2008. május 14-én délelőtt Szolnokon, a Verseghy Ferenc Megyei könyvtárban Philip Turner, az Európai Falvak és Kisvárosok Tanácsa, az ECOVAST elnöke, és Pam Moore, az ECOVAST főtitkára a "Civil együttműködés az európai vidék felzárkózásáért" program keretében "Kisvárosok, hátországuk és vidékük - Falvak, kisvárosok partnersége az európai vidék fejlődéséért" címmel az európai vidékfejlesztés tapasztalatairól tartottak előadást, valamint beszámoltak a 2004. évben Oxford-ban megrendezett Európai Vidékfejlesztő Egyetem tapasztalatairól.

A Nagy-Britanniából érkezett vendégek a délutánt Zagyvarékas, Tószeg és Tiszavárkony polgármestereinek, valamint Bali István, az APURE Közép-Kelet Európai Vidékfejlesztő Központ vezetőjének kíséretében Újszászon töltötték. Látogatásukat a városházán kezdték, ahol Molnár Péter polgármesterrel és Kaló Istvánné alpolgármesterrel az együttműködési lehetőségekről tárgyaltak. A megbeszélés után megtekintették az óvodát és az iskolát. Megnézték a Népi Díszítőművészeti Szakkör munkáit, meghallgatták a Százszorszép népdalkör próbáját. A tornacsarnokban lábtoll-labda bemutatón vettek részt, ki is próbálták a játékot. A nap a Szász Vendégházban magyaros ételek-italok megkóstolásával fejeződött be.

Fehér János

 

{vsig}nemzetkozi_kapcsolatok/hirek/2008_05_14_angol_vendegek|sets=1{/vsig}

Újszász 2020©

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Adatvédelmi nyilatkozatunkat honlapunkon elolvashatja.