen népes és eredményes csapattal vett részt az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola.

Eredmények:

II. korcsoport lányok (1 km): 6. Szabó Réka, 13. Papp Zsuzsanna, 20. Rézsó Babett, 21. Vásár Dominika, 22. Szabó Barbara, 23. Szabó Andrea.
III. korcsoport fiúk (2 km): 2. Varga Tamás, 4. Pásztor Tamás, 5. Fodor Gergő, 8. Menkó Attila, 10. Kanálos Róbert.
III. korcsoport lányok (2 km): 12. Oszlányi Mercédesz.
IV. korcsoport lányok (2 km): 2. Bózsó Martina, 3. Gajdos Erika.
IV. korcsoport fiúk (3 km): 3. Oszlányi László, 4. Bózsó László, 5. Busi Dániel.
VI. korcsoport fiúk (3 km): 3. Kanálos Róbert.

 

Fehér János

http://isi.martfu.hu/

Képek a mezei futásról

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.