Csíkcsicsói Hírlap, 2005. december

Egy nehéz év végére eljutva elgondolkodtam, s bár nem irok évvégi beszámolót egy szeretet telyes baráti kapcsolatról mégis emlitést teszek.

A körülményes kapcsolatfelvétel, és a kitartó munka amit az Újszász város alpolgármester asszonya végzett meghozta gyümölcsét. 2005. szeptember 27-i városnapokra meghivást kapott a Csíkcsicsói Önkormányzat hivatalos delegációja, valamint a "Vadvirágok" táncegyüttes.

November 27-én a helyi Önkormányzat meghivására jelen volt az Újszászi delegáció amikor is hivatalossá tettük a két település közötti együttműködési megállapodást és aláiródott a szerződés.

Egy pár gondolatot idézek a megállapodásból:

"Együttműködési kapcsolataikat a kölcsönös tiszteletre, megértésre és támogatásra alapozva, ami a közös érdekű problémák megoldását illeti a két állam törvénykezésének tiszteletben tartásával.

Információ és tapasztalatcsere a két település helyi közigazgatási hatóságai és közintézményei között, (iskolai egységek, szociális egységek, könyvtárak, múzeumok).

Projectek készítése az európai integrációs folyamat támogatása érdekében, lehetőséget nyújtani az európai pénzalapokhoz való hozzáféréshez.

A két település cégei és civil szervezeteik közötti kapcsolatok elősegítése.

Kedvező környezetet biztosítani a kereskedelmi egységek, vállalkozók részére a két település fejlődése érdekében."

Bár tudom hogy a papirformaság sosem elég, hogy megmaradjon a két település között a kapcsolat, én mégis bizakodó vagyok hiszen ezen papirformaságokon túl úgy érzem komoly baráti kapcsolatok születtek, ami igenis éltetője lehet egy szoros együttműködésnek.

Reményeim szerint Újszász és Csíkcsicsó lakói a magyar nemzet örökösei, tovább füzik baráti szálaikat és szoros családi barátságok jönnek létre az elkövetkezőkben.

Ezekkel a gondolatokkal indulok neki az új év megpróbáltatásainak és kivánok mindenkinek Örömteli Békés Boldog Új Eszetendőt.

 

Silló Attila
Alpolgármester

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.